Toplu taşıma esnafına 5.5 milyon TL ödeme yapıldı

banner113

Toplu taşıma esnafına “can suyu” olacak destek için ilk adım atıldı. Bu kapsamda Kocaeli genelinde 2 bin 180 toplu taşıma esnafını ilgilendiren 17 milyon 600 bin TL’lik desteğin ilk dilimi olan 5.5 milyon TL hesaplara yatırıldı.

banner114
GÜNDEM 08.05.2020, 13:35 08.05.2020, 13:38 Taşıma Dünyası
 Toplu taşıma esnafına 5.5 milyon TL ödeme yapıldı

Kocaeli’nde Salgın öncesinde günlük ortalama 600 bin civarında olan yolculuk sayısı bulaşıcı hastalık salgınından sonra yüzde 85 azaldı. 22 Nisan Çarşamba günü olağanüstü toplantı yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu taşıma esnafına bu zor günlerde seferlerine devam edebilmesi için 17 milyon 600 bin TL’lik destek kararı alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma esnafına can suyu olacak desteğin ilk dilimi bugün toplu taşıma esnafının hesaplarına yatırıldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu; “Salgının ardından işyerleri kapatıldı. Bu süreçte yüzde 50 kapasite sınırlaması getirilen hem de sefer sayısına devam eden tek esnafımız toplu taşıma esnafımız. Onlar hem müşteri kaybettiler, hem de insanlar sokağa çıkmamasına rağmen çalışmaya devam ettiler. Bu zor günlerde esnafımıza toplamda 17 milyon 600 bin TL destek yapılmasına karar verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yine Türkiye'ye örnek olmuş bir çalışmaya imza attı. Toplamda 17 milyon 600 bin TL desteğin ilk dilimi, 5.5 milyon lira bugün ödenecek” şeklinde konuştu.



Esnafımız rahat bir nefes alacak


Toplu taşıma esnafının zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ise “Kocaeli genelinde 2 bin 180 esnafımız ciddi anlamda mağdur oldu.. Biz diğer esnaf gruplarına göre kamu adına görev yapıyor ve risk alarak sefer sayılarımızı hiç aksatmadan görevimize devam ediyoruz. Bizim ciddi anlamda maddi bir zararımız vardı. Yapılan destekleme esnafımıza can suyu olacak. Esnafımız bu zor günlerde rahat bir nefes alacak. Emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve Genel Sekreterimiz Balamir Gündoğdu’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159