Yeni Tourismo sektörle buluştu

banner113

Mercedes-Benz Türk otobüsçülerin merakla beklediği yeni otobüsünü tanıttı. Bini aşkın sektör mensubunun katıldığı etkinlikte; yeni Tourismo otobüsler, tasarımı, güvenlik donanımları ve üst düzeydeki konforu ile dikkat çekti.

banner114
GÜNDEM 22.01.2018, 13:11 22.01.2018, 13:51 Taşıma Dünyası
Yeni Tourismo sektörle buluştu
HABER-FOTOĞRAF: ERKAN YILMAZ - BARIŞ CAN BAŞKAN

Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 modelini 17 Ocak Çarşamba günü, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Araçların şehirlerarası ve turizm taşımacılarına tanıtımı öncesinde basın mensuplarına yönelik bir toplantı düzenlendi; Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ve Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt açıklamalarda bulundu. 

50 yıldır yatırım yapıyoruz 
Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, 2018’in ilk lansmanını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Umarız 2018, 2017’den daha iyi bir yıl olur. Geçen sene 50’nci yılımızı kutladık. 50 yıldır bu ülkede operasyon yürütüyoruz, yatırım yapıyoruz, üretim yapıyoruz, istihdama katkı sağlıyoruz.  Toplam yatırım tutarı 1,4 milyar Euro’ya ulaştı. Bunun son ürünü de yeni Tourismo oldu” dedi.  

30 milyon Euro harcandı 
Hoşdere Otobüs Fabrikasında üretilecek Yeni Tourismo’nun tüm dünyaya ihraç edileceğini belirten Süer Sülün, “Altını çizerek ifade etmek istediğim nokta; bu araçlar 30 milyon Euro’luk bir bütçe ile 3,5 yılda Hoşdere Ar-Ge Merkezinde Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Yenilenen otobüslerimizin geliştirilmesinde 165 bin 400 saat mühendislik çalışması yapıldı. Araçların karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi Otobüs Geliştirme ekiplerimizce geliştirildi. Yeni Tourismo’lar üstün teknolojisi, benzersiz tasarımı, dinamik ve güçlü görüntüleri ile tüm dikkatleri üzerine çekecek. Yeni Tourismo otobüslerimiz ile yolculuk konforunda yeni bir standart oluşturuyoruz. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilecek olan Tourismo otobüsler hem Türkiye’ye hem de bütün dünyaya ihraç edilecek. Dolayısıyla Mercedes Benz Türk ve ülkemiz için gurur verici” dedi.


2750 Tourismo 
Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt, 2007 yılında pazara sunulan ilk Tourismo’nun ardından 10 yıl sonra yeni Tourismo’nun pazara sunulduğunun bilgisini verdi: “Hoşdere Otobüs Fabrikasında, 10 yılda 2750 adet Tourismo üretildi. Yeni Tourismo, 2 akslı olmak üzere, 12 ve 13 metrelik uzunluk seçeneğinde Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 seçenekleri ile pazara sunuluyor. Tourismo tasarımıyla da tamamen yenilendi. Bir önceki Tourismo ile karşılaştırıldığında hatlardaki ovalleşme dikkat çekiyor. Yeni Tourismo ile tasarım ve işlevselliği bir araya getirerek maksimum ekonomik verimlilik sağlandı. Bir önceki araca göre, rüzgar direnç katsayısı 0.45 iken 0.33 seviyesi ile rekor noktaya geldi. Bu da yakıt tüketiminin düşmesinde çok önemli katkılar sağladı. Yeniden tasarlanmış sürücü penceresi ve dinamik görünümlü “AquaBlade” ön cam silecekleri, görselliği zenginleştirmenin yanı sıra yakıt tüketiminin ve sürüş gürültülerinin en aza indirilmesine de büyük katkı sağlıyor. Tüm modellerde standart olarak yer alan halojen farlar, LED gündüz farları, LED sinyal lambaları, sis farları, yağmur-ışık sensoru, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar ve Tourismo 16 RHD 2+1 modelinde standart olarak bulunan viraj içi aydınlatma ışıkları sayesinde daha güvenli bir sürüş imkânı sağlanıyor. Tüm Tourismo araçlar 15 cm uzadı ve 6 cm yükseldi. 2+2 koltuklandırma düzenindeki Tourismo 15 RHD, 50 yolcu kapasitesi ile 12,3 m uzunluğunda ve 3,7 m yüksekliğindeki 2+2 koltuklu Tourismo 16 RHD, 54 yolcu kapasitesi ile 13,1 m uzunluğunda ve 3,7 m yüksekliğindeki Tourismo 16 RHD 2+1 koltuklandırma düzeninde 41 yolcu kapasitesi ile 13,1 m uzunluğa ve 3,8 m yüksekliğe sahip.” 

