Sabiha Gökçen-Bursa taşımalarında Burulaş’tan açıklama

banner113

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ’ın Bursa Otogarı’ndan Sabiha Gökçen Terminali’ne 10 Ağustos’ta başlayan seferlerle ilgili olarak, Taşıma Dünyası, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’a sorular yöneltti. İşte BURULAŞ'tan gelen açıklama.

banner114
GÜNDEM 28.08.2017, 12:50 29.08.2017, 10:15 Taşıma Dünyası
Sabiha Gökçen-Bursa taşımalarında Burulaş’tan açıklama
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ’ın Bursa Otogarı’ndan Sabiha Gökçen Terminali’ne 10 Ağustos’ta başlayan seferlerle ilgili olarak, Taşıma Dünyası, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’a sorular yöneltti.

■ Bursa Terminali’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan seferlerle ilgili hangi kurum izni ile yapılmaktadır?
- Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği (SHY-22) kapsamında yapılan değişiklik ile şehir terminali ve/veya terminalleri ile havalimanı arasında ve/veya havalimanlarından çevre illere ve ilçelere yapılacak olan düzenli yolcu taşıma işletmeciliğinin, karayolu taşımacılığı ve ilgili tüm mevzuata uyulması koşulu ile taleplere göre yönetmelik esasları çerçevesinde havalimanı işletmecisine verildi. Yönetmelikte yapılan bu değişikliğin ardından, BURULAŞ ile HEAŞ arasında imzalanan protokol gereğince Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sabiha Gökçen Havaalanı arasında yolcu taşımacılığı yapılmaktadır.

■ Şehirlerarası taşımacılık için BURULAŞ’ın Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince B1 veya D1 yetki belgesi var mı?
- BURULAŞ’ın D1 yetki belgesi mevcuttur.

■ Bursa-Sabiha Gökçen hattı bu belgelere kayıtlı mı?
- Bursa-Sabiha Gökçen hattı bu belgeye kayıtlıdır.

■ Biletli uçak yolcuları mı taşınacak, yoksa talep eden herkes bu seferlerden faydalanabilecek mi?
- BURULAŞ ile HEAŞ arasında imzalanan protokol gereğince; herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir, talep eden herkes bu seferlerden faydalanmaktadır.

■ 10 Ağustos’ta başlayan ilk günkü seferlerde talep ne derecede oldu? Daha önce taşınan yolcularla ilgili bir veri var mı? Siz bu hatta ne kadarlık bir yolcu taşıyacağınızı düşünüyorsunuz?
- Kurumsal yapısı, müşteri memnuniyeti, teknoloji ve kalite odaklı yaklaşımı ve dinamizmi ile her daim ulaşım sektörünün öncüsü BURULAŞ’ın bu hatta hizmet vermeye başlaması, yolcular tarafından memnuniyetle karşılandı ve ilk günden itibaren, BURULAŞ’ın hizmet verdiğinden haberdar olan tüm yolcular tarafından tercih edilmektedir.  
Daha önce taşınan yolcularla ilgili verilere ihtiyaç duyulmamıştır.

Bu hatta, yolcu taşımaya tek yetkili şirket BURULAŞ’tır, ancak birtakım usulsüz yöntemlerle havaalanına girerek, çığırtkanlar aracılığıyla yolcu kapmaya çalışan firmaların ayağı tamamen kesilmedikçe, BURULAŞ’ın hizmet verdiğinden haberi olmayan yolcular bir müddet daha bu firmalarla seyahat edebilirler, ancak BURULAŞ’ın hizmet verdiğinden haberdar olan tüm yolcuların BURULAŞ’ı tercih edeceğinden eminiz. ■

Yorumlar (2)
akcan 7 yıl önce
kullandığı belge usulsüz kanuna göre d1 yetki belgesi otogardan otogara kullanılan bir belgedir belgesi d4 olmalıdır
Bayram kılıç 6 yıl önce
bburulaş kalksın i̇stanbul konfor en iyisi
banner117
15
açık
banner159