TOFED yetki devri sözünü aldı

banner113

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) 6. Olağan Genel Kurulu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Ankara'da gerçekleştirdi.

banner114
GÜNDEM 01.06.2015, 10:57 02.06.2015, 10:59 Taşıma Dünyası
TOFED yetki devri sözünü aldı
HABER: CANER ÖZCAN / ANKARA

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) 6. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile 28 Mayıs Perşembe günü Anadolu Hotel’de gerçekleştirdi. Tek aday olan Mehmet Erdoğan, yeniden TOFED Başkanı seçildi. Genel Kurulda tüzük değişikliğine de gidildi, seçimlerin 3 yılda bir yapılması kararlaştırıldı.

Açılış konuşması yapan TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, Genel Kurula katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilgi ve destekleri için teşekkür etti. AK Parti hükümeti döneminde duble yollar, muayene istasyonlarının özelleştirilmesi, hurda araçların trafikten çekilmesi ve yol kenarı denetim istasyonlarının artırılması ile karayolu taşıma sektörünün büyüdüğünü ve geliştiğini dile getiren Mehmet Erdoğan, “Altıncı Genel Kurulumuza katıldığınız için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. TOFED’i kuran Başkanımız Galip Öztürk’ün, altını çizdiği gibi, bütün taşıma sistemlerini entegre ederek büyüme trendimizi sürdürebiliriz. Hava ve demiryolu taşımacılığını otobüsçülükle bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Yılda 250 milyon yolcuyu, geçen dört yılda 1 milyar yolcuyu ülkenin dört bir yanına güvenle taşıdık. Şehirlerarası taşımada son teknolojiyle üretilen ve toplu taşıma aracı olan D1 belgeli otobüslerle seyahat edilmesi teşvik edilmelidir. Küçüldüğü ve yok olduğu zannedilen bir sektörün Türkiye ile beraber büyümeye devam ettiğini, otobüs üreten firmalarımızın otobüs üretim sayılarının ve kalitelerinin artması ile görüyoruz” diye konuştu.

12 bin otobüsten 100 bin otobüse 
2000’li yıllarda sektörün tarifeli ve tarifesiz 550 firma ve 12 bin civarında otobüsle hizmet verdiklerini belirten Erdoğan, sektörün geldiği noktayı rakamlarla paylaştı: “Bugün D1 belgeli tarifeli taşımacılıkta 349 firma 8 bin otobüsle; D2 belgeli turizm taşımacılığında bin 760 firma ve 38 bin otobüsle; B1 belgeli uluslararası tarifeli taşımacılıkta 67 firma bin 357 otobüsle; D4 belgeli 100 km hattında yolcu taşımacılığı yapan 43 bin otobüs olmak üzere toplamda 100 bin otobüsle ülkemizin büyümesine katkıda bulunduğumuzu, ifade etmekten gurur duyuyoruz.” 

Türkiye otobüs üretim üssü 
Türkiye’nin otobüs üretim üssü haline geldiğini, kaliteli ve modern otobüsler üretildiğini vurgulayan Erdoğan, “Dünyanın en iyi otobüs işletmeciliği bizler tarafından yapılıyor. Buradan hareketle sizlerin onayı ile IPRU, 17 ülkenin katılımı ile kuruldu. TOSEV de yüzlerce yüksekokul öğrencisine burslar vererek sektörün gelişimine katkı sağlıyor. Ülkemizin 2023 vizyonunda yer alan üçüncü köprü ve Körfez geçişi projeleri tamamlandığında, karayolu yolcu taşımacılığı ve sektörümüz, yeni bir ivme kazanacaktır. Bu projeler için başta size ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz ülkemize güveniyoruz, size güveniyoruz. Ülkemiz için çok önemli seçimlerin arefesinde genel kurulumuzu onurlandırmanız bizi gerçekten mutlu etti” dedi.

Yetki devri ve akaryakıt sözü 
TOFED’in belge konusunda yetkilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yetki belgesi ve yakıt konusunda söz aldığını belirtti: “Cumhurbaşkanımız, yakın bir zamanda, sektör temsilcilerinin bir kısmını davet edecek. Yetki belgesi konusunda Özel Kalem Müdürü Mustafa Varank’a talimat vereceğini söyledi. Ben, Cumhurbaşkanımıza; ÖTV iadesi ve mazot fiyatları ile ilgili kendilerini rahatsız etmek istemediğimizi, bunun yerine Shell taşıt kartının yüzde 4’e düşen indirim oranlarının artırılarak, ÖTV indirimi yerine kart çerçevesinde bir uygulama yapılarak sektöre akaryakıt indirimi sağlanabileceğini ifade ettim. Kendisi bunu düzenleyeceklerinin sözünü verdi.” 

Layıkı ile temsil edeceğim 
Duygusal bir gün yaşadığını dile getiren Mehmet Erdoğan, “Hepiniz adına heyacanlıyım. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar sizlere yakın olmaya çalıştık. Önümüzdeki 3 yılda sizleri layıkıyla temsil edeceğim” dedi. ■

Seçimler 3 yılda bir yapılacak
TOFED Genel Kurulunda tüzük değişikliği yapılarak seçimlerin 3 yılda bir yapılması kararı alındı. 





TOFED Genel Kurulu’na Mercedes-Benz Türk, Setra ve Travego; Otokar, 2+1 Mega VIP Sultan ve Doruk; Temsa, 41 +1 kişilik Safir ve Anadolu Isuzu da Turkuaz ile katıldı.
Araç üreticilerinin yanı sıra ZF Türk, otobüsbankası.com, Bridgestone, Gaziantep Motorlu Araçlar, Metro Travel, Filotürk de stant açtı. 


Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Müdürü Burak Tarım’a desteklerinden dolayı TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan plaket verdi.


Temsa Otobüs Satış Direktörü Murat Anıl’a plaketini TOFED Genel Başkan Yardımcısı Ali Çıkkan takdim etti.


Otokar Otobüs Satış Yöneticisi Murat Torun’a plaketini TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin sundu.


Brisa Servis Yöneticisi Tuğrul Karadeniz’e plaketini TOFED YK Üyesi Bülent Yıldız verdi.


Anadolu Isuzu geniş katılımla TOFED Genel Kurulundaydı. Satış Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Tunç Karabulut, Satış Şefi Onur Çetinkaya, Bölge satış Yöneticileri Murat Küçük, Ferhat Sancaklı, Otobüs Satış Sorumlusu Ersin Sarıaslan.


Mercedes-Benz Türk, Temsa, Otokar araçlarını sergilediler.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159