Pirelli ile kışlar daha güvenli

banner113

Türk Pirelli’nin İzmit’teki tesislerinde üretilen 01 Serisi Ağır Vasıta ailesinin üyeleri FW:01 ve TW:01 kış lastiklerini kullanıma sunuyor.

banner114
GÜNDEM 02.12.2013, 12:32 02.12.2013, 12:41 Taşıma Dünyası
Pirelli ile kışlar daha güvenli
Pirelli, gündemdeki ağır yük taşıyan araçlarda başlayacak olan kış lastik zorunluluğu için, ağır vasıta lastiklerinde sahip olduğu 100 yıllık bilgi birikimi ve deneyimin yansıması olarak öne çıkan ve Türk Pirelli’nin İzmit’teki tesislerinde üretilen 01 Serisi Ağır Vasıta ailesinin üyeleri FW:01 ve TW:01 kış lastiklerini kullanıma sunuyor. W:01 Serisi yapısında barındırdığı üstün teknolojiyle kış aylarında da yüksek performans ve güvenlik bekleyen ağır vasıta sürücülerinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor. W:01 Serisi; daha uzun ömür, daha fazla kaplanabilirlik, karlı yüzeyde daha fazla çekiş ve ıslak zeminda daha iyi yol tutuş özellikleri ile dikkat çekiyor. 

Tüm 01 Serisi lastiklerinde olduğu gibi FW:01 ve TW:01 ağır vasıta kış lastikleri de bünyesinde barındırdığı Pirelli patentli RSR (Rotated Shoulder Rib) teknolojisi ile artırılmış yol tutuş ve lastik blokları arasına optimum miktarda kar toplama özelliğine sahip olmakta ve bu sayede karlı zeminde en iyi şekilde tutunmaktadır. W:01 kış lastikleri +4 derecenin altındaki hava koşullarında M+S lastikleri ile karşılaştırıldığında yüzde 13 daha iyi direksiyon hakimiyeti sağlarken, karla kaplı yolda yüzde 23 daha düşük fren mesafesi sunar ve virajlarda daha iyi yol tutuşu garanti eder. 315/80R 22.5”, 295/80R 22.5”, 315/60R 22.5”,315/70R 22.5”, 385/65R22.5”, 385/55R 22.5” ve 17,5” jant ölçülerinde ilk kez Pirelli tarafından pazara sunulan W:01 ağır vasıta kış lastikleri taban desenlerindeki blokların geometrisi ve yüksek dolu/boş oranıyla özellikle şehirlerarası çalışan uzun yol otobüsleri için ideal bir çözüm ortağı olarak öne çıkmaktadır. 

W:01 serisinin tüketiciler tarafından oldukça beğeni topladığını dile getiren Türk Pirelli Ağırvasıta Lastikleri Koordinatörü Erbu Özkaran; “Düşük hava sıcaklıklarında yol güvenliğinin garantiye almanın bir şartı da kış lastikleri kullanımıdır. Kış lastiklerinin yük ve yolcu taşıyan araçlarda zorunlu olması ile ilgili çalışmalar bilincin artmasına önemli oranda katkı sağladı. İzmit’te ürettiğimiz ve sürücülere soğuk hava koşullarında daha iyi yol tutuş ve düşük fren mesafesi sağlayan W:01 en ağır kış şartlarında bile optimum yol güvenli sağlıyor. Tüketicilerimizin kış lastiklerini zamanında takmalarını, lastik hava basınçlarını kontrol etmelerini ve ağırlığı dengeli şekilde yerleştirmelerini öneriyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

 “W:01” ağır vasıta kış lastıklari

W:01 Serisi bünyesinde barındırdığı özelliklerle birçok avantajı da beraberinde getiriyor; kendi kendini temizleme özelliği, çekiş gücünü arttırmak için tasarlanan merdivenli blok duvarı yapısı, ısı üretimini engellemek amacıyla tabanda yüksek miktarda silika içerikli karışımların kullanılmış olması, lastikte düzenli aşınma sağlayarak lastik ömrünü uzatan 3SB (Üç Sandviç Kuşağı) teknolojisi, yol tutuşu güçlendiren DLTC (Çift Katlı Taban Karışımı) katmanı, kaplanabilirlik, topuk ısıl kararlılığı ve dayanıklılığı sağlayan Altıgen Topuk Teli ve paslanmaya karşı dayanıklılık için FRC (Lastikle Bütünleşmiş Kuşak Teli) teknolojisi gibi özellikler W:01 Serisi’nde öne çıkan teknolojiler. Darbelere karşı dayanıklı ve daha fazla yük kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanan W:01 Serisi’nin yanaklarında, 01 Serisi’ndeki tüm lastiklerin yanaklarında olduğu gibi ECOIMPACT işaretleri bulunmaktadır. 

Bu işaretler W:01 kış lastiklerinin; kritik kış koşullarında güvenlik ve km performansı, yüksek kaplanabilirlik, azaltılmış yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyonları, yüksek akustik konforu garanti ettiğini göstermektedir. W:01 ağır vasıta lastiklerinin üretiminde en gelişmiş teknoloji olan SATT teknolojisi kullanılıyor. Bunun dışında yenilikçi kuşak dizaynı dayanıklılık ve güvenilirlik bakımından üstün performans seviyeleri elde etmesine olanak sağlarken konfor ve çevre saygısı ayrıcalıklarını da muhafaza ediyor. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159