OYDER, hurda teşviki istiyor

banner113

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu, eski Başkan Şükrü Ilısal’ın sağlık sorunları nedeniyle istifasının ardından Trabzon’da düzenlediği toplantıda Olağanüstü Genel Kurula kadar Vedat İnciroğlu’nu Başkanlığa getirdi.

banner114
GÜNDEM 27.06.2014, 14:53 28.06.2014, 14:39 Ekrem Özcan
OYDER, hurda teşviki istiyor

Başkan İnciroğlu, düzenlediği basın toplantısında otomotiv sektörünün ilk 5 ayda yüzde 25’lik bir daralma yaşadığına dikkat çekerek, “Sektörümüzün toparlanması için hurda teşvikinin bir an önce gündeme alınması gerekliliği ortadadır. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemiz en yaşlı araç parkurunu barındırıyor. Hurda teşviki sektörümüze ivme kazandıracaktır’’ dedi. İnciroğlu, kredilendirmedeki yüksek peşinatların ve vergi oranlarının da yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini belirterek, “Otomobil vergileri yüzde 70’lere varıyor. Kademeli olarak Avrupa seviyesine çekilmesi en büyük beklentimiz’’ diye konuştu.

OYDER
-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vedat İnciroğlu, bayilerin sahip olduğu 1200 plazanın fiziki olarak yıllık 1 milyon adet araç satışı ve mevcut tüm araç parkına servis hizmeti verecek şekilde olduğunu da kaydederek, “Bu yapılanmaya karşın kârlılık düşük durumda. Üreticiler, distribütörler ve yetkili satıcılar bir araya gelerek bu konuyu çözüme kavuşturmalı veya yeniden yapılandırmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159