Turizm Taşımacıları Derneği'nden Covid-19 rehberi

banner113

Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) Covid-19 sürecinde taşımacıların hizmet süreçlerinde alması gereken tedbirler ve kontrol listesini yayınladı.

banner114
GÜNDEM 22.05.2020, 19:43 25.05.2020, 21:56 Taşıma Dünyası
Turizm Taşımacıları Derneği'nden Covid-19 rehberi

Covid-19 Rehberi adı verilen çalışma Turizm Taşımacıları Derneği İletişim Birimi Üyeleri Emre Ak, Murat Yığcı, Kerem Serkan Çoban ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Akademik Danışmanı Dr. Kemal Karayormuk danışmanlığında hazırlandı.



Rehberle ilgili Taşıma Dünyası’na bilgi veren TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Üyesi ve TTDER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ak, “Biz Hazırız” başlığı ile hazırladığımız bu rehber ile turizm taşımacıların ve misafirlerin sağlığına yönelik risklerin yönetmeyi amaçladık. Hedefimiz, virisün turizm sektörüne etkilerini azaltacak yol planını çizebilmek ve sektörümüzün kontrol listesini oluşturabilmek” dedi.

Rehberde alınması gereken tedbirler sıralanıyor

Rehberde “ Zor ama imkansız değil” başlığı altında taşımacıların virüs sürecine nasıl hazırlanmaları, alınan tedbirlerin nasıl kalıcı olmasının sağlanacağı ve günlük çalışmaların nasıl takip edilmesi gerektiği belirtiliyor. Rehberde yolculuk öncesinde ofiste alınması gereken tedbirler, araçta alınması gereken tedbirler ve sürücünün alması gereken önlemler sıralanıyor. Ayrıca hizmet sürecinde yolcuların nasıl bilgilendirileceğine yönelik önerilerde rehber de yerini almış. Rehberde Covid-19 salgınının yenmenin en önemli kuralının alışkanlıkları değiştirmek olduğu vurgulanıyor ve bu bölümde de ofis-sürücü, davranış alışkanlıkları, atık listesi ve Covid-19 vaka yönetiminin nasıl olması gerektiği anlatılıyor. Koronavirüs sürecinde korunmaya yönelik kontrol listesi ve yolcu taşımacılığında yeni güvenlik standırda da rehber de yerini almış.

TURIZM TASIMACILARI DERNEGI COVID-19 REHBERINE ULASABILIRSINIZ.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159