Turizm Taşımacıları Anadolu Isuzu iftarında buluştu

banner113

23 Haziran Perşembe akşamı Anadolu Izusu tarafından TTDER ve TOF üyelerine yönelik düzenlenen iftar yemeğine hem sektör mensupları hem de üretici şirketlerin yöneticileri katıldı.

banner114
GÜNDEM 29.06.2016, 14:51 01.07.2016, 14:02 Taşıma Dünyası
Turizm Taşımacıları Anadolu Isuzu iftarında buluştu



Anadolu Isuzu’nun Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay: Desteğe devam edeceğiz

Açılış konuşmasını yapan Fatih Tamay, “Başta turizm sektörü olmak üzere tüm ulaştırma sektörünün içinde bulunduğu meslek örgütlerine, sivil toplum örgütlerine destek olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sadece biz değil sektördeki diğer üretici dostlarımız, belli zamanlarda destek veriyor. Bu iftar davetlerini sektörde ilk başlatan kişi olmam benim için bir mutluluk kaynağı. Diğer markaların da bizi takip etmesiyle güzel bir kardeşlik ortamı, güzel bir sosyal ortam doğdu. Anadolu Isuzu olarak toplu ulaşım alanındaki dernek ve federasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Ramazan Bayramınızı canı gönülden kutluyorum” dedi. 

Seyahat acenteleri taşımacılarla başarılı 

İftara katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Anadolu Isuzu’nun verdiği desteklerle bizleri bir araya getirdiği ve geleneksel hale gelen bu iftarlar sektöre de örnek oldu. Burada seyahat acentelerinin, turizmcinin başarısının altında ülkeyi birliğe bütünlüğe bağlayan, bu yolların çilesini çeken çok değerli taşımacı arkadaşlarıma şahsım ve TÜRSAB adına, turizm sektörü adına şükranlarımı sunuyorum.  En başarılı işleri siz yaptınız. Edirne’yi Trabzon ile birleştirdiniz. 



TÜRSAB Başkanı Ulusoy:
Ülkemiz bir türbülanstan geçiyor 

Zor bir dönemden geçen ülkemizde en fazla zarar gören sektörün turizm olduğunu iddia eden TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Zor bir yıl yaşıyoruz. Ülkem bir türbülanstan geçiyor. Bu türbülanstan en fazla zararı gören turizm sektörü oldu. Taşımacılar oldu, seyahat acenteleri oldu” dedi.

En büyük zararı turizmciler gördü 

Gelişen teknolojiyle birlikte Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda havayollarının taşımacılıkta gösterdiği ilerlemenin karayolu taşımacılığını gerilettiğini iddia eden Ulusoy, “İhracatın yüzde 21’ini, bütçe açığının yüzde 41,8’ini kapatan, 1980’de 2 milyon turistten, 2015 yılında 42 milyon turiste koşan bu sektör olmuştur. 50 sektöre iş veren, 5 bin koltuk kapasitesinden 80 bin koltuk kapasitesine çıkan da bu sektör olmuştur. Ülkem bir türbülanstan geçiyor. Bu türbülanstan en fazla zararı gören turizm sektörü oldu. Taşımacılar, seyahat acenteleri, oteller, pastacılar, lokantacılar oldu, yani hepimiz olduk. Kötü bir yıl geçiriyoruz. İnşallah 2017’yle daha rahat, daha iyi şartlarda karşılaşmış oluruz. Biraz daha zahmet çekeceğiz, Rusya ile başlayan kriz hala devam ediyor. Ukrayna’da ekonomik sıkıntı var. Almanya ile maalesef yüzde 35-40’lara varan bir daralma yaşıyoruz. 9 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz erken rezervasyon ile seyahat acentelerimiz, 2016’da yüzde 35 artış göstermiş, 4 milyon erken rezervasyonu vatandaşların emrine sunmuştur. 9 günlük tatil biraz nefes aldırsa da yeterli değil. Banka faizlerinden kurtulmanız için hesabınızı çok iyi yapmalısınız. Bankaların, devletin anlayışlı olması lazım. Çünkü bu ülkeye 35 milyar dolar dövize getiren turizm sektörüdür. Bu sektörün en önemli parçalarından birisi sizlersiniz.  İyi ki varsınız.  Var olun ve yolunuza devam edin. Gelecek olan Ramazan Bayramınızı da kutluyorum” dedi.■


