Özgecan Aslan’ın katli ve şoför esnafının meslek etiği

banner113

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, Özgecan Aslan’ın katli ve şoför esnafının meslek etiği konusunda önerilerde bulunuyor.

banner114
GÜNDEM 21.02.2015, 12:49 21.02.2015, 13:01 Taşıma Dünyası
Özgecan Aslan’ın katli ve şoför esnafının meslek etiği

Mersin’in Tarsus ilçesinde, üniversiteden evine dönen psikoloji öğrencisi maktul Özgecan  Aslan’ın minibüs şoförünce kaçırılarak vahşice öldürülmesi ve daha sonra cesedinin yakılması; meslek etiği, ahlak, hukuk ve TCK gereğince ayrı ayrı incelenmeli ve sorgulanmalıdır. 

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kanunu gereğince her il veya ilçede Şoför Esnafına ait odalar bulunmaktadır. Bu odalarda yaklaşık beş milyon şoför esnafı mesleğini icra etmekte, hayatlarını ve ailelerini geçindirmektedirler. Taşıdıkları yolcu sayısı ise 100 milyonları bulmakta ve bir bakıma kamu hizmeti yapmaktadırlar.

Bu meslekte her yıl trafik kazalarının yanında sıkça, vatandaşa çarpıp kaçma, taciz, darp, cinsel taciz, kaçırarak adam öldürme veya başkaca suçlara karışma  yaşanmaktadır. Bu olayların önlenmesinde; meslek etiği, ahlaki boyut, ilgili Kanunun 1. maddesi ise hiç çalıştırılmamaktadır. Bu olayların sistematik şekilde önlenmesi yerine siyasi söylemler, yollarda dans etmeler dahil, çoğu şova yönelik tepkilerle vakit geçirilmektedir. Bu bağlamda esasa yönelik yapılacak tedbirler  aşağıdadır.

• Şoför esnaf odaları mensuplarına mesleğe fiilen başlamadan önce “Meslek Etiği Yemini” yaptırılmalı ve kendisinin de imzası alınarak otobüs, minibüs veya ticari taksi içerisine asılmalıdır.

• Şoför esnaf odaları mensuplarına her yıl meslek etiği, meslek kuralları ve insan davranışları hakkında, en az bir gün, zorunlu teorik ve görsel hizmet içi eğitim verilmelidir.

• Meslek etiği yeminine aykırı davranan şoförler geçici veya daimi meslekten men edilerek hiçbir il veya ilçede bu mesleğe bir daha alınmamalıdır. Buna dair Yönetmelik değişikliğine hızla gidilmelidir.

• Yolcu taşıyan tüm ticari araçların içerisinde önden veya arkadan çekim yapan kameralar konulmalıdır. Bir olayın aydınlatılmasında kamera sistemi en önemli delil olmalıdır. Kameraları kasten çalıştırmayan veya bozanlara ağır cezalar uygulanmalıdır.

• Benzer olayların önlenmesi için TESK ve TŞOF süratle hareket ederek, Odaların saygınlığını koruyacak tedbirleri almalıdır. Ayrıca her iki kuruluş da maktulün ailesine psikolojik destek vermeli ve davaya müdahil olmalıdır.

• Hiçbir indirime gidilmeden cezalar en üst seviyeden uygulanmalı ve hiçbir zaman affedilmemelidir.

Türkiye’nin trafik ve yol güvenliği alanında bilgi tabanlı, en donanımlı ve etkin kuruluşu olan Derneğimiz, bu konuda, mesleğin güven ve etik değerlerle çalışması için her türlü desteği vermeye hazırdır.

Derneğimize, 0532 280 81 82 nolu telefon ve www.trafik.org.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159