Otogar Esnaflar Derneği’nden Büyükşehire ziyaret

banner113

İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal ve Yönetim Kurulu üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu’yu makamında ziyaret ederek otogarla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini ilettiler.

banner114
GÜNDEM 25.07.2019, 14:26 25.07.2019, 15:08 Taşıma Dünyası
Otogar Esnaflar Derneği’nden Büyükşehire ziyaret
İstanbul Otogarı’nın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSPARK’ a devrine yönelik alınan kararın ardından geçtiğimiz hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu otogarı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinlemişti. Ancak İstanbul Otogarı’nın işletmecisinin açtığı dava mahkeme İstanbul Otogarı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin 7 gün içinde savunmasını içeren bir karar aldı ve otogarın İSPARK’ a devrine yönelik yürütmeyi durdurdu. 
Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akkaya, Nevin Taşırlar, Ali Bayarak, Enver İlhan ve Oğuz Çakır ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu’yu 25 Temmuz Perşembe günü makamında ziyaret ettiler. 

Doğrudan yönetim veya hasılat esaslı kiralama 

Yaptıkları görüşmelerde esnafın yaşadığı sorunları gündeme getirdiklerini belirten Şahap Önal, “Esnaflar olarak belediyenin İstanbul Otogarı’nı ya doğrudan yönetim ile ele almasını ya da hasılat esaslı kiralama ile bir taşerona verilmesi yönündeki görüşümüzü ifade ettik. Bizim düşüncemiz en doıru modell de kiralama esaslı taşeron modeldir. Sayın Başkan Vekili Hüseyin Aksu da esnafın yaşadıkları sorunları bildiklerini ve yapılacak istişarelerle en kısa sürede çözümler üretmek istediklerini söyledi. Bizde esnafın sorunlarını çözmek ve bu sorunları her zeminde aktarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile de önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz ve sorunlarımızı tekrar masaya yatıracağız” dedi.

Mahkemenin kararı rutin bir karar
 
Başkan Vekili Hüseyin Aksu da mahkemenin aldığı kararın rutin bir karar olduğunu İstanbul Otogarı’nın yönetiminin alınmasına yönelik çalışmaların devam ettiklerini söyledi. Otogarın en kısa sürede iyi hizmet vermesi için çaba göstereceklerini belirten Göksü, “Çok kısa sürede otogarın temizlik ve güvenlikle ilgili sorunlarını çözecek adımlar atacağız. Otogarda daha iyi hizmet verilebilmesi için de birtakım revizyonlar yapacağız. Ayrıca İstanbul Otogarı ile ilgili otoparkın 1 saat ücretsiz olacağını otogarın devri ile bunu uygulayacağımızı ifade etmiştik. Ancak hukuki süreç bu devri biraz geciktirse de nihayetinde devir gerçekleşecek ve İstanbul halkına 1 saat ücretsiz otopark hizmeti sözü yerine getirilecek. Şu an İstanbul Otogarı’nda işletmeci şirket bu kararı uygulamıyor. Bunu da İstanbul halkının bilmesini isterim” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159