Yakıt tüketimi yüzde 12 düşük
Yakıt tüketiminde Tourismo’nun rakipsiz olduğunu vurgulayan Alper Kurt, “Yeni Tourismo’nun gelişen özellikleriyle eski modellerine göre yakıt tüketiminde sağladığı avantaj, yüzde 5 daha arttı. Euro 5’ten Euro 6 normuna geçtiğinde Tourismo aracımız yüzde 7’yi aşan bir düşük yakıt tüketimine sahipti. Şimdi Yeni Tourismo ile buna yüzde 5 daha eklendi ve  yüzde 12’lere varan düşük yakıt tüketimi elde edilebiliyor” dedi. ■


Yeni bir standart getiriyor  
• Ön Çarpışma Koruyucusu (FCG) ile bir çarpışma durumunda çarpışılan aracın otobüsün altına girmesini önler, tüm sürücü bölmesi özel bir çerçeve yapısı içinde komple arkaya doğru itilir ve sürücünün korunması sağlanır.
• Aktif Acil Fren Sistemi (AEBS), önde yavaş giden veya duran araca arkadan çarpma riskini azaltır. Bir tehlike algıladığı anda, sürücüyü uyarıp frenleme uygulayarak arkadan çarpma riskini veya kaza kaçınılmazsa yaşanan kazanın verebileceği hasarı azaltır.  
• Şerit Takip Asistanı (SPA), aracın istem dışı şerit değiştirdiğini algıladığı takdirde, sürücü koltuğunu şerit ihlali yapılan tarafa doğru hissedilir bir şekilde titretip sürücüyü uyarır. 
• Antiblokaj Fren sistemi (ABS), tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesini engeller.
• Elektronik Stabilite Programı (ESP) savrulmayı önleyerek virajlarda ve ani manevralarda güvenliği sağlar.
• Patinaj Önleyici Sistem (ASR) ile hızlanma anında çekici tekerleklerin kayması engellenir ve buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkânı sağlanır.
• Elektronik Fren Sistemi (EBS) ve Fren Destek Sistemi (BAS), her koşulda dengeli frenleme sağlar.


Motoru daha ekonomik 
Euro 6 BlueTec OM 470 FE (Yakıt Verimliliği Paketi) motor, çevreci ve ekonomik yönleriyle ön plana çıkıyor. 10,7 litre hacmindeki bu motor hem kompakt hem de son derece güçlü. Motor gücü, Tourismo 15 RHD modeli için 265 kW (360 PS), Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 modelleri için ise 290 kW (394 PS) seviyesine ulaşıyor. Yeni Tourismo’nun tüm modellerinde Mercedes-Benz GO 210-6 manuel şanzıman standart, Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift otomatikleştirilmiş şanzıman da opsiyonel olarak sunuluyor. Motordaki gücün optimum biçimde aktarılabilmesiyle, düşük hızlarda bile yüksek esneklik ve seri hızlanma elde edilebiliyor. 


İç mekânı daha konforlu 
Opsiyonel olarak tüm koltuklarda sunulan USB şarj üniteleri ve 230 volt prizler, tüm elektronik aygıtlar için güç sağlıyor ve yolculuğu keyifli hale getiriyor. Ayrıca, yeni mutfak ünitesi uzun yolculukları daha keyifli kılıyor. Yenilenen monokrom kokpitinde, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana sahip yeni gösterge paneli ve yeni bir elektronik anahtar sistemi bulunuyor. 2+2 koltuklandırma düzenindeki Tourismo 15 RHD ve Tourismo 16 RHD modellerinde, Mercedes-Benz standart koltuklar için opsiyonel olarak softline döşeme seçenekleri sunuluyor. 


Koltuklar da rahat
Tourismo 16 RHD 2+1 için standart olarak Mercedes-Benz relax koltuklar, ayarlanabilir ayak dayama üniteleriyle beraber sunuluyor. Araçtaki servis setleri de tamamen yenilendi. LED okuma lambaları, hava jetleri, servis setlerine entegre hoparlör, siyah deri servis seti döşemeleri ile tamamen farklı bir tasarım gerçekleştirildi. Tam otomatik, çift bölge (dual zone) kontrollü klima sistemi, otobüsün içerisindeki atmosferi daha da konforlu hale getiriyor. Isıtma ve iklimlendirme için kullanılan ön ve arka kontrol bölgeleri, aracın içinde homojen bir sıcaklık dağılımı sağlıyor.


3 farklı model
Mercedes-Benz Türk, tümü 2 akslı olmak üzere, yeni Tourismo’nun 2 farklı uzunluk seçeneğinde otobüsünü 3 farklı model ile piyasaya sundu;
• 2+2 koltuklandırma düzenindeki Tourismo 15 RHD, 50 yolcu kapasitesi ile 12,3 m uzunluğunda ve 3,7 m yüksekliğinde,
• 2+2 koltuklandırma düzenindeki diğer bir model olan Tourismo 16 RHD, 54 yolcu kapasitesi ile 13,1 m uzunluğunda ve 3,7 m yüksekliğinde ve
• Tourismo 16 RHD 2+1 koltuklandırma düzeninde 41 yolcu kapasitesi ile 13,1 m uzunluğa ve 3,8 m yüksekliğe sahip. 



YENİ TOURISMO TANITIM GECESİ FOTOĞRALARI

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159