Taşımacı Dikkat!

banner113

7 Haziran seçimleri sonrasında yeni hükümeti kurma girişimleri, aradan geçen sürede henüz sonuç vermedi. 24 Ağustos’a kadar yeni bir gelişme olmadığı takdirde halkın önüne yeniden sandıklar konulacak.Yaşanan terör olaylarının ülkemizde yarattığı huzursuzluğa ekonomideki dalgalanmalar da eklendiğinde yatırımcıların ve işletmelerin önünü görmesi giderek zorlaşıyor.

banner114
GÜNDEM 17.08.2015, 15:49 17.08.2015, 15:52 Taşıma Dünyası
Taşımacı Dikkat!
Bütün bu olumsuzlar, ekonominin içinde yer alan üreten ve tüketen tüm tarafları etkiliyor. Bu etkilenmenin en hızlı yaşandığı alanlar arasında taşımacılık sektörü de yer alıyor.  Turist sayısındaki düşüşler turizm taşımacılarını, iç seyahatlerdeki düşüşler de şehirlerarası otobüs firmalarını olumsuz şekilde etkiliyor.

Maliyetler hep arttı
Ramazan ayı, seçimler derken artan terör olayları ile birlikte yaşanan huzursuzlukla taşımacılar, umdukları gibi bir sezon hareketliliğine bir türlü ulaşamadı. Bunun üstüne; şehirlerarası otobüsçülere otogar çıkışlarına yapılan zamlar da maliyetlerini daha taşınamaz hale getirdi. Dünyada petrol fiyatlarındaki gerileme, ülkemizdeki kurların artışı nedeniyle bir fayda sağlamadı. Burada üzülen taraf yine taşımacı oldu. 

Kış daha ağır
Eylül ayı sonunda yaşanacak Kurban Bayramı sonrasında etkisi hissedilecek kış sezonu, sorunları daha da ağırlaştıracak.

Demiryolunun hedefi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in hafta içinde yaptığı açıklamayla demiryolu taşımacılığında yaşandığı belirtilen ve yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15 pay hedefinin, bu mod adına sevindirici olsa da karayolu taşımacılığını olumsuz etkileyeceği bir gerçektir.

2016 da etkilenecek
Bu noktada yeniden bir seçim sürecine gidilmesi, uzmanların açıklaması doğrultusunda 2015’in tamamını olumsuz etkileyeceği ve etkisinin 2016’da da süreceği yönünde.

Taşımacılar dikkat!
Taşımacıların, artan maliyetleri ve artması muhtemel maliyetleri göz önüne alarak çok daha planlı hareket etmeleri; maliyet hesaplamalarını çok daha dikkatli yapmaları çok büyük önem taşıyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159