Yolcu Taşımacıları TOFED İftarında Buluştu

banner113

UATOD ile başlayan TOFED ile devam eden 50. Yıl geleneksel iftar buluşması MAPAR’ın ana sponsorluğunda 15 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.

banner114
GÜNDEM 17.05.2019, 13:47 17.05.2019, 17:26 Taşıma Dünyası
Yolcu Taşımacıları TOFED İftarında Buluştu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses,U-ETDS  sistemi ile artık sektördeki hareketliliği görebiliyoruz. İlk dört ayda 18 milyon 600 bin civarında yolcu taşıdınız. Yalnız son 20 günde sisteme veri gönderen 44 firma veri göndermeyi kesti. Haziran ayı sonundan itibaren yaptırımlar başlayacak” dedi. 

TOFED Başkanı Birol Özcan yaptığı konuşmada, sektörün yaşadığı en önemli sorunun 3’üncü köprü zorunluluğu olduğuna dikkat çekti. Özcan, İstanbul Otogarı’nın da yerinde kalması gerektiğini de belirtti. 

15 Mayıs Çarşamba akşamı Polat Renaissance Otel’de düzenlenen iftarın sponsorları arasında Temsa, Otokar Anadolu Isuzu, Bridgestone, ZF, Shell Turcas ve Obilet de yer aldı. İftar yemeğine kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, üreticiler ve bayi yöneticileri ile çok sayıda sektör mensubu katıldı.  

Ülkemiz de, sektörümüzde zor süreçten geçiyor

İftar yemeğinde konuşan TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, ülkenin ve sektörün zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu zorluklarla hizmet vermek giderek daha zor hale geliyor. Akaryakıt maliyetlerimiz giderek ağırlaştı. Artan kurlarla birlikte otobüs fiyatları da zamlandı. Bu koşullar altında sektörümüz hizmet sürecini de eksiksiz vermek için çaba gösteriyor. TOFED olarak sektörümüzün hak ve menfaatlerini de korumak için de dün olduğu gibi bugün de yoğun şekilde çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

Otogarın yerinde kalması 

İstanbul Otogarı’nın yerinde kalmasının önemine dikkat çeken Birol Özcan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile otogarın işletimine yönelik süre uzatımı ile ilgili görüşmeler sürüyor. Sözleşme uzarsa hak sahiplerinden de kira alınmayacağı konusunda verilen söz de bulunuyor. İstanbul Otogarı taşıma modlarıyla da entegrasyonu sağlanmış ve birinci ve ikinci köprü ile bağlantısı bulunan bir konumda. Otogarı merkezden daha uzak bir noktaya taşımak çok doğru olmayacaktır. Halkın ulaşımının rahat ve konforlu şekilde sağlanması öncelikli olmalıdır” dedi.

En önemli sorun 3’üncü köprü zorunluluğu 

Sektörün yaşadığı zorlukların en başında da 3’üncü köprü zorunluluğunun olduğunu belirten Birol Özcan, "3'üncü köprü zorunluluğu nedeniyle otobüslerimiz 130 km daha fazla yol yapmak durumunda kalıyor. 3’üncü köprü ve otoban geçiş ücretleri ağır maliyetler yüklüyor. 2’inci köprünün kullanımının tekrar serbest hale gelmesi büyük önem taşıyor. Temennimiz odur ki, seçimlerden sonra ikinci köprü geçişlerinin izninin verilmesidir. Bu sayede Bursa-Yalova, Adapazarı ve Düzce hattında kaybettiğimiz yolcularımızı geri alma imkanına da kavuşabiliriz. Bu çok önemli bir konudur” dedi. 


İlk dört ayda 18 milyon 600 bin yolcu   

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses, yeni sezonun yaklaştığını belirterek, “Bütün sektöre iyi bir sezon diliyorum. Sektör mensuplarına da hayata geçirdiğimiz Ulaştırma Elektronik Takip Ve Denetleme Sistemi (U-ETDS)’ye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Artık sektördeki hareketliliği görebiliyoruz ve sayı verebiliyoruz. İlk dört ayda 18 milyon 600 bin civarında yolcu taşıdınız. Yalnız son 20 günde sisteme veri gönderen 44 firma veri göndermeyi kesti. Haziran ayı sonundan itibaren yaptırımlar başlayacak. Biz sektörden veri aldıkça, istediğiniz kararları almaya yönelikte adımlar atabileceğiz. Ölçmeden yönetemezsiniz. Şu an sektörde doluluk oranı yüzde 60. Ancak kayıtlı taşıtların yüzde 50’si kullanılıyor. Bu ne demek; yüzde 30 doluluk ile çalışılıyor” dedi.

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım da yaptığı konuşmada;  “Tekeriniz taşa değmesin, koltuklarınız dolu olsun, halkı güvenli bir şekilde taşımaya devam etmenizi diliyorum” dedi. 

İftar yemeğinde daha sonra sponsor firmaların yöneticilerine sağladıkları katkılar nedeniyle plaketleri sunuldu.   


TOFED'in geleneksel iftar buluşması MAPAR’ın ana sponsorluğunda 15 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirildi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159