Otokar’ın acı kaybı

banner113

Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver dün geçirdiği helikopter kazası sonucunda yaşamını yitirdi.

banner114
GÜNDEM 07.09.2018, 14:57 07.09.2018, 15:08 Taşıma Dünyası
Otokar’ın acı kaybı
İstanbul'da Bostancı açıklarında düşen helikopterde 2 kişi yaralı olarak kurtarılırken, yaralılardan biri olan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Koç Halding A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, “Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın bugünlere ulaşmasında büyük emekleri olan, ülkemizde otomotiv ve savunma sanayinin gelişimine önemli katkılar sağlayan değerli iş ortağımız, Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Halil Ünver’i yaşanan elim bir helikopter kazasının ardından kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.  

Kederli ailesine topluluğumuza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza baş sağlığı ve sabır dileriz. Merhum Halil Ünver’i her zaman rahmet şükran ve özlemle hatırlayacağız.  Kazada yaralanan ve tedavisi etmekte olan pilot Sayın İsmet Öztürk’e acil şifalar dileriz” denildi. 

Otokar'dan yapılan yazılı açıklamada, "Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ailesine, çalışma arkadaşlarımıza ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi

HALİL ÜNVER 
Halil İbrahim Ünver, İsmet İnönü'nün terzisi ve Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokar'ın kurucusu Bodrumlu İzzet Ünver'in oğlu. 1963 yılında kurulan Otokar'a Koç grubu ortak oldu. Otokar'ın yüzde 45'i Koç grubunun, yüzde 25'i Ünver Holding'in yüzde 30'u ise halka açık. Şirket hissedarı Ünver Holding A.Ş., Ünver Ailesi tarafından kontrol edilmektedir.

Otokar'dan 20 bininci Sultan

20 bininci Sultan’ın 5 Ekim 2016 tarihinde banttan indiriliş törenine Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ünver de katılmış o gün Taşıma Dünyası olarak bizde töreni takip etmiştik. O gün 20 bininci Sultan’ın anısına Halil Ünver Genel Müdür Serdar Görgüç ile panoya imza atmıştı. Taşıma Dünyası ailesi olarak Sayın Halil Ünver’e Alla’tan Rahmet, yakınlarına, Koç Holding’e, Otokar’a ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 


Serdar Görgüç, Halil Ünver (Sağda)



Halil Ünver (Solda), Serdar Görgüç



Serdar Görgüç ve Halil Ünver (Sağda), bir işçiye plaket veriyor.



Serdar Görgüç, Halil Ünver (Soldan üçüncü), Basri Akgül...

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159