06.05.2019, 17:30

İstanbul Otogarı dilekçesi

UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte 25 yıllık yap-işlet-devret sürecinin bitimine 15 gün kala sözleşmedeki bir maddede yer alan “Sürenin bitimine bir ay kala, taraflardan biri sürenin uzatımına yönelik talepte bulunabilir” açıklamasına dayanarak, fazla yatırım ve diğer haklarla ilgili sürenin uzatımına yönelik dilekçe verdik. İstanbul Otogarı’nın işletmecisi AVTER tarafından otogar esnafına ve yazıhanecilerine bir taahhütname dağıtılmış ve burada kira alınmayacağı ifade edilmişti. Belediye ile görüşmelerimiz devam edecek. 

İkinci dilekçe 

Geçen hafta ikinci dilekçemizi İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne verdik. İstanbul’daki korsan taşımacıları kontrol altına almak konusunda devletin mevzuat açısından hiçbir eksikliği yok. Yönetmeliğin içine her mevzuat konulmuş, sorun uygulamada.  Sivil toplum örgütleri, bu konuda görevli ya da yetkili değiller. 

Belge kontrolü

Belge ve kontrol noktasında Ulaştırma Bölge Müdürlüğü yetkilileri, belediyelerin zabıta memurları, emniyet ve gümrük muhafaza görevlileri yetkili. Emniyet teşkilatı hafta sonları daha çok maçlara yoğunlaşıyor. Jandarma ve gümrük muhafaza ekipleri de kendi bölgelerinde görev yapıyor. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü görevlileri de 39 ilçede binlerce otobüs ve kamyonun hangisiyle uğraşacak? Biz hem görevlilerin işlerini kolaylaştırmak hem de bir sorunumuzu çözmek adına korsan ve belgesiz yolcu taşımacıları ile mücadele edecek, daha önce İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Ali Bakoğlu tarafından kurulan Yolcu Taşımacılığı İstişare Kurulu’nun yeniden hayata geçirilmesi için Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe verdik. Dilekçemiz de valiliğe de sunuldu. 

Yolcu Taşımacılığı İstişare Kurulu 

Vali Yardımcısı Sayın Ali Mercan ile görüştük, çok olumlu baktığını söyleyebilirim. Oradaki hedefimiz şu: Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne gidiyoruz ‘bizim mevzuatımız tam’, emniyete gidiyoruz ‘orası jandarma bölgesi’, jandarmaya gidiyoruz ‘valla belediyenin koordinasyonu gerekiyor’ diyorlar. İstanbul Vali Yardımcısı’nın başkanlığında TOFED ile birlikte diğer sivil toplum örgütleriyle güçlü bir kurul oluşturduk. İTO 22 ve 23 nolu meslek komiteleri, TOBB Sektör Meclis Başkanlığı, UKOME Daire Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ yetkilisi ve Zabıta Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı trafikle ilgili birimi ve İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü görevlileri bir masa etrafında buluşunca, biri diğerinin üstüne sorumluluğu atamayacak. Bunun bir iki toplantıyla başarıya götürdüğü görülürse, diğer il valiliklerine de örnek olacak. Yine aynı kurulun Bakanlık nezdinde kurulması da mümkün olabilir. Böylece yaşadığımız sorunlara hızlı çözümler bulma imkanımız da oluşacak. 

İyi haftalar. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159