Sakarya'da ‘S’ plaka başvuruları 31 Aralık'a uzadı

banner113

Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, esnaf ile yapılan görüşme neticesinde alınan kararları açıkladı. Pistil, “S plakada başvuru süresini 31 Aralık Perşembe’ye kadar uzatıyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar da ödemelere vade imkânı getiriyoruz” dedi. Atılacak yeni adımlar sektör esnafının da yüzünü güldürdü. Esnaf son gelişmeleri oldukça olumlu bulurken; Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

banner114
GÜNDEM 05.10.2015, 14:33 06.10.2015, 14:17 Taşıma Dünyası
Sakarya'da ‘S’ plaka başvuruları 31 Aralık'a uzadı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, servis taşımacılığı esnafını aynı çatı altında buluşturacak ‘S’ Plaka Uygulaması ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Uygulamada esnafın yararına olacak 2 yeni adım daha atılacağını aktaran Pistil, “’S’ plakadan daha fazla hemşerimiz yararlansın diye başvuru süresini 31 Aralık Perşembe’ye kadar uzatıyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar da ödemelere vade imkânı getiriyoruz. Herşey esnafımızın iyiliği için” diye konuştu.

Ödemelerde Vade Kolaylığı
Pistil, “Servis taşımacılığı sektöründe çalışan esnafımızın bir süredir merakla beklediği ‘S’ plaka uygulaması oldukça önemli bir adım. Diğer şehirler özelinde Sakarya bu işi oldukça sistematik bir şekilde sonlandırıyor. Biz daha ilk gün uygulamadan esnafın aleyhine bir sonuç çıkmayacağını ilan etmiştik. Süreç boyunca adımlarımızı buna göre attık. Paydaşlarımız ve esnaf arkadaşlarımızla da süreci daima birlikte yönlendirdik” diye konuştu.

Başvuru Süresi Uzuyor
Fatih Pistil şunları söyledi; “Hatırlanacağı üzere 3 Ağustos itibari ile başlayan ‘S’ plaka başvurularına bugüne kadar bin 100 hemşerimiz kayıt yaptırdı. Bu oldukça ciddi bir rakam. Biz daha fazla esnafımızın uygulamadan yararlanması adına bu süreyi 31 Aralık’a kadar uzatma kararı aldık. Ayrıca 7 bin 500 ve 10 bin TL olmak üzere iki ayrı başvuru ücreti söz konusu. Esnafımız bu ücretleri de daha rahat ödeyebilsinler diye vade imkanı getiriyoruz. Önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar alınacak vade seçenekleri ile ödemeler gerçekleştirilebilecek.”

Ulaşımın Standartları Artıyor
“’S’ plaka hizmet standartlarının arttırılması anlamına geliyor. Uygulama vesilesiyle hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın kazanmasını arzuluyoruz. Emniyet, konfor ve denetimlerin daha da artmasıyla şehrimiz adına önemli bir uygulamayı daha hayata geçirmiş olacağız. Bilindiği üzere toplu taşımada da etkinlik ve verimliliği arttırmaya dönük adımlarımız var. Sakarya’da ulaşımın standartlarını yükseltmeye devam ediyoruz. Paylaştığımız bu iki yeni adımın uygulamadan yararlanabilecek esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Esnafın Yüzü Gülüyor
Öte yandan atılacak son adımlar esnafın da yüzünü güldürdü. Başvuru süresinin uzatılmasının önemine dikkat çeken sektör esnaflarından Şahin Aladağ, “Bu iki adımı oldukça önemli buluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçlerde sektör esnafımız çok daha iyi şartlara kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Esnaftan ‘S’ Plaka Teşekkürü
Esnaflardan Cem Barut, şunları söyledi; “Bu girişimleri esnaf arkadaşlarımız adına oldukça olumlu buluyoruz. Vade imkanıyla ödemelerde yaşanabilecek olası sorunları da bertaraf etmiş olacağız. Böylece herhangi bir maddi darboğaza girmeden plakalarımıza kavuşacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Turgay Nacak ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek, uygulamanın şehre hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar (2)
Mustafa sarikaya 9 yıl önce
Hayırlı olsun darısı İstanbul un başına pilaka yoksaoydayoksesimizi istukomeduysun kadir topbaş duysun
ŞERAFETTİN ÇELIK 9 yıl önce
Hayirlı ugurlu olsun bol kazançlar dilerim darısı bizim başımıza İstanbudan 0543 248 88 75
banner117
15
açık
banner159