Seyahat acenteleri: Yeni kredi değil hibe talep ediyor

banner113

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seyahat Acenteleri Meclisi, Meclis Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin’in de katılımıyla video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda yoğun katılım ile biraraya geldi.

banner114
GÜNDEM 09.11.2020, 17:12 09.11.2020, 21:45 Erkan YILMAZ
Seyahat acenteleri: Yeni kredi değil hibe talep ediyor

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, yaklaşık olarak yüzde 80 civarında ciro kayıplarının yaşandığı turizm sektörünün çok ciddi desteklere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, sağlanan desteklerin turizm tedarikçilerini de kapsaması, zor durumda olan bazı sektörler belirlenerek seçici desteklerin devreye alınması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, bu yöndeki taleplerin ilgili bakanlıklara iletilmesi kararlaştırıldı. Sektörün kredilerle döndürülemez hale geldiği ifade edilerek, sektöre yönelik hibe verilmesi, SGK primlerinin 2022 yılı sonuna kadar alınmaması gerektiği, yine ticaret odası aidatlarının da aynı şekilde alınmaması yönünde girişimlerde bulunulması dile getirildi.

Toplantıda, belirli destinasyonlar için önemli olan İngiliz turistlerin ülkemize gelebilmeleri için İngiltere nezdinde girişimler başlatılması, konuyla ilgili TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin'in Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na bu yöndeki talebi iletmesi istendi. Tur ve organizasyonlr nedeniyle otellere verilen avans çekleri ile ilgili sicil affı getirilmesi gerektiği üyeler tarafından vurgulandı.

Ayrıca yurtdışı kaynaklı online uçak bileti satışı yapan sitelerin, Türkiye merkezli satış yaparak haksız rekabet yarattığı vurgulanarak, THY’nin bu tarz sitelere özel fiyat vermesini önlemek amacıyla farkındalık yaratılıp, baskı yapılması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159