Mercedes-Benz Türk’ün Yıldız Kızlar’ı Kodluyor

Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimine yönelik çalışma 5-6 ve 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Meslek liselerinin Bilişim Teknolojileri Bölümü’nde okuyan Türkiye’nin 23 farklı ilinden 70’i aşkın “Her Kızımız Bir Yıldız” bursiyerine iki tam gün süren “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitimi verildi.

banner114
İŞLETME / İK 29.05.2018, 13:04 29.05.2018, 13:13 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk’ün Yıldız Kızlar’ı Kodluyor
Mercedes-Benz Türk, 2004 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında meslek sahibi olmak isteyen kız öğrencilere burs vermenin yanı sıra farklı alanlarda da katkı sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk, 14 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi “Her Kızımız Bir Yıldız” ile meslek sahibi olmak isteyen kızları eğitim yolunda destekleyerek, kadınların ekonomiye katılımını ve ülke kalkınmasına sunacakları katma değeri artırmayı hedefliyor. Şirket 2018 yılında, 5 yıldır devam eden Yıldız Kızlar’ın kişisel gelişimlerine destek olmak üzere gerçekleştirilen “Yaratıcı Drama” çalışmalarına ek olarak bursiyerlerin mesleki gelişimlerine yönelik etkinlikler de gerçekleştirmeye karar verdi.


Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ilk “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitimi Robincode.org işbirliği ile 5-6 ve 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Haliç Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye’nin 23 farklı ilinden meslek liselerinin Bilişim Teknolojileri Bölümü’nde okuyan 70 bursiyer katıldı.
İki gün süren “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitiminde; Bilgisayar Bilimleri, Kodlama, 3D Tasarım-Robotik ve Siber Güvenlik konuları ele alındı. Eğitimin sonunda öğrenciler katılım sertifikası aldılar.

Eğitime İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya,Niğde, Sakaraya, Samsun, Yalova, Adana, Amasya, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Gaziantep, Sinop, Tekirdağ, Van ve Zonguldak’tan Her Kızımız bir Yıldız projesi bursiyerleri katıldı.

Proje çerçevesinde elektrik-elektronik teknolojilerinden sağlık hizmetlerine, muhasebeden, motorlu araç teknolojilerine, büro yönetiminden, güzel sanatlara birçok farklı bölümde okuyan Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimlerine yönelik özel eğitimler düzenleniyor.

Mercedes-Benz Türk, mezun bursiyerlere istihdam da yaratıyor
2004’te 17 ilde okuyan 200 kız öğrenciyi destekleyerek yola çıkan Mercedes-Benz Türk’ün sosyal sorumluluk projesinde bugün, 200’ü üniversite öğrencisi 1.200 kız öğrenciye burs verilmeye devam ediliyor. Mercedes-Benz Türk; burs sağladığı öğrencilere staj ve eğitimini başarıyla tamamlayan bursiyerlerine istihdam olanakları sunuyor. Şu anda şirket bünyesinde çalışan mavi yakalı kadın çalışanların %10’u “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinden burs almış kızlardan oluşuyor.

“Yıldız Kızlar” İstanbul’da ağırlanıyor
Proje kapsamında ayrıca, başarılı kızlardan oluşan ve farklı illerden seçilen bir grup öğrenci her yıl İstanbul’da bir hafta misafir ediliyor. Bu süre içinde öğrencilere bir yandan çeşitli müzeler gezdirilerek şehrin kültürel ve tarihi bölgeleri tanıtılırken; diğer yandan Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul’daki tesislerini ziyaret etme şansı sunuluyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159