TTDER Başkanı Sümer Yığcı: TTDER 253 üyeye ulaştı

TTDER Başkanı Sümer Yığcı, “Hayatımın en güzel akşamlarından birini yaşıyorum. 7 üye ile derneğimizi kurduk. O zaman, bir iftar yemeği verme isteğimizi ilettiğimiz Sayın Fatih Tamay, ‘Ben destek olurum’ dedi.  Bugün 253 üyeye ulaştık ve 500 kişi burada, ne güzel” dedi. 

Çok zor bir dönem 

Sümer Yığcı, çok kötü günler yaşadıklarını, ama bu yıl kadar sıkışık zor bir dönem görmediklerini söyledi:  “Bu seneki gibi sıkışık ve kötü bir dönem görmedik. Sıkışıklık oluyordu, üreticilere ya da bankaya gidiyor, hallediyorduk. Bizi üreticiler desteklerle buraya kadar getirdiler, yıl sonuna kadar da getirecekler inanıyoruz. Biz Fatih kardeşimizi otomotivci olarak değil, dostumuz olarak kabul ediyoruz. Buradaki insanların hepsi bizim dostumuz. 15 sene bir garaj almak için mücadele ettik. 

Gitmediğimiz kapı kalmadı, ama Sayın Kadir Topbaş’a talebimizi ilettik. O da bir günde bize Yenikapı’daki park alanını tahsis etti. Oradaki kulübenin de, ibadethanenin de yapımına da yine Fatih Tamay destek verdi.  Mercedes-Benz Türk’e park alanının bir bölümün kiraladık. Onlar da destek verdi. Onlara da teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek yılda hepimiz yine burada bir arada oluruz. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı da kutluyorum” dedi. ■



TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım: Taşıyıcı güç turizm ve otomotiv  

Mustafa Yıldırım,  Türkiye ekonomisini taşıyan iki tane çok değerli sektörün olduğunu belirterek, “Bunlardan biri turizm, diğeri de otomotiv sektörü. 60 milyar dolarlık ihracatın kapısını açan ve milyonlarca kişiyi istihdam eden bu iki sektörün yöneticileri olarak yine sıkıntı içerisindeyiz. Sıkıntılar yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Ancak hükümetimiz Karadeniz Ekonomik İşbirliği çerçevesinde Rusya ile ilişkilerin yumuşaması için adımlar atıyor, bunlar yüreğimize su serpiyor. Turizm sektörü sıkıntı içerisinde. Sıkıntılar büyüyor, otomotivin çarkları dönmüyor. Otomotivcilere teşekkür ediyorum. Bizlere bu güzel akşamlarda destek oluyorlar. Anadolu Isuzu ailesine Fatih Tamay şahsında teşekkür ediyoruz” dedi.

Önemli çalışmalar yaptık 

Başkan Kadir Topbaş’ın katkısıyla 30 dönümlük bir alanı turizm taşımacılarının park ihtiyacına çözüm bulduklarını belirten Yıldırım, otogar sorununa değindi: “İstanbul’da yeni otogarlar yapımı söz konusu. Devlet her şeyi özelleştiriyor, ticaretten çekiliyor… Devletin görevi altyapı yapmak, bizlerin görevi de ticaret yapmak. Sayın Kadir Topbaş’a, ‘sizin de bunu yapmanız lazım; siz yapın, biz işletelim’ dedik. Sayın Başkan da, ‘adam gibi işletin, size verelim; biz meraklı değiliz’ dedi. Biz adam gibi işletmeye hazırız. Biz yaramazlık yapsak bile kulağımızı çekersiniz, İstanbul’un babası sizsiniz. İstanbul’un iki yakasında birer otogar, bir-iki tane cep otogarı ve yolcu toplama merkezleri yapılması gerekiyor” dedi. ■

Anadolu Isuzu'nun Turizm Taşımacıları iftarı fotoğraf galerisi

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159