Yönetmelikte yeni süreç

banner113

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, IPRU Genel Kurulu’nda konuştu: Yeni Yönetmelikte çok radikal değişiklikler düşünülmüş. Bu değişiklikleri ikiye bölelim. Herkesi ilgilendiren operasyonel düzenlemeleri hemen devreye sokalım. Yetki belgeleri konusunu ise biraz daha çalışalım. Bizim önerimiz bu. Bakanımız da bunu uygun gördü. Siz de uygun bulursanız, bu şekilde devam edelim.

banner114
GÜNDEM 13.11.2017, 11:18 14.11.2017, 17:20 Taşıma Dünyası
Yönetmelikte yeni süreç
Uzun süredir merakla beklenen Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile ilgili son durumu IPRU Genel Kurulu’nda konuşan Müsteşarı Suat Hayri Aka açıkladı. Aka, konuşmasının başında belge ve otobüs sayılarını paylaştı:“Uluslararası 388 firma ve 5818 otobüs var. Yurtiçinde ise 28 bin 901 şirkete kayıtlı 72 bin 300 otobüs var. ”Suat Hayri Aka, konuşmasının devamında Yönetmelik üzerinde sürdürülen çalışmalarda gelinen son noktayı açıkladı.

Biraz daha çalışalım 

Yönetmelik için çok ciddi emekler verildi. Sektörün de görüşleri alındı. Ama bir öneride bulunmak istiyoruz; Yönetmelik üzerinde biraz daha çalışalım. Çok acele etmeyelim. Çünkü çok kapsamlı, çok ciddi düzenlemeler ve radikal değişiklikler düşünülmüş, yine de bunu iyi tartalım, iyi biçelim.

Yönetmeliği ikiye bölelim

Öncelikle sektörün hemen yararlanabileceği herkesi ilgilendiren mutabık olunan operasyonel düzenlemeleri hemen devreye sokalım.Sektör bundan yararlanmaya başlasın.İkinci kısım olan yetki belgelerinin daha basit ve daha kolay yönetilebilir bir şekle sokmak için biraz daha çalışalım. Bizim önerimiz bu. Tekrar gözden geçirilmesi ve iyice emin olduktan ve bir mutabakata vardıktan sonra yayınlayalım. Genel Müdür arkadaşımız sizlerle bu konuda teşrikimesaide bulunmaya devam edecek. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan da bunu uygun gördü. Siz de uygun bulursanız, bu şekilde devam edelim. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159