İstanbul'da Mahmutbey Kavşağı yenileniyor

banner113

Kavacık Kavşağı-Mahmutbey Batı Kavşağı-Kınalı Kavşağı arası TEM Otoyolu toplam 96 kilometre otoyolun, 2020 yılı içerisinde öncelikli kesimlerinin üstyapısı yenilenecek. Öncelikle Mahmutbey Batı Kavşağı ve Basın Ekspres Yolu, üstyapı onarımı 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında yapılacak.

banner114
KARAYOLU 02.05.2020, 13:40 03.05.2020, 16:52 Taşıma Dünyası
İstanbul'da Mahmutbey Kavşağı yenileniyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kavacık Kavşağı-Mahmutbey Batı Kavşağı-Kınalı Kavşağı arası TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında çok yoğun trafik olduğuna işaret edilerek, söz konusu durumun da yolda meydana gelen hasarların yapısal nitelikte ve sık aralıklarla olmasına neden olduğu aktarıldı. Açıklamada, bozulmuş yol üstyapısı nedeniyle yolun sürekli artan trafik hacmine yanıt veremeyecek duruma geldiği vurgulanarak, söz konusu çalışmanın Koronavirüs tedbirleri döneminde yapılması amacıyla ihale edildiği anlatıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Toplam 96 kilometre uzunluğundaki otoyolun, 2020 yılı içerisinde birinci öncelikli kesimlerinin üstyapısı yenilenecektir. Öncelikle Mahmutbey Batı Kavşağı ile Çobançeşme Kavşağı arasındaki Basın Ekspres Yolu, akabinde ise Kınalı Kavşağı-Silivri Kavşağı arasında üstyapı onarımı hedeflenmektedir. Basın Ekspres Yolu'ndaki imalatlara bugün itibarıyla başlanılmıştır."

Bakanlık, çalışmaları 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında ve trafik bulunmazken başlatarak Atatürk Havalimanı'na doğru en yoğun trafiğin yaşandığı Mahmutbey Kavşağı’nı tamamlamayı hedeflediğini bildirdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159