banner69

Servisçi esnafı eylemlere tekrar start verdi

banner113

25 Mayıs’tan sonra plaka tahdidi beklentisi içinde olan servisçi esnafı, o tarihten bugüne bir gelişme olmaması üzerine 16 Eylül Çarşamba günü Saraçhane’deki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

banner114
GÜNDEM 16.09.2015, 18:43 16.09.2015, 18:52 Taşıma Dünyası
Servisçi esnafı eylemlere tekrar start verdi

İstanbul’da servisçi esnafı plaka tahdidi belirsizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. Yaklaşık iki yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde plaka tahdidi eylemlerine başlayan servisçi esnafının eylemlerinden bugüne kadar, plaka tahdidi, esnaf ve firmaların ortak sesi oldu. Cumhurbaşkanı’nın 25 Mayıs’ta servisçi esnafına plaka tahdidi sözü vermesinin ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmişti. Ancak 25 Mayıs’tan sonra geçen 3,5 aylık süreçte İBB’den beklenen plaka tahdidi açıklaması gelmedi. Son günlerde birçok alt komisyon toplantısı yapıldı, lisanslama önerisi ortaya atıldı. Ancak esnaf ve firmalar her defasında tahdit dışında hiçbir modele sıcak bakmayacağını dile getirdi. Okulların açıldığı bu dönemde UKOME tahdit konusunda somut bir çalışma yerine geçici yol belgesi vermekle yetindi. 


23 Eylül’e kadar süre verdiler 
Esnaf, 16 Eylül Çarşamba günü Büyükşehir Belediye binası önünde bir basın açıklaması daha yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta servisçi esnafına verdiği tahdit sözünden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın harekete geçmesini istedi. Arefe gününe kadar Kadir Topbaş’tan ‘İstanbul’a plaka tahdidi hayırlı olsun’ açıklaması gelmezse, yapılacak eylemlerde yaşanacak trafik sıkışıklığının ve yol kapatmalarının sorumlusunun Topbaş olacağını vurguladı. Belediyesi binası önünde açıklama yapan grup 10 dakika oturma eyleminden sonra Belediye önünden ayrıldı. 

Esnaf oyalanıyor 
Esnaf adına açıklama yapan Hasan Hüseyin Arslan, yaşanan belirsizliğin servisçi esnafını elini kolunu bağladığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız 25 Mayıs’ta İstanbul’daki servisçi esnafına plaka tahdidi sözü verdi. Ancak bu tarihten sonra UKOME yöneticileri ‘çalışıyoruz, konuyu alt komisyona gönderdik, uğraşıyoruz diye esnafı oyaladılar. UKOME yöneticilerinin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, açıklama yapmaması, tahdidin Resmi Gazete de yayınlanmaması, İstanbul servisçi esnafını kışkırtmış, huzursuz etmiş, sokağa çıkın aşamasına getirmiştir” dedi.

Tek sorumlu Başkan Kadir Topbaş’tır 
Arslan, İBB’nin plaka tahdidi konusunda Arefe gününe kadar adım atmaması durumunda, İstanbul’da yapılacak servisçi eylemlerinde yaşanacak trafik sıkışıklığının ve yol kapatma gibi olumsuzlukların tek sorumlusunun Başkan Kadir Topbaş ve UKOME yetkililerin olduğunu söyledi:“Kurban bayramından önce arife gününe kadar Başkan Kadir Topbaş’tan ‘plakanız İstanbul servisçilerine, 25 Mayıs 2015 tarihinden önce servis aracı olanlara hayırlı olsun diye açıklama bekliyoruz. Şimdiden İstanbul halkından özür diler biz servisçilere anlayışla yaklaşmalarını ve bizimle birlikte Başkan Kadir Topbaş’a tepki göstermelerini istiyoruz. Veliler şunu bilsin ki, çocuklarınızı geleceğinizi biz servisçiler taşıyoruz. İstanbul halkına şimdiden destekleri için teşekkür ediyoruz. Halkımızdan biz servisçilere anlayışla ve hoşgörüyle yaklaşmalarını bekliyoruz” 




Hasan Hüseyin Arslan




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159