Taşımacının yükü artıyor

banner113

Yolcu taşımacılığında güvenliği artırıcı önlemler geliyor.

banner114
GÜNDEM 09.10.2017, 09:44 09.10.2017, 09:57 Taşıma Dünyası
Taşımacının yükü artıyor
Karayolu toplu ulaşım araçlarına yönelik güvenlik tedbirleri artırılıyor. Otogar ve terminallerin girişlerinde, insanların ve eşyalarının cihazlar kullanılarak kontrol edilmesini sağlayacak denetimler getiriliyor. 

● Otobüs biletleri kimlik numarasıyla alınacak. TC kimlik numarasını vermeyen vatandaşa bilet satışı yapılmayacak. 
● Yolcu TCKN'sini mevcut altyapı üzerinden bildirmeyen otobüs firması, kaçak yolcu taşıma kapsamında değerlendirilecek ve firmaya 150 - 600 TL ceza kesilecek. Durumun üç kez tekrarlanması halinde firmanın seyahat belgesi iptal edilecek.
● Yoldan binen yolcuların biletleri akıllı cihazlarla kesilecek. Eşyaları kontrol edilecek. 

Otogarlarda ve seyahat süreçlerinde güvenlik tedbirleri artıyor. Yeni tedbirler taşıma güvenliğine katkı sağlarken, taşımacıya yeni maliyet yükü de getirecek. İçişleri ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından geliştirilen ortak yazılım, ortak veri tabanı ve otobüslerde yer alacak akıllı el cihazlarıyla, satılan tüm biletler TC kimlik numaralarıyla eşleştirilecek.

3 ihlal iptal sebebi 

TC kimlik numarasını vermeyen vatandaşa bilet satışı yapılmayacak. Otobüslere binişte, tıpkı uçaklarda olduğu gibi biletlerle kimliklere tek tek bakılacak. Yolcu TCKN'sini mevcut altyapı üzerinden bildirmeyen otobüs firması, kaçak yolcu taşıma kapsamında değerlendirilecek ve firmaya 150 ila 600 TL arasında ceza kesilecek. Durumun üç kez tekrarlanması halinde firmanın seyahat belgesi iptal edilecek. 

Otobüste bilet satışı 

Bazı otogarların altyapısının uygun olmaması ve halihazırda seyahat eden vatandaşların yüzde 20'sinin yoldan binmesi nedeniyle otobüs içinde, akıllı el cihazlarıyla bilet satışları yapılacak. Cihazla bilgiler anında İçişleri Bakanlığı'nın veri tabanına gidecek. Yanlış kimlik bilgisi veren vatandaşa 250 TL'yi bulan ceza kesilecek. Tüm süreçlerin denetimi de Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde kurulan yol üstü kontrol istasyonları tarafından yürütülecek. Uygulamanın bir yıl içinde hayata geçirilmesi öngörülüyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159