71 yeni Karsan Manisa yollarında

banner113

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı toplu ulaşım hamlesine 71 yeni otobüsle devam etti.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 24.11.2015, 16:45 25.11.2015, 14:26 Taşıma Dünyası
71 yeni Karsan Manisa yollarında
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçede planladığı 54 yeni güzergahta hizmet vermesi için satın aldığı 71 yeni otobüsün anahtar teslim töreni, Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Pazarlama İletişim Yöneticisi Aslı Özbiçer ve çok sayıda Manisalı katıldı.

Vançın Kitapçı: Büyük mutluluk duyuyoruz
Törenin açılış konuşmasını KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı yaptı. Kitapçı, Manisa’nın bir marka olma yolunda kat ettiği yolun dışarıdan bakıldığında çok rahat görüldüğünü söyledi. Karsan ve Karsan Pazarlama’nın sahip olduğu yetkinliklere vurgu yapan Kitapçı konuşmasına şöyle devam etti; “Neredeyse yarım yüzyıldır ticari araç segmentinde kendi markamız da dahil, dünyanın önde gelen markaları için üretim yapıyoruz. ‘Ulaşımda Kentsel Dönüşüm’ yaklaşımının bir sonucu olarak pazara sunduğumuz, toplu taşımacılık ailemizin 8 metrelik üyesi Karsan ATAK otobüslerinin; rakiplerinden ayrıştığı özellikleriyle sektördeki dinamikleri değiştirdiğini düşünüyoruz. Bundan böyle araçlarımız daha fazla Manisalıya ulaşacak ve Manisalıların hak ettiği konforlu ve güvenli ulaşımı onlar için sağlayacak” dedi. 

Ulaşım ana planlamasını başlattık
Daha sonra kürsüye gelen ve Manisa’da önemli bir gün yaşadıklarını belirten Başkan Ergün, “Bugün merkezde bulunan Yunusemre, Şehzadeler ve 15 ilçemizde toplu ulaşım hizmeti verecek olan 71 yeni otobüsümüzü sizlerin hizmetine sunmaktan büyük gurur duyuyorum. Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından ulaşımla ilgili de radikal adımlar attık. Bu kapsamda Manisa genelinde ulaşım ağlarının deyim yerindeyse röntgenini çektik ve bunun sonucunda yıllardır yapılamayan Ulaşım Ana Planlamasını başlattık. Tüm ilde bu çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. En kısa sürede de sonuçlanma aşamasına gelecek” dedi.

17 ilçemizin tamamına ulaşıyoruz
Geçen dönem Yunusemre ve Şehzadeler’de çok kısa süre önce de Demirci ve Soma’da başlattıkları ulaşım hizmetlerini şimdi de tüm ilçelere yaymaya başladıklarını belirten Başkan Ergün, “Aldığımız bu otobüslerin 57 tanesi 15 ilçemize sefer yapacak. 14 tanesi MANULAŞ şirketimiz bünyesine dahil edilerek, Yunusemre ve Şehzadeler’de mevcut ulaşım ağında hizmet verecek. Bunların dışında belediyemizin mevcut 23 otobüsünü de üzerine eklediğimiz takdirde toplamda 94 toplu ulaşım aracımızla 54 güzergahta hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.

14 milyonluk yatırım 2,5 milyonluk kar
Başkan Ergün, “Bu araçların tamamı DMO yoluyla hiçbir kredi kullanılmadan peşin olarak alındı. Bu araçlar için ödenen miktarın toplamı 14 milyon 427 bin 607 TL. Büyükşehir Belediyemiz KDV istisnasından faydalanarak 2 milyon 446 bin 973 TL tasarruf sağladı. Alçak tabanlı, engelli ve yaşlılarımızın kullanımına uygun bu yeni otobüslerin Manisa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor emeği geçen başta Ulaşım Daire Başkanımıza ve tüm çalışanlarına, Manulaş Genel Müdürümüze ve tüm çalışanlarına ilgili Karsan firması yetkililerine emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yeni yılda yeni müjdeler
Başkan Ergün, “Kent içi trafik sorununa önemli bir çözüm olacak trambüs projemize yeni yılda başlıyoruz. Hedefimiz 2016 yılı sonu veya 2017 yılına kadar çalışmalarımızı tamamlayıp, bu önemli ulaşım hamlesini Manisa’ya kazandırmak” dedi.

Otobüsler dualarla hizmete başladı
Konuşmaların ardından KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e plaket takdim etti. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’e de bir plaket takdim eden Kitapçı, Başkan Ergün ve Deniz’e otobüslerin temsili anahtarını teslim etti. Daha sonra otobüs şeklinde hazırlanan pastayı kesen protokol üyeleri, araçların kazasız ve hayırlı hizmet vermesi için hep birlikte dua etti. Büyükşehir Belediyesi’nin 71 yeni otobüsü kesilen kurbanlarla birlikte hizmete başlarken, yeni otobüsler şehir turu yaparak Manisa’ya tanıtıldı. ■









Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159