banner69

PÜİS üyeleri ve otobüsçüler iftarda buluştu

banner113

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS), her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinin 38’incisini 8 Temmuz Çarşamba akşamı Four Seasons Hotel’de gerçekleştirildi.

banner114
GÜNDEM 15.07.2015, 17:22 15.07.2015, 17:25 Taşıma Dünyası
PÜİS üyeleri ve otobüsçüler iftarda buluştu
Akaryakıt sektörünün yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkanlarının katıldığı iftarda, PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, enerji sektörünün zor günlerden geçtiğini, zor günleri birlik beraberlik içinde hareket ederek atlatacaklarını söyledi. Okumuş, PÜİS Genel Başkanı olarak, rafinericisi, bayisi, dağıtımcısı, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile ortak çıkarların etrafında hareket eden bir sektör yaratmak için adım attıklarını belirterek, “Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi hasar görürse hepimiz olumsuz etkileniriz. Her fırtına için mutlaka bir liman vardır. Sektörümüz için de bu liman, ortak akılla, birlik beraberlik içinde çözümler üretmektir. Ticari kaygılardan uzaklaşıldığı takdirde ortak çözümlere çok kısa süre içinde ulaşılacağına inanıyorum” dedi.

Çözüm bekleyen 52 sorun 

Enerji sektörünün çözüm bekleyen 52 sorununun olduğunu belirten Okumuş şunları söyledi: “Bunlardan en önemlisi 4 maddelik sektör görüşüne açılan taslak, ama ne yazık ki 20 Şubat’ta başlayan tavan fiyat uygulamasından bugüne kadarki bütün yaptırımların netleşmemesi sektör üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. İkili ilişkilerde ve istişarelerimizde taslağın ne zaman gündeme alınacağı konusunda net bir bilgi, net bir görüş de oluşmadı. 18 Eylül’e çok kısa bir zaman kalmasına rağmen, sektörün üzerindeki bu olumsuz baskının kaldırılması konusunda birlik ve beraberliğimizi tesis edersek, en kısa zamanda, çözüm üreteceğimizi biliyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum.” 

ÖTV’siz yakıttan karayolu da yararlansın 

Deniz ve havayoluna uygulanan ÖTV’siz yakıtın karayoluna da uygulanması gerektiğini vurgulayan Okumuş, “Binlerce aracı istihdam eden bu sektörün göz ardı edilmesini asla kabul edemiyorum. Onursal Başkanım, değerli büyüğüm İsmail Aytemiz’e, bizlere ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159