Özel Turizm’in “ÖZEL” yatırımı

banner113

32 yıldır turizm taşımacılığı alanında bulunan, 13 yıldır da firma sahibi olarak hizmet verdiğini belirten Özel Turizm firma sahibi Cemil Çevik, “Filomuzda 50 otobüs bulunuyor. Ama filomun en özel aracı bu olacak. Turizm taşımacısı için de en özeli olacak. 1990’lı yıllarda bu otobüse ulaşmak bir hayaldi. Ulaşılması çok zordu. Bu araçla ilk isteğim de Bolu Dağı’na eski yoldan çıkıp bir çay içmek” dedi.

banner114
GÜNDEM 09.04.2019, 12:09 09.04.2019, 12:16 Taşıma Dünyası
Özel Turizm’in “ÖZEL” yatırımı
Turizm Taşımacıları Derneği Otoparkı’nda Alcao Jant tanıtımı etkinliği sırasında otobüsçülerin ve benim de çok büyük sevdam olan nostaljik bir otobüs dikkatimi çekti. 1992 model V8 model, yenilenmiş olarak karşımda duruyordu. Bu Mercedes otobüsü yaşama döndüren kişinin, ikinci el otobüs ticareti yapan Erman Geyik olduğunu öğrendim. Erman Geyik’ten otobüsün hayata dönüşünü dinledim. Daha sonra da V8 otobüsü satın alan Özel Turizm’in sahibi Cemil Çevik’ten bu yatırıma yönelik düşüncelerini aldım.

Otobüs işi bir tutku 

Erman Geyik, gözleri ışıldayarak ve mutlulukla anlattı otobüsün hikayesini…
“İlk önce Facebook’tan bu model bir araç aradığımı yazdım. Birisi bu arabayı bulup, bize önerdi ve resimlerini yolladı. Mavi beyaz bir otobüstü. Aracı gördüm, 2018 Temmuz’unda da İzmir’den aldım. Otobüsün dönüşüm süreci için çalışmalara başladım. Boyası çok güzeldi ama ben 1992 yılına uygun bir renk yapmak istedim. İç döşemelerden dolayı da kırmızı beyaz renge karar verdim. Orijinal katalogları ve renk kodlarını buldum. Kaportasını İkitelli’de Kasacı Oflu Celal’e, boyasını da Gülen Oto Osman Usta’ya yaptırdık. Camları değiştirdik. Birisi yeşil, birisi kahverengi idi. Hurdacı Ferhat’ın da emeği çoktur, kestiği V8’den çıkma camları bize verdi. 

Yorucu bir süreç

Çok yorucu bir süreç ama çok seviyorum. Sevmeden bu işle uğraşamazsınız. Otobüs işi bir tutku. 40 gün, her gün sanayiye gidip, orijinal bir civatasını, jant kapağını arayıp bulmak gerçekten çok zor. Ama bu aracı ilk kullandığımda çok büyük keyif aldım. Yolda herkes bana bakıyordu. 1,5 milyon TL’ye otobüs alsan bu kadar kimse bakmaz. Arkama kamyonlar, otobüsler takılıyor, egzoz sesini dinliyorlar. 100 km’ye kadar hız yaptım. Bugün muayeneden geçti. Hiçbir sıkıntı da çıkmadı. Bu otobüs reklam filminde de kullanıldı. Şimdi de bir 304 otobüs bulup hayata döndürmek istiyorum. Aracı Özel Turizm’in sahibi Cemil Çevik gördü, çok istedi ve ona sattım.”

Bir hayaldi…

Özel Turizm’in sahibi Cemil Çevik V8 yatırımını şu sözlerle aktardı: “Nostalji amacıyla aldık. Bu otobüsün anısı çok var bizde. Ben, V8 araçlarda muavinlik de, şoförlük de yaptım. Bu otobüsleri o dönemde alabilmek hayaldi, ulaşılması çok zordu. O tarihte otobüs için Mercedes’e sıraya yazılacaksın, kaporanı yatıracaksın, ancak 3 ay sonra aracını alacaksın. Eğer hatırlı müşteriysen seni öne çekerlerdi. Bu otobüsü, Saray’daki çiftliğimde özel olarak hazırladığım kapalı garaja çekeceğim. Nem ve rutubet olmayacak. Ayda bir çıkıp, dolaşacağız. Filmlerden, reklam çekimlerine yönelik teklif gelirse kullanımına izin vereceğim. Alman gruplarına bir Anadolu turu yaptırabilirsem, bu otobüsün de finali olur. 2019 model otobüslerin dolaştığı yollarda 1992 model otobüsle bir Anadolu turu benim için finali olur. Bu otobüsü bilip, içine binip de ah çekmeyen yoktur. Otobüsçülerin para kazandığı son döneme denk gelen bir otobüstür bu. 304’ten sonra ise mehter takımı gibi sektör iki ileri, bir geri haline döndü.” 

Hedefim çok büyük

Cemil Çevik’in oğlu Alpaslan Çevik ile konuştuk: “Babam bana sürpriz yaptı bu otobüsü aldım diye… Tabii, şoke oldum ama gördüğüm anda da çok mutlu oldum. Egzozun çıkardığı sesi dinlemek bile çok güzel. Kullanmak için büyük heyecan duyuyorum. Babam, inşallah kullanmama izin verir.” Baba Cemil Çevik, arayı girip, otobüsün oğlundan 7 yaş daha büyük olduğunu belirtti. Alpaslan Çevik de, devamla otobüsçülükte hedeflerinin çok büyük olduğunu, üniversitede pazarlama ve turizm eğitimi aldığını söyledi: “Bu işi geliştirmek istiyorum. Sadece otobüs taşımacılığı değil, kendi acentemin, kendi otellerimin olduğu bir hedefe yürümek istiyorum.” ■ 





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159