banner69

Necip Kartal’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

banner113

İTÜ ARI Teknokent'te 6 Mart Salı günü düzenlenen “Ulaştırma Platformu: Panel ve Ödül Töreni” etkinliğinde, sektörün duayen ismi Necip Kartal’a Sektör Yaşam Boyu Onur Ödülü sunuldu. Etkinlikte 2017 yılının kaptanı ve ayın kaptanlarına ödülleri de verildi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Başarılı Kurum Ödülü İlkem Turizm'in,“Akıllı Ulaşım Sistemleri” Başarılı Kurum Ödülü Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. Etkinlik kapsamında Ulaştırmada Lider Kadınlar Zirvesi paneli de yapıldı.

banner114
GÜNDEM 19.03.2018, 11:56 19.03.2018, 12:13 Taşıma Dünyası
Necip Kartal’a Yaşam Boyu Onur Ödülü
Etkinliğe TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz, TOFED Başkanı Birol Özcan, IPRU Başkanı Fatih Tamay, TOF Başkan Yardımcısı İbrahim Arttırdı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü, İTO Komite Başkanı Ali Bayraktaroğlu, Yeni İstanbul Özel Halk Otobüsleri AŞ Başkanı Yalçın Beşir, Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Otobüs Satış Müdürü Soner Gönültaş, Mengerler Ticaret Hayrettin Karaboga, Mengerler Ticaret İstanbul Genel Müdürü Nusret Güldalı, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Tolog, Temsa Ulaşım Araçları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Anadolu Isuzu Bölge Satış Yöneticileri Hande Uğur, Ferhat Sancaklı, Emin Gün Işık, Hankook Pazarlama Müdürü Töre Tekeli,  Satış Müdürü Doğa Yiğit, System Transport firma sahibi Taşkın Arık, Yeşilyurt Turizm firma sahiplerinden Murat Yeşilyurt, Temsa eski Genel Müdürü Dinçer Çelik, Kaptanlar Kulübü Koordinatörleri Yard. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, Ekrem Özcan ile çok sayıda kaptan ve sektör temsilcisi katıldı. 

Necip Kartal’a Onur Ödülü 
Karayolu yolcu taşımacılığının duayen isimlerinden Van Gölü Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Necip Kartal’a Sektör Yaşam Boyu Onur Ödülü sunuldu.  
Kaptanlar Kulübü’nün 6 Mart Salı günü İTÜ Arı Teknokent’te organize ettiği Ulaştırma Platformu: Panel ve Ödül Töreni'nde duayen isim Necip Kartal’a Sektör Yaşam Boyu Onur Ödülü TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, TOFED Başkanı Birol Özcan, IPRU Başkanı Fatih Tamay, TOF Başkan Yardımcısı İbrahim Arttırdı Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, TOSEV Başkanı ve Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Kaptanlar Kulübü Koordinatörleri Yardımcı Doç. Dr. Kemal Karayormuk ve Ekrem Özcan tarafından sunuldu. 

Doğum gününde aldı 
Sektörün duayen ismi Necip Kartal, doğum gününde ödül almanın mutluluğunu da yaşadı. Necip Kartal,  törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada olan herkese saygılar sunuyorum, ayrı ayrı kucaklıyorum. Sayın Süer Sülün’e çok çok teşekkür ediyorum. Bugün benim ayrıca doğum günüm. 75 bitti, 76’dan gün alıyorum. 26 yaşında bu işe başladım. Ne günleri yaşadık. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül doğru adrese gitti 
Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Ödülü veren arkadaşları tebrik ediyorum. Çünkü ödül doğru adresi gitti. Sayın Necip Kartal 50 yıldır sektörün içinde. Ben 30 yılını biliyorum. Ben de 30 yıldır Mercedes-Benz Türk’te görev yapıyorum. Necip abi, sadece gönlünü değil, ruhunu da bu sektöre verdi, hep örnek oldu. Sektör adına Necip abiyi kutluyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

