Otobüsçünün maliyeti de yüzde 50 aşağı çekilsin

banner113

Koronavirüs sürecinde şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz turizm taşımacılığı alanında yüzde 50 kapasite şartının devamına otobüsçülerin itirazı sürüyor. İTO Meclis Üyesi ve TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz,“Madem kapasitemiz yüzde 50. O zaman sigorta poliçeleri de yüzde 50 aşağıya çekilmeli. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin Temmuz ödemesinin alınmayacağı açıklanmalı. Köprü ve otoyol ücretleri de özel ve devlet ayrımı gözetilmeden yüzde 50 aşağıya çekilmeli”dedi.

banner114
GÜNDEM 13.06.2020, 18:54 16.06.2020, 11:13 Taşıma Dünyası
Otobüsçünün maliyeti de yüzde 50 aşağı çekilsin

Otobüsçünün kapasitesi yüzde 50, maliyeti yüzde 100 açıklaması yapan Mehmet Öksüz, Koronavirüs tedbirleri kapsamında havayolu ve otobüs sektörü arasında ayrımcılık yapıldığına dikkat çekerek, “Havayolu taşımacıları süreç boyunca boş koltuk uygulamasına karşı çıktıklarını ifade ettiler. Ulastırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’da bu açıklamalara sessiz kaldılar. Havayolu taşımacılığı seferleri de başladığında yaptıkları açıklamaya uygun bir sonuç elde ettiklerini gördük. Üstelik taşıma fiyatları da elde ettikleri yüzde 1 KDV avantajı ve ÖTV’siz akaryakıt ile otobüscüler ile aynı seviyede. Bu bir haksız rekabet ortamı da oluştururken otobüsçülere uygulanan yüzde 50 kapasite şartı hala devam ediyor. Sektör mensupları olarak bizler bu ayrımcılığa itiraz ederken, biran öncede yüzde 50 kapasite şartının kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.



Maliyetlerimiz de yüzde 50 aşağı insin


Yüzde 50 kapasite şartı devam ederken taşımacılık sürecinde maliyetlerin yüzde 100 oranında devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Öksüz, “ Biz taşımacılar olarak yüzde 50 kapasite şartı nedeniyle ekonomik kayıplar yaşarken vergi ödemelerimizi, otoyol ve köprü ücretlerini, sigorta poliçelerini yüzde 100 seviyesinde ödemeye devam ediyoruz. Mart ayından beri yapmış ve hala tam kapasite ile çalışamayan otobüsçülere sigorta, vergi ödemeleri ile köprü ve otoyol ücretleri de yüzde 50 aşağıya çekilmeli. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin Temmuz pulu da taşımacılardan bu yıl hiç alınmamalı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya bu anlamda çağrıda bulunuyor ve otobüs sektörünün taleplerine ve ekonomik kayıplarına destek olmalarını beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159