Otobüslerde bisikletli ulaşım dönemi başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bisikletli ulaşımı teşvik etmek amacıyla belediