banner69

Seyahat acentelerine U-ETDS semineri

banner113

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) düzenlediği U-ETDS Bilgilendirme Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi.

banner114
GÜNDEM 31.12.2018, 11:08 03.01.2019, 15:19 Taşıma Dünyası
Seyahat acentelerine U-ETDS semineri
22 Aralık Cumartesi günü düzenlenen toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses, Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Korkmaz, Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Bölge Müdürleri ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanı Taşkın Arık ile bölgede faaliyet gösteren 500’ün üzerinde seyahat acentası katıldı.


Karayolları Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses
, turizmin ülkemizin en kıymetli ürünü olduğunu, sorunlar varsa birlikte çözeceklerini, bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu ve ortak akılla kimseyi üzmeyecek bir yol bulacaklarını ifade etti. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, bilgilendirme toplantısına katılan tüm acentelere mesleklerine gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti.

Havaalanında inceleme 
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Nezih Hacıalioğlu, Ahmet Özden, Özgen Uysal; Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Demir, Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanı Taşkın Arık ve Bölge Temsil Kurulu Üyeleri, sabah saatlerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı heyetini havaalanlarındaki operasyonların nasıl yapıldığı ve sıkıntıların nerelerde yaşandığıyla ilgili konuları yerinde göstermek amacıyla Antalya Havalimanı’nda bilgilendirdiler.

U-ETDS endişesi 
TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanı Taşkın Arık, toplantıyla ilgili Taşıma Dünyası’na değerlendirmelerde bulundu. 
Seyahat acentelerinden ve turizm taşımacılarından U-ETDS sistemine yönelik gelen talepleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın büyük bir ilgiyle takip ettiğini vurgulayan Arık, “Bakanlık yetkilileri B2 ve D2 belgelerinden yolcu koltuk numarası istenmeyeceğini daha önce ifade etmişlerdi. Cumartesi gerçekleşen toplantıda Sayın Mahmut Gürses, yine U-ETDS sisteminin verimli çalışmasına katkı yapacak önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda hem acentelerin hem de taşımacıların da bu sisteme yönelik endişelerini de çok büyük bir oranda giderdi. Artık gümrüklü sahalarda geçen otobüslerdeki yolcu bilgileri tekrar istenmeyecek. Bagaj numarasının eşlenmesi istenmeyecek. Bundan sonra da istişarelere devam edeceklerini kaydetti. Bilgilerin yanlış girildiğinde sorumluluğun kimde olacağı da netleşti. Acente girdiyse acente, taşımacı bilgi girdiyse sorumluluk taşımacıda. Sayın Gürses, özellikle TÜRSAB içinde hayata geçen ihtisas başkanlığının yürüttüğü verimli çalışmalar noktasında teşekkürlerini de iletti. Yeni bir düzenleme çıkmasını daha bekliyoruz” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159