banner69

Otobüs Uçak Arasında İmkan Ve Hak Eşitliği Talebi

banner113

Otobüsçüler korona sonrası dönemde turizm ve havayoluna sağlanacak imkânlarda kendilerine de adaletli davranılmasını istiyor, bekliyor. Otobüslerin karayolu yolcu taşımacılığının toplu taşıma aracı olduğu unutulmaksızın desteklenmesi gerekiyor, gerekli görülüyor.

banner114
GÜNDEM 17.05.2020, 15:44 17.05.2020, 18:02 Taşıma Dünyası
Otobüs Uçak Arasında İmkan Ve Hak Eşitliği Talebi
Otobüsçüler yeni dönemin uygulamalarında ayrımcılık yapılmamasını istiyor: 

Dünyada ve ülkemizde can kayıplarının yanı sıra büyük ekonomik kayıplara da yol açan Covid-19 salgınında önemli bir aşamaya gelindi. Duraklayan veya yavaşlayan ekonomik faaliyetler kademeli olarak normalleşmeye başlayacak. Büyük kayıplara uğrayan karayolu taşımacıları yaraların sarılacağı bu dönemde kendileri için titizlik bekliyor.

Eşitlik talebi 
 
- Uluslararası ve şehirlararası taşımaların başlama tarihinde karayolu taşımacıları diğer taşımacılardan geriye bırakılmasın. 

- Sosyal mesafeyi koruyarak bulaşmayı önleme amaçlı kısıtlamalar abartılmasın. Otobüslerin taşıma kapasitesinin büyük uçak, tren ve gemilere göre zaten az olduğunu unutulmasın.
   
- Başta havayolu olmak üzere diğer modlardaki taşımalara uygulanacak destek ve kolaylıklardan otobüsçüler de eşitlik içerisinde yararlandırılsın.
   
- Kısıtlamalara bağlı olarak, başa baş noktasının geçilip, sürdürülebilir kazanç elde edilebilmesi için yeterli bilet ücretinin olması gerektiği dikkate alınarak buna engelleyici kısıtlamalar getirilmesin. 
   
- Her türlü yolcu taşımacılığının turizmin ana bileşeni olduğu dikkate alınarak turizm desteklerinden otobüsler de uçaklarla birlikte yararlandırılsın. 

Otobüs toplu taşıma aracıdır

Havayolu, denizyolu ve demiryolunda toplu taşıma yapan büyük kapasetili ticari taşıtlar hatta küçük kapasiteli ticari olmayan taşıtlar için her zaman verilen desteklerin yeni dönemde de artarak sürmesi beklenmektedir. Bu uygulamalarda otobüslerin karayolunun 
toplu taşıma aracı olduğu dikkate alınarak toplu taşıma desteklerinden faydalandırılması esas olmalıdır. Özel otomobilin kullanımının olumsuzluklarından ve özel araç sahibi olmayanların hak kayıplarından bu şekilde korunması gerekir. ■

Tasima Dünyasi Gazetesi-359 sayı ve 11 Mayıs 2020 tarihli PDF formatı için tıklayınz.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159