banner69

TOSEV atakta

banner113

Otobüs üreticileri, sektör mensuplarının maddi imkanı yetersiz çocuklarının eğitimine yönelik katkı sağlamak için el ele veriyor.

banner114
GÜNDEM 03.10.2016, 10:48 03.10.2016, 11:01 Taşıma Dünyası
TOSEV atakta
Hedef yılda 500 öğrenciye burs 

4 yıl önce kurulan Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TOSEV), bu güne kadar maddi imkanı yetersiz 308 otobüsçü ailelerin çocuğuna burs desteği verdi. * zor koşullar altında hizmet veren, daha önce de sektör içerisinde yer almış otobüsçülerin çocuklarının sayısını ve desteği artırmayı hedefliyor. Bu amaçla otobüs üretici şirketlerin yöneticileri 28 Eylül Çarşamba günü TOSEV yönetimi ile bir araya geldi. Katılımcılar, toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

■ TOSEV Başkanı ve Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali: İlk etapta, üreticilerle sektör mensuplarımıza ne gibi çalışmalar üretebileceğimizi konuşmak istedik. Ana üreticilerle bir araya geldik. Tedarikçilerle daha sonra bir araya geleceğiz. Hedef şu an için yılda 500 öğrenciye burs vermeyi sağlamak. Şu anda 5 bin talep var. Ancak maddi imkanlar yetersiz kalıyor.

■ IPRU Başkanı ve Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay:  TOSEV, kuruluş amacı olarak güzel bir düşünce, güzel bir adım. Kuranlardan Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Sektörün bu tür organizasyonlara ihtiyacı var. Şimdiye kadar hep kişisel girişimlerle yürüyen hayır işlerinin veya eğitim işlerinin daha bir kurumsal hale gelmesi doğru bence. Sponsorluk gerektiği zaman destek veriyoruz. Bağış gerektiğinde bütçelerimizin elverdiği imkanda destek olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da destek olmaya çalışacağız. 

■ Temsa Satış Direktörü Murat Anıl: Bu anlamlı vakfın kurucularına yöneticilerine bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz. Otobüsçülerin sosyal dayanışmaya gerçekten en çok ihtiyacı olduğu bir dönem. Temsa olarak elimizde geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Bunu daha ileri boyuta çıkarabilme arzusundayız. 

■ MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Satış Müdürü Önsel Demircioğlu: Dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönem. Tabii ki güzel bir düşünce. Eminim faydası olacaktır vakfın. Kuranlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz de arkadaşlar gibi konuyu dinleyip elimizden gelen neyse destek olmaya çalışacağız.

■ TOFED Yönetim Kurulu Üyesi ve TOSEV Denetim Kurulu Üyesi Türker Başkurt: Vakfın kurulduğu günden beri içindeyim. Epey bir gayret sarf ediyoruz. Sağ olsun, Başkanımız Sayın Latif Karaali ve TOFED Başkanımız Sayın Birol Özcan’ın destekleri ile  2013-2016 arasında her eğitim döneminde burs verdik. Bugüne kadar toplam 308 öğrenciye burs verildi. Burs verilirken kıstaslar vardı. Bunlar, burs verilecek öğrencilerin velisinin mutlaka karayolu yolcu taşımacılığında çalışıyor veya sektörümüzden emekli olması, maddi imkanların yetersiz olması ve öğrencinin başarısıydı. Başvurular değerlendiriliyor ve heyetle seçimi yapılıyor.  Vakfın tüm işlemleri Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sıkı bir denetiminden geçiyor.

■ Otokar Bölge Satış Yöneticisi Murat Torun: Bildiğim kadarı ile amacı sarih bir vakıf. Kuranların ve emeği geçenlerin ellerine sağlık.  Şahsım ve şirketim adına toplantıya çağırdığınız için teşekkür ediyorum. Otokar olarak elimizden geleni yapabiliriz.  Ama bu karar, üst yönetimin biliyorsunuz. Hayırlı, uğurlu olsun. 

■ Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi ve TOSEV Denetmeni Mustafa Sarıgül: Vakfın kurulması çok ciddi aşamalardan geçtikten sonra bir karara bağlandı. Hükümet nezdinde de kabul gördü. Çabalarını da biliyorum Latif Beyin ve yönetim kurulunun. Hükümet nezdinde de hükümet ve belediye kanadından devamlı bir akar temin edecek yapıya kavuşması için çabalar sarf ediliyor.  Bu geçiş döneminde, herkesin desteğine ihtiyaç var. Bildiğim kadarı ile Sayın Genel Sekreter Mevlüt İlgin, mütevelli heyetinden belirli paraları belirli dönemlerde talep ediyor. Latif Bey, kendi çevresinden bu paraları belli aşamalarda toparlayıp bugünlere kadar getirmeye çalıştı. Ama taşınan sularla bir yere kadar gelinebildi. Kısıtlı bütçelerle istenilen sonuçlara varılamıyor. Karayolunda yolcu taşıyan insanların vakfı bu. Hepimiz için önemli. Bu sektörün yaşaması ve bu sektörün eğitimli insanlarla bir yerlere getirilmesi vakfın esas amaçlarından. Türkiye sınırları içinde üreticiler var, onları bir masa etrafında toplayıp konuşmakta fayda var dedik. Bu organizasyonun gerçekleşmesi bu sebepledir. Göstereceğiniz anlayış ve destek için şimdiden teşekkür ediyorum. Denetmen olarak bu işin ciddiyetle yapılmasını takip ediyoruz. Aksi takdirde sorumlulukları çok yüksek. Bizlere de güvendiğiniz için teşekkür ediyoruz. 

■ Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt: Şahsım ve şirketim adına nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Sosyal dayanışma ve eğitim faaliyetinin bir vakıf çatısı altında yapılıyor olması bir kere çok doğru bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Otobüs sektöründe kullanıcı tarafındaki paydaşlarımıza belli bir kural içerisinde verilecek bir destek varsa biz de Mercedes-Benz Türk olarak bunun içinde yer almak isteriz. 

■ TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin: Dört yıl önce bu vakfı kurarken 3 temel hedefimiz vardı.  Maddi imkanlarını bulunmayan, çocuklarını okutamayan sektör mensuplarımıza destek sağlamak. Ölümlü kazaların yaşandığı 23 kara noktaya ilk yardım merkezlerinin kurulmasını sağlamak. Sektörümüzün eğitimli personel ihtiyacı için meslek liselerini kurmak.  Sayın Latif Karaali yazdığı kitabın gelirini vakfa bağışladı. Sayın Galip Öztürk 45-50 bin TL civarında maddi bağışta bulundu. Firma sahipleri de vakfa destek sağladı.  Üreticiler de bu tür sosyal dayanışmaya destek oluyorlar, vakfımıza da destek vermelerini rica ediyoruz. 

■ TOFED Genel Başkanı Birol Özcan: Bu vakfı canlandırmak ve okuyan talebelerimize yardımcı olmamız gerekiyor. Öğrencilere verilen 150 TL’lik destek yeterli değil. Bu miktarı da artırmamız gerekiyor. Otobüs üreticilerinin vakfa destek vermelerini bekliyoruz. 150 TL’yi 250-300 liraya çıkarmak için hep birlikte çalışalım. ■

Gece düzenlenecek
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. TOSEV İcra Kurulu Başkanı Latif Karaali, toplantının bitiminde, değerlendirmelerde bulundu:  Toplantımız fevkalade güzel geçti. Prensip olarak her türlü desteği vermeye hazırlar, her zaman verdikleri gibi. Vakfa gelir sağlayacak bir gece düzenlenmesi fikri ortaya çıktı. Bunun kararı alındı. Üreticilerle birlikte tedarikçilerin de yer alacağı bir gece hazırlayıp ilk etapta yılda 500 öğrenciye burs verilmesini sağlamalıyız. Üretici şirketlerin yöneticilerin fikirleri çok önemliydi. Bu fikirler üzerinde çalışacağız ve adım adım açıklayacağız. Bunlar arasında bir benzin istasyonu alınması fikri vardı. UYOF ve PUİS Başkanı İmran Okumuş bu konuda destek vereceklerini ifade etti. 


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159