Yolcu taşımacılığı %50 kapasite düzenlemesi

banner113

İçişleri Bakanlığı 1 Haziran 2020 tarihli şehiriiçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına yönelik yeni bir genelge yayınlayarak şehiriçi toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu taşınmasına yönelik uygulamaya son verildi.

banner114
GÜNDEM 01.06.2020, 17:37 04.06.2020, 11:04 Taşıma Dünyası
Yolcu taşımacılığı %50 kapasite düzenlemesi
İçişleri Bakanlığı 1 Haziran 2020 tarihli şehiriiçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına yönelik yeni bir genelge yayınladı.

Genelgeye göre şehiriçi toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu taşınmasına yönelik uygulamaya son verildi.

Kentiçi ulaşım araçları (minibüsler, dolmuşlar, halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve diğerleri), personel servisleri, karayolu taşımacılığı, demiryolu, denizyolu yolcu taşımacılığına ilişkin alınması gereken önlemler Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rehbere göre alınacak.

Kentiçi ulaşım araçlarındaki koltuk kapasitesine göre yolcu alınacak, ayakta yolcu alınıp alınması ise İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca alınacak kararlar ve konulacak kurallar doğrultusunda belirlenmesi gerektiği belirtildi. 


Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı

Sağlık Bakanlığı’nın rehberinin 32. sırasında yer alan Karayolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Denizyolu Yolcu Taşımacılığı İle İlgili Alınması Gereken Önlemlerde şu şekilde; 

» Oturma düzeni genel olarak kişiler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yapılmalıdır. Oturma düzeni yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmamalı, çapraz oturma olmalıdır. Tekli koltuk ve koridordan sonra ikili koltuk olan araçlarda tekli koltuğa bir kişi, ikili koltuğa pencere kenarına bir kişi oturması sağlanarak sosyal mesafe korunmalıdır.

» 4 kişilik kompartımanlarda ve pullman bölümlerinde anne, baba ve çocuklardan oluşan ailenin bir arada oturmasına müsaade edilir. Aynı hanede yaşayan erişkin kişiler ise sosyal mesafe korunarak 2 kişi olacak şekilde yolculuk edebilir. Diğer durumlarda kompartmanlarda tek kişi yolculuk etmelidir.

» Bakıma ihtiyacı olan kişilerin ve çocukların aileleri ile seyahati sırasında sosyal mesafe şartı aranmamalıdır. 

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Salgın Yönetimi Ve Çalışma Rehberi Bilimsel Danışma Kurulu Çalışması, 1 Haziran 2020 tarihinde güncellendi.

Rehberde, Şehiriçi (14. madde), Personel Servisi (28. madde) ve Şehirlerarası (32. madde) içeriklerine aşağıdaki linklerden bakılabilinir.


2+1 KOLTUKLU OTOBUSBUSLER HER SIRAYA BİR YOLCU ALABILECEK-UHDGM YAZISI


YOLCU TASIMACILIGI ICISLERI BAKANLIGI GENELGESI_01.06.2020

COVID19 KARAYOLU DEMIRYOLU DENIZYOLU TASIMACILIGI ONLEMLERI_32

COVID19-PERSONEL SERVIS ONLEMLERI_28

COVID19-MINIBUSLER DOLMUSLAR HALK OTOBUSLERI BELEDIYE OTOBUSLERI ONLEMLERI-14

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159