7.5 milyon TL’ye Akşehir’e modern otogar

banner113

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mevcut otogarın depreme dayanıksız olduğunu bundan dolayı 7.5 milyon liraya mal olacak yeni otogar binasının ilçeye kazandırılacağını belirtti.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 25.09.2020, 14:27 27.09.2020, 03:25 Erkan YILMAZ
7.5 milyon TL’ye Akşehir’e modern otogar
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçeye kazandırılacak yeni otogar binasının temel atma programına katıldı. Başkan Altay, burada yaptığı konuşmada, önemli bir yatırımın temelini attıklarını belirterek, “Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte Akşehirimize toplam 228 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Atık Su Artırma Tesisinden restorasyon çalışmalarına kadar birçok proje hayata geçti. Akşehir potansiyeli yüksek bir ilçemiz. Özellikle ziyaret ettiğimiz sanayi bölgesi, gelişme alanlarının planlanması, ileride OSB adına, üretim adına çok iyi şeyler olacağının işareti” diye konuştu. 

Yeni otogarın maliyeti 7.5 milyon lira 

Akşehir’in birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, mevcut otogar binasının depremle ilgili ciddi sorunları olduğunu aktaran Başkan Altay, “Bundan dolayı yapmış olduğumuz çalışmalarda 7.5 milyon liraya mal olacak, 2 bin 700 metrekarelik bir otogarın yapımına bugün başlıyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmiş olacak” dedi. 

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da “Akşehirimiz artık daha yeni ve işlevsel bir otogara ihtiyaç duyuyordu. İnşallah kazasız, belasız şekilde Akşehir halkımızın hizmetine sunarız. Yeni Otogarımızı yatırım programına aldıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159