TTDER IPRU üyesi oluyor

banner113

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği İcra Kurulu Toplantısı. 3 Nisan Pazartesi günü IPRU Başkanı Fatih Tamay başkanlığında yapıldı. Toplantıda IPRU’ya üye ülke sayısının artırılmasına yönelik hedefler belirlendi. Turizm Taşımacılar Derneği TTDER üyeliğe davet edildi.

banner114
GÜNDEM 10.04.2017, 14:41 10.04.2017, 14:47 Taşıma Dünyası
TTDER IPRU üyesi oluyor
Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği İcra Kurulu Toplantısı. 3 Nisan Pazartesi günü IPRU Başkanı Fatih Tamay başkanlığında yapıldı. Toplantıda IPRU’ya üye ülke sayısının artırılmasına yönelik hedefler belirlendi. Turizm Taşımacılar Derneği TTDER üyeliğe davet edildi. 

Toplantıya IPRU İcra Kurulu Üyeleri Birol Özcan, Mustafa Yıldırım, Sümer Yığcı, Mevlüt İlgin, Basri Akgül, Mehmet Öksüz, Mustafa Özcan, Hasan Yüksel Kurnaz, Bülent Yıldız, Yard. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, Ekrem Özcan, Adnan Değirmenci, Gökhan Çerioğlu katıldı.


Genel Kurul Mayıs’ta
IPRU Genel Başkanı Fatih Tamay, 2016 Ocak -2017 Mart ayına kadar olan süreçte yapılan çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olan IPRU 2. Olağan Genel Kurulu’nun Mayıs ayı içerisinde  İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. 

2017 hedefleri 
IPRU’nun 2017 yılı içerisinde yapacağı çalışmalar hakkında İcra Kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Şubat ayında yapılan Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan ziyareti hakkında İcra Kurulu üyeleri bilgilendirildi ve Bakanın IPRU hakkındaki düşünceleri paylaşıldı. Genel Kurulda yapılması gereken çalışmalardan bahsedildi. IPRU Tüzüğü’nde yapılacak değişiklikler görüşüldü.

6 ülke daha üye olacak 
IPRU’nun 19 ülkede 22 sektörel sivil toplum kuruluşu ile örgütlenmiş olduğunu belirten Fatih Tamay, “2017 yılında da örgütlenme çalışmalarının devam etmesi ve üye sayısının arttırılması kararlaştırıldı. Buna göre daha önceden iletişim halinde olunan Kenya, Hindistan, Litvanya, Macaristan, Cibuti, Pakistan gibi ülkelerde çalışmaların devam etmesi yönünde karar alındı. IPRU üyesi olan ülkelere ziyaretler yapılarak ilişkilerin daha da iyileştirilmesi kararlaştırıldı. IPRU’ya kalıcı bir gelir elde edilmesi konusu da toplantıda görüşüldü. IPRU, çalışmalarını, Türk otobüsçüsünün uluslararası alanda daha etkin ve güçlü olması için sürdürecek” dedi. 

TTDER’e üyelik formu 
IPRU Genel Başkanı Fatih Tamay, Turizm Taşımacılar Derneği (TTDER) Başkanı Sümer Yığcı’ya IPRU Üyelik Formu verdi.
IPRU İcra Kurulu Üyesi ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “IPRU hepimizin ortak bir değeri. Ortak değerde birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Farklı görüşlerimiz olabilir ama ziyaretlerde ittifak halinde görüşlerimizi iletmemiz önemli. IPRU, Türkiye’nin birçok konuda önünü açacak bir yapılanma. İcracı bir yapıya kavuşması bizim için önemli. Üye sayısının artması da çok büyük katkı sağlayacak. TTDER de IPRU’ya üye oluyor, bundan sonra aktif şekilde çalışmalarda yer alacak” dedi.

Taleplerimizi dile getirdik 
IPRU İcra Kurulu Üyesi ve TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, “TOFED yönetimi olarak yaptığımız her görüşmede IPRU’ya yönelik taleplerimizi dile getirdik. 2015 yılından beri sektörün tüm aktörleri ile hep birlikte hareket edilmesi için çaba gösterdim” dedi.  

IPRU sektörün çatı örgütü 
IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, IPRU’nun sektör tarafından kucaklanan bir örgüt olduğunu belirterek, “Sektörü temsil eden federasyonların yöneticileriyle üreticiler IPRU’nun yönetiminde yer alıyor. IPRU sektörün çatı örgütü. Biz her ziyaretimizde IPRU’ya destek talebimizi ilettik. IPRU sıradan bir dernek değil. Bakanlar Kurulu kararı ile hayata geçmiş bir örgüt” diye konuştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159