banner69

Yıldırım, Bakan Cahit Turhan’la görüştü

banner113

TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile bir araya gelerek ulaşım sektörüne yönelik hazırladıkları 41 maddelik çalışma ile ilgili bilgiler verdi. Yıldırım, Bayramdan sonra sektörün Bakan Turhan ile buluşma isteğini de aktardı.

banner114
GÜNDEM 17.08.2018, 11:47 11.09.2018, 13:41 Taşıma Dünyası
Yıldırım, Bakan Cahit Turhan’la görüştü
Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, geçen hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ı ziyaret etti. Yıldırım, Bu ziyarette yaptığı görüşmeye yönelik Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu. 

Sektörün durumunu anlattım
Bakan Cahit Turhan’ın Türkiye’nin birçok altyapı projesinde imzasının bulunduğunu ve Bakan olarak atanmasının çok doğru bir adım olduğunu belirten Yıldırım, “Sayın Bakan, makamında kabul etti ve yarım saat ayırdı. Bu sürede Sayın Bakana sektörümüzün durumunu aktardım. Ulaştırma ile ilgili çalışmalarımızdan bahsettim. 41 maddelik bir rapor hazırladığımızı ve bunu bir sunum şeklinde kendisine Bayram sonrasında aktarmak istediğimizi söyledim. Bu görüşme sırasında da taleplerimizin içeriğine yönelik bilgilendirmede bulundum, bunlar arasında yeni mevzuat düzenlemeleri de bulunuyor. Kapasite kullanımı ve verimlilik esasına uygun yeni bir mevzuat oluşturulması, yeni araç, eski araç, 2+1 ve 2+1 araçlarla ilgili sınıflandırılması getirilmesi gerektiğini de söyledim. Bunun vatandaşın aldığı hizmetin karşılığını bilmesi açısından önemli olduğunu ifade ettim. Ayrıca Sayın Bakan’a otoyollar üzerinde yapılan şu andaki projelere müdahale edilmesi gerektiğini, bunların ülkenin itibarı olduğunu ve gelişigüzel yapılmaması gerektiğini ve kurumsal bir hale getirilmelerinin önemini aktardım. Ayrıca tesislerin enerji kullanımının da güneş enerjisine dayandırılmasının gerekliliğini ve bunların sektörün beklentisi olduğunu söyledim” dedi. 

Buluşma Bayram sonrasında 
Sektörün Bakan ile bayramdan sonra bir araya gelme yönündeki isteğini de bu görüşmede ilettiğini belirten Mustafa Yıldırım, “Bayram sonrasında sektör mensuplarının da katılımı ile çok kapsamlı bir sunum yapma isteğimizi ilettim. Toplu Ulaşım Yasası’nın çıkartılması, kanunlar arasındaki çelişkilerin giderilmesine yönelik tespitlerimizi de bu sunumda aktarmak istediğimizi söyledim. Bir araya gelme talebimize çok olumlu baktı. Sayın Bakana bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum.  Kendisi ile çok uyumlu bir çalışma dönemi geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159