Otobüsçülere destek sözü

banner113

ATO Başkanı Gürsel Baran, AŞTİ’de otobüsçülerle bir araya geldi. Başkan Gürsel Baran, otobüsçülerin yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlamak için destek vereceklerini söyledi.

banner114
GÜNDEM 08.01.2018, 11:46 08.01.2018, 11:48 Taşıma Dünyası
Otobüsçülere destek sözü
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şehirlerarası Otobüsçüler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mustafa Özbakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen ATO Başkanı Gürsel Baran’a, Dernek Başkanı Mustafa Özbakır sektörün yaşadığı sorunları aktardı. 

Maliyetler yıpratıyor 
ATO Başkanına, artan maliyetlerle mücadele etmekte zorlandıklarını ifade eden Özbakır, “Bir yandan akaryakıtın getirdiği ağır yüklerle, diğer yandan yüksek otoyol ücretleriyle mücadele ediyoruz. Ama hizmet sürecinin en iyisini verme çabası içindeyken havayollarının düzenlediği kampanyalı satışlar nedeniyle haksız bir rekabet ortamı içinde kalıyoruz. Bu ağır maliyetler sektörümüzü yıpratıyor. Sektörün hizmetini sürdürebilmesi için kamunun da belirli bir desteği sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda ATO Başkanımız Sayın Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyelerinden sesimizi ve taleplerimizi iletmek ve sorunlarımıza çözüm arayışında destek bekliyoruz” dedi.  

Başkan Tuna’ya teşekkür 
2017 yılında AŞTİ’nin taşınmasına yönelik yapılan açıklamaların sektör mensuplarını da zor durumda bıraktığına ve endişelendirdiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Özbakır, “Yeni Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna, sektörün bu konu taleplerine cevap veren AŞTİ yerinde kalacak yönündeki açıklaması bizlerde büyük bir memnuniyet yarattı. Sayın Tuna’ya teşekkür ediyor ve görevinde başarılar diliyoruz. BUGSAŞ Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Alyüz ile de işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Alyüz’e de yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi. 

Yıla umutla bakıyoruz 
Sektörün yeni yıla umutla başladığını belirten Mustafa Özbakır, “Sektör mensuplarının, kendi içinde birleşmelerle maliyetleri düşürme arayışında olmaları ve haksız yıkıcı rekabet yerine daha verimli bir çalışma sistemi oluşturulması için birlikte hareket etmeleri büyük önem taşıyor. Bu yıl, sektörümüz için, umarız daha verimli, bol kazançlı bir yıl olur” dedi.  

ATO destek verecek 
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, esnafın sorunlarını dinlemek üzere AŞTİ’yi ziyaret ettiğini belirterek, “Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü, ekonominin can damarıdır. Artan maliyetler sürecinde yaşadıkları sıkıntılar var. Sorunların çözümüne yönelik destek vereceğiz. Yeni yılın da sektöre hayırlı olmasını, kazasız belasız ve bol kazançlı bir yıl geçirmesini diliyorum” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159