banner69

Servisçiler Ankara’da taleplerini dile getirdi

banner113

Koronavirüs sürecinde büyük ekonomik kayıplar yaşayan servisçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri ve servis esnafı oda başkanları yer aldı.

banner114
GÜNDEM 15.06.2020, 18:11 15.06.2020, 18:15 Taşıma Dünyası
Servisçiler Ankara’da taleplerini dile getirdi

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, Ankara Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, Bursa Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Sadi Aydın, Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, Kırakkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya’dan oluşan heyet ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal'ı 15 Haziran Pazartesi günü ziyaret etti. Ziyarette heyet Koronavirüs sürecinde çalışamayan servisçi esnafının Bağ-kur, vergi, Motorlu Taşıt Vergisi, sigorta pirimleri ve kredi taksitlerini hazine tarafından karşılanmasını talep ettiler. Bir diğer talepte kamu ihalelerinde araç yaş şartının kaldırılması oldu.



Heyet Naci Ağbal’ın ardından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Mevzuat Daire Başkanı Tarık Bahadır’ı ziyaret etti. Burada mevzuata yönelik taleplerle ilgili istişarede bulunuldu.

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk görüşmeleri anlattı

Ziyaretler sonrasında Ankara’dan İstanbul’a dönüş yolunda olan İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ile bir görüşme gerçekleştirdik. Öztürk, Taşıma Dünyası’na yaptıkları ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulundu: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal’ı ziyaretimizde esnafın özellikle bu Koronavirüs sürecinde açıklanan birçok ekonomik teşvik paketlerinden yararlanamadığını aktardık. Sadece Halk Bankası’nın 25 bin TL’lik krediden yararlanabildiğini söyledik. Bunun da esnafın çok zaruri ihtiyaçlarında kullanıldığını söyledik. Ancak okulların tatil edildiği dönem Mart-Haziran sürecinde okul servis araçlarının çalışmadığını, yazla birlikte bu sürenin 7 aya kadar çıktığını ve servisçinin büyük bir ekonomik kayıp yaşadığını ifade ettik. Kredi taksitlerinin üç ay ertelemenin yeterli olmayacağını da dile getirdik. Bağkur, SSK ile ilgili mahsuplaşmanın gerektiğini, trafik sigortalarına yönelik bir ciddi bir indirim olmasını, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin Temmuz ücretinin alınmamasının önemini aktardır. Temmuz’da servis araçları çalışmaya başlayamıyor ki, Temmuz MTV’sini ödeme imkanı bulsunlar. Biz taleplerimizi dile getirdik. Sayın Naci Ağbal ilgiyle bizleri dinledi ve bir çalışma yapılacağını söyledi” diye konuştu.



 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159