Yolcu Taşımacıları ve Lojistikçiler taleplerini dile getirdiler

banner113

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, Ekonomi Şurası’nda taleplerini dile getirdiler.

banner114
GÜNDEM 13.02.2017, 16:24 13.02.2017, 16:33 Taşıma Dünyası
Yolcu Taşımacıları ve Lojistikçiler taleplerini dile getirdiler
Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomiyle ilgili bakanların katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı. 
TOBB’un organize ettiği Türkiye Ekonomi Şurası, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.

Konuşmasında değerler sistemlerinde istişarenin çok farklı yeri olduğunu, istişareyle yollarına devam ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamlarının ülkeye, şehirlere, sektörlere ilişkin görüşlerinin daima kıymetli olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım da, TOBB üyelerine hitaben, "Her bir üye bir kişiyi istihdam etse 1,5 milyon yeni iş alanı, yeni aş anlamına geliyor. Cumhurbaşkanımız da ifade etti, en az bir. Bu sayı iki olunca 3 milyondan bahsediyor oluyoruz. Siz ekonomiyi büyütmek için, insanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak için bir adım attığınızda biz de iki adım atacağız. Bu yükü sadece size taşıtmayacağız" dedi.
Şuranın 2017'nin ilk günlerinde yapılmasının ekonomi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, ekonominin nabzının Ankara'da attığını belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaşanan tüm çalkantılara rağmen özel sektörün son bir yılda 155 milyar liralık makine ve teçhizat yatırımı yaptığını, 141 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirdiğini, turizm, denizcilik ve müteahhitlik sektörlerinde 38 milyar dolarlık döviz geliri elde edildiğini kaydetti. ■



Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi

Ekonomi Şurası’nda yolcu taşımacılığı sektörünün yaşadığı sorunları 3 başlık halinde dile getiren Başkan Mustafa Yıldırım, “Ekonomik Şura aslında hızlandırılmış bir şura oldu. Onun için 4 meclis adına birer kişi konuştu. Dile getirmek istediğimiz 5 maddeyi 3’e düşürdük. Bu maddelerden birincisi 3. Köprü konusuydu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçme hakkımızın iade edilmesini, 3. Köprünün bedelini ödeyerek 2’inci köprüden geçme talebimizi yineledik orada. İkinci talebimiz yolcu biletlerinde KDV’nin yüzde 18’in yüzde 8’e düşürülmesi yönünde oldu. Bu kâr marjımızı artırma talebiydi. Üçüncü konumuz da Yolcu Danışma Kurulu oluşturulmasıydı. Yeni yasama sürecinde, düzenlemeler yapılır ve yeni kararlar alınırken bizler de en azından fikrimizi beyan edelim, yanlış kararlar alınmasın dedik. Örnek olarak engelli düzenlemesinde yaşanan süreci gösterdik. Bu kurulun oluşması ile, uygulanabilir kararlar alınabilir düşüncelerimizi ifade ettik. Danışma Kurulunun hayati önem taşıdığını vurguladık. Bunları yazılı olarak da ilettik. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanların bunları değerlendirileceği bilgisi verildi. Herhangi bir söz almış değiliz. Kimseye ümit vaat etmiyoruz” dedi.



Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi

Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu,  sektörün sorunlarını dile getirdi, iç gümrük idaresine uğrama zorunluluğu, sınır gümrük idarelerinin işlem hacminin arttırılması, fazla çalışma ücretleri ve yolluk tahsilatları ve transit beyannamelerinden alınan damga vergisi tahsilatları hakkında bilgilendirmede bulundu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159