Ulaştırma Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi Kuruluyor

banner113

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi kuruluyor. Ulusal hareketliliği artırmak amacı ile kurulacak merkezin protokolü, 5 Ekim Pazartesi Günü, saat 10:00’da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenecek basın toplantısı programında imzalanacak.

banner114
GÜNDEM 03.10.2020, 16:48 Erkan YILMAZ
Ulaştırma Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi Kuruluyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada, kent içi ve kentler arası ulaşım planlamasında, hizmet sunumunda, regülasyonlarda, erişebilirlikte daha bütüncül bir vizyon oluşturmak için bu alana yönelik eylem planını oluşturmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Hareketlilik sistemleri üzerine bilimsel çalışmalar yürütülecek

Protokol hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlığımız ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile şehirlerimizde ulaşımın çehresini değiştiren, insanların kentsel ve ulusal düzeyde hareketlilik davranışlarını farklılaştıran bir unsur haline gelen hareketlilik sistemleri üzerine bilimsel çalışmalar yürütülecektir. Çevreci, etkin, sürdürülebilir ve erişilebilir bir hareketlilik sisteminin ulusal düzeyde kurulması için gerekli Ar-Ge ve mühendislik faaliyetlerinin yürütülmesi, yerli ve milli tasarım projelerinin üretilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Farklılıkları ortadan kaldırmaya yönelik ulaşım sistemi

Kurulacak merkezde ulaşımda erişilebilirlik vizyonu çerçevesinde her adımda farklılıkları ortadan kaldırmaya yönelik bir ulaşım sistemi oluşturacaklarına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Hareket kabiliyeti sınırlı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla ulaşımda erişilebilirliği iyileştirmeye yönelik araştırma, geliştirme tasarım ve erişilebilirlik proje çalışmaları yürütülecektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159