banner69

Yazarımız Prof. Dr Mustafa Ilıcalı TBMM'de

banner113

Gazetemiz yazarı Prof. Dr Mustafa Ilıcalı milletvekili seçildi. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kendisine seçim sürecinde destek veren taşımacı camiasının başkanlarına, üyelerine Taşıma Dünyası aracılığı ile teşekkür etti.

banner114
GÜNDEM 09.11.2015, 16:17 09.11.2015, 17:38 Taşıma Dünyası
Yazarımız Prof. Dr Mustafa Ilıcalı TBMM'de
2002-2007 yıllarında Erzurum Milletvekili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nde görev yapan ve 2011 yılında Taşıma Dünyası’nda köşe yazıları ile okuyucuları ile buluşan Prof. Dr Mustafa Ilıcalı, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimde, bir kez daha Erzurum milletvekili olarak seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yerini aldı. 

Destek vermeye devam edeceğim 

35 yıldır emek verdiği ulaştırma konusunda, 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yaptığı dönemde Karayolu Taşıma Kanunu’nun çıkmasına katkıda bulunduklarını dile getiren Ilıcalı, “O günkü Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın verdiği destekle, milletvekilliğinden sonra da sektörle sürekli beraber oldum. Taşıma Dünyası Gazetesi’nde köşe yazısı yazdım. Birikimlerimizi paylaştık. Bugün de bu sektörde yapılması gereken çok iş var. Özellikle yasal düzenleme konusunda. Milletvekilliğim süresince Erzurum bölgesinin kalkınmasına katkı sağlayacağım. 35-36 yılını verdiğim ulaştırma sektöründe, ulaştırmanın sorunları, trafik güvenliği ile ilgili projelerin ilgili kamu kurumları ile özel sektörle sivil toplum ile ilişkisini kurarak, yasal düzenlemelere katkıda bulunarak hükümet ile koordinasyon sağlayarak, bu sektörün sorunlarını yakından bilen biri olarak destek vereceğim” dedi.

Milletin desteğiyle AK Parti iktidar 

Seçim sonuçları ile piyasaların rahatladığını, konuştuğu esnaftan, iş adamından bunun yansımalarını aldığını kaydeden Ilıcalı, “Seçim sonuçları ülkemizin geleceği için çok önemli bir şekilde çıktı, AK Parti tek başına iktidar oldu. Allah bunu nasip etti ama milletimizin de, desteğiyle oldu. Şu aşama koalisyon olsaydı ülke büyük zaman kaybedecekti. Seçim sonuçları netleşmeden her şey rayına girmeye başladı. Sayın Başbakanımız bütün seçim beyannamesindeki vaatleri gerçekleştirmek için hemen bir eylem planı oluşturdu. Bizler ne yapabileceğimizi, şu anda vekiller olarak planlıyoruz. Piyasalar rahatladı. Esnaf, konuştuğum iş adamı rahat. Herkes rahatladı, çünkü büyük bir güven geldi. Dışarıya karşı gücümüz arttı. Devlet büyüklerimizin ülkemize bu zamana kadar vermiş oldukları hizmetlerin sonucunda milletten destek almaları, Türkiye’nin uluslararası itibarı açısından çok önemli oldu. Birçok ülke lideri tebriklerini bildiriyor” diye konuştu. 

İstikrardan payına düşen 

Seçim sonuçlarıyla Türkiye’nin istikrar, huzur ve güvene kavuştuğunun altını çizen Ilıcalı şunları söyledi: “İnşallah terör belası da tamamen kalkacak. Her şey yatırımlara hizmetlere dönüşecek. Ulaştırma sektörü bundan nasibini alacak. Biz de bunların takipçisi olup koordinasyonu sağlayacağız.” ■


Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Taşıma Sektörü sivil toplum kuruşları temsilcileriyle. (İstanbul)
Ilıcalı, 35 yıldır ulaşım alanında çalışmalar yürütüyor. Ilıcalı, sık sık taşımacılarla da bir araya gelerek onların sorunlarının çözümünde aktif roller almıştı. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159