Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Milletvekili Aday Adayı oldu

banner113

Gazetemizin yazarı, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul 2’nci Bölge’den AK Parti Milletvekili Aday Adayı oldu.

banner114
GÜNDEM 23.03.2015, 16:31 25.03.2015, 10:45 Taşıma Dünyası
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Milletvekili Aday Adayı oldu
Taşımacılardan Ilıcalı’ya tam destek 
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olduğu takdirde toplu ulaşım yasasının Meclis’ten çıkması için var gücüyle çalışacağını vurguladı.

2002-2007 yılları arasında 22’nci dönem Erzurum milletvekili olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, karayolu taşımacılarının bir kanuna kavuşması için öncü olmuş ve Meclis’ten 2003 yılında çıkmasını sağlamıştı.
Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Bahçeşehir Üniversitesi UYGAR Merkezi Başkanı ve kuruluşundan beri gazetemizin yazarı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 13 Mart Cuma günü Kasımpaşa Sosyal Tesisleri’nde; şehirlerarası, kentiçi, lojistik ve servis taşımacılığı sektörlerinin mensupları ile bir araya geldi. Daha önce milletvekilliği yaptığı dönemde Karayolu Taşıma Kanununun yasalaşmasında önemli katkıları olan Ilıcalı, milletvekili olması durumunda toplu ulaşım için bir yasa üzerinde çalışacağını söyledi. 

Toplu ulaşım yasasına ihtiyaç var
Prof. Ilıcalı, bugüne kadar taşımacılarla kurduğu iletişim ile sektöre faydalı olacağına inandığını söyledi. Toplu ulaşımın mutlaka bir yasası olması gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, “İstanbul’da 2023 yılı için 776 kilometre raylı sistem hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Deniz ulaşımının artırılması için mutlak surette bir idari düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor. Karayolu trafik kanununda özel halk otobüsleri ile ilgili, gelişen teknolojinin kullanılmasına yönelik trafik güvenliğine ilgili buna ait düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Trafik bilincinin artırılmasına yönelik trafik öğretmenliği branşına ihtiyaç var” diye konuştu. 

Plaka tahdidine destek 
İstanbul’da bugünkü hali ile plaka tahdidinin uygulanamayacağını, tahdit için teknik ve yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Ilıcalı, böyle bir düzenlemede servis sektörünün dışarıda bırakılmayacağını kaydetti: “Nasip olursa, Mecliste bu konu ile ilgili büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum. İstanbul’da tahdit uygulanır ama ‘bugünkü hali ile’ dersek popülist olur, herkesi sıkıntıya sokar. Yöneten yönetilen, halkın herkesin kabul edeceği çözümleri bulmak lazım” dedi. 

Ulaştırmadan lojistiğe…
UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Mustafa Ilıcalı’nın taşımacının yanında olduğunu belirterek, “Türkiye son on yılda ulaştırma altyapısı ile çok önemli şeyler yaptı. Sayın Başbakan da ulaştırmadan lojistiğe dönüşüm programını açıkladı. Bu anlamda, Sayın Ilıcalı’nın Mecliste bulunması gereken bir dönemdir diye düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

Sektöre büyük katkı sağladı 
İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, servis taşımacılığı sektörünün en büyük sorunlarından biri olan plaka tahdidi konusunda Ilıcalı’nın kendilerine destek verdiğini dile getirerek, “İstanbul içinde 60 bine ulaşan servis aracı var. Bunların aileleri ile birlikte yansıması yaklaşık 250 bin civarında. 250 bin ailenin ona büyük desteği olacak” diye konuştu. 

Ulaştırma bir bütündür
İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, ulaştırmanın bir kentte bir bütün olarak düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Ilıcalı’nın büyük katkıları olacağını belirterek, “Hocamızın yazılarını takip ediyorduk. Bu adaylığınızı çok olumlu buluyorum. Bizi parlamentoda sonuna kadar destekleyeceğinize inanarak, çıkmış olduğunuz yolun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Servis sektörü sınırlanmalı
İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ise, İstanbul’da servis sektörünün sınırlanması gerektiğini, bunun İstanbul’a zarar verdiğini belirterek, “Hocam, bu konular da çok uzman. Onun için işi bilen kişilerin idare etmesi başka olur, derdimizi anlatabiliriz. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

Sektörün temsilcisi olacak
TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan da şehirlerarası taşımacılığının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Ilıcalı’nın milletvekili olması halinde sektörün yanında olacağını söyledi. 
TOF Başkanı Mustafa Yıldırım da, Mustafa Ilıcalı’nın, İstanbul ulaşımı için unutulmaz emekleri olduğunu söyledi: “Bu sektörün sorunlarını gündeme getirdiğinizi biliyoruz. Bu sektörün mecliste temsilcisi yok. Mecliste bizim sorunlarımıza yakın, bizim sorunlarımızı bilen, engelli yasasında olduğu gibi alınan bir kararda ‘durun bakalım, ne yapıyorsunuz’ diyecek birine ihtiyacımız var.” ■



TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, İSDER Başkanı Murat Erdoğan, İstanbul Otobüs AŞ Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, Genel Sekreter Onur Orhon, UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159