Kilometreye 1 TL yakıt desteği 28 Şubat’a kadar sürecek

banner113

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı devam toplantısı yapıldı. Toplantıda toplu ulaşım esnafının yaşadığı mağduriyetin giderilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kilometre başına yapılan 1 TL’lik yakıt destek ödemesinin 28 Şubat’a kadar uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

banner114
Kilometreye 1 TL yakıt desteği 28 Şubat’a kadar sürecek

Deniz Filiz’in başkanlığını yaptığı meclis toplantısında 34 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda turizmi çeşitlendirmek üzere panoramik şehir turu düzenlenmesiyle ilgili Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’na yetki verildi..

Panaromik şehir turu yapılması

Meclis toplantısında, Antalya'da turizmi çeşitlendirmek, kent esnafının turizm ekonomisinden daha fazla pay almasına sağlamak, kentin tanıtımını en üst düzeye çıkarmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesinin sınırları dahilinde panoramik indi bindi şehir turları yapılmasının uygun olacağı mütalaa edildi. Bu konuda verilecek hizmetin standartları ve tur hatlarıyla işletme modelinin belirlenmesi hususunda Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına görev verilerek, belirlenecek hatlarda yapılacak tur hizmetlerinin yapılması veya işlettirilmesi halinde Belediye Encümenine 10 yıl süreyle yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Kilometreye 1 TL yakıt desteği

Toplantıda ayrıca toplu taşıma esnafının hali hazırda günlük taşınan yolcu sayısında yüzde 50 oranında yolcu kaybı yaşaması ve gelirinin ciddi oranda azalmasına rağmen tüm giderlerinin devam etmesi sebebiyle yaşanılan mağduriyetin giderilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kilometre başına yapılan 1 TL’lik yakıt destek ödemesinin 28 Şubat’a kadar uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159