Doğunun yıldızı 
TOFED Başkan Bir ol Özcan, “Bizim 60-70 yıldır aile dostluğumuz var. En güçlü aileler arasında yerini alıyor. Bu aile hep milletvekili senatör çıkardı. Kendisi Van’dan İstanbul’a seferleri başlatan ilk otobüsçüdür. Harput Turizm’i kendisi Elazığ’a taşıdı, sonra Van Gölü Turizm’i kurarak, ‘Doğunun Yıld’zı' olarak bu işi yapmıştır. Kendisi birçok ödüle layıktır, dostumuzdur, abimizdir. Hep sektöre destek olmuştur. Ödül için tebrik ediyorum. Uzun bir ömür diliyorum” dedi.  

Bir denge insanı 
TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “Ben de Necip abiyi 45 yıldır tanıyorum. Anadolunun yetiştirdiği sevgi dolu, nazik, beyefendi, hoşgörülü bir insan. Büyüğünü küçüğünü ayırt etmesini bilen bir denge insanı. Bu ödülü fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarı diliyorum” dedi.

Necip Kartal’ın sektöre giriş öyküsü
TOSEV Başkanı ve Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Necip Kartal’ın sektöre adım atışının öyküsünü şu sözlerle anlattı: “Genç delikanlı Necip abi. Benzinlik ve otel var.  Dayısı da devlet memuru. Müdürüyle takışıyor daha sonra bir otobüs alıyor. Oto Şark hikayesi başlıyor. Sonra iki gün ceza alıyorlar. Harput Turizm başlıyor. Daha sonra Kara Ahmet rahmetli ile Elazığ’a gidiyorlar. Özel hat istiyorlar olmuyor, daha sonra Van Gölü Turizm kuruluyor. Bugün 15-16 çeşit otobüs var. Eskiyi getir, yeniyi al. Buy-back var, zor şartlar altında kalitenin arttığı bir dönem. Eskiden ise Kinyas Kartal vardı rahmetli, TBMM’nin en yaşlı üyesiydi, Meclis Başkanı olurdu. Demirel’in çok değer verdiği bir insandı. Otobüs alınacak ama otobüs karaborsa.  Necip abi, Kinyas amcasına gidiyor. Kinyas Kartal da Sanayi Bakanı Ruhi Bayar’a gidiyor. Bayar da Otomarsan’ı arıyor.  Beraber gidip aracı alıyorlar. Allah Necip abiye uzun ömürler versin” dedi. 

Her zaman kalbimizdesin
TTDER Başkanı Sümer Yığcı, “Ben beyefendiyi hala 25 yaşında görüyorum. 76 yaşında duruşu var mı? Rahmetli Ali Osman Ulusoy, 59 yaşından bir yaş gitmezdi. Sen 59, ben 60 yaşındayım. Sen bizim her zaman kalbimizdeniz. Başımızdasınız. Bugün herkes senin için buraya geldi. Sektörümüz zor günler yaşadı. İnşallah bundan sonra daha güzel günler olacak ve otobüsler alabileceğiz” dedi.

Saygınlığını hiç yitirmedi 
TOF Başkan Yardımcısı İbrahim Arttırdı, “Necip abi, bugüne kadar sektör içinde saygınlığını yitirmemiş birisi. 25 yıl otogarda komşuluk yaptık. Hep iyi ilişkiler içinde olduk. Sektör içinde hep iyi girişimlerde bulundu ve çok başarılı bir çalışma hayatı oldu. Tebrik ediyorum ve bundan sonra da başarılar diliyorum” dedi.

Vefa duygusunu otobüs sektörü yaşatıyor 
IPRU Başkanı Fatih Tamay, “Bizim ülkemizde, son 50-60 yıldır en eksik duygumuz vefa. Eskiden en önemli duygu olarak hissedilen vefa duygusu, bugün çok yoğun hissedilmiyor. Ama bir farkı var.  O da otobüs sektörü. Otomotiv sektörü ile otobüs sektörünün bir ayrımı var. Otobüs sektörü kocaman bir aile. Herkesin birbirine korkunç saygısı var. Necip abiye ödül verilecek denildiği anda herkes işini gücünü bıraktı ve buraya geldi. Rahmetli Ali Osman Ulusoy’un ardından hiçbir toplantı bu kadar kalabalık olmadı. Bu vefa duygusunu ortaya çıkarmaya yardımcı olduğu için Kaptanlar Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Allah bu sektörün başından sizi eksik etmesin. Bu sektördeki vefa duygusu da hiçbir zaman kaybolmasın” dedi.    


Ulaştırmada Lider Kadınlar Zirvesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini destekliyoruz
Etkinlik kapsamında Best Van Turizm Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram’ın moderatörlüğünde iki oturumlu Ulaştırmada Lider Kadınlar Zirvesi yapıldı. 
İlk oturumda Mercedes-Benz Türk Pazarlama İletişimi ve Müşteri Yönetimi Kısım Müdürü Gamze Şulen, Shell Ticari Yağlar Satış Direktörü Evren Diker Arın, Renault Mais Pazarlama Direktörü Talin Yıldız konuşmacı olarak yer aldı. İkinci oturumda ise Fiat İş Geliştirme Müdürü Hande Aytaç, Temsa Stok Planlama Müdürü Ümit Sönmez ve İETT Strateji Planlama Müdürü Nimet Tanyeli konuşmacıydı. Çukur&Yılmaz Hukuk Bürosu Tepe Yöneticisi Özlem Kurt Karayürek, oldukça ilgi gören “Kişisel Verilerin Korunması” ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı.  


Başarılı firma: İlkem Turizm 
'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyoruz' mottolu projede, başarılı firma ödülü İlkem Turizm'e verildi. Kadın çalışan istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik projelerinden dolayı, başarılı firma ödülü İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sn Ali Bayraktaroğlu’na takdim edildi. Bayraktaroğlu, ödülü, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkan Yardımcısı ve Best Van Yönetim Kurulu Başkanı İrem Bayram, Özkaymak Tepe Yöneticisi Nurhayat Özkaymak, Ulaştırma Platformu Koordinatörleri Kemal Karayormuk ve Ekrem Özcan'ın elinden aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ödül kazandı
Akıllı Ulaşım Sistemleri Başarılı Kurum Ödülü Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne takdim edildi. Ödülü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü; TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Ulaştırma Platformu Koordinatörleri Ekrem Özcan ve Kemal Karayormuk'un elinden aldı.

KAPTANLARA ÖDÜL


Yılın kaptanı İETT’den Ramazan Çakır 
İETT'den Ramazan Çakır, 2017 Yılın Kaptan Şoförü ödülünü kazandı. Anadolu Isuzu Turizm, Temsa Kentiçi, Hankook Şehirlerarası ve Servis Ayın Kaptan Şoförleri olmak üzere toplam 4 kategoride Ayın Kaptan Şoförü ödülleri verildi. 


Hankok Şehirlerarası Ayın Kaptan Şoförü Ödülü: Lüks Batman-Mehmet Raşit Yaşar, Süha Turizm-Selim Gökdemir, Kamil Koç-İbrahim Larçin. 


Anadolu Isuzu Turizm Ayın Kaptan Şoförü Ödülü:
Özaltın Turizm-Canip Gülmez, Adana Transfer-Uğurcan Demirsap, Üreden Turizm-Emre Oktay. 

Temsa Kentiçi Ayın Kaptan Şoförü Ödülü: İETT-Yekta Altun, İETT-Murat Polat, Kocaeli Ulaşım Park-Hayrettin Şahin.



Servis Ayın Kaptan Şoförü Ödülü: Değirmenci Birlik-Hakan Alpek, Nergiz Turizm-Yüksel Yükselen, Altur-Semih Şeyde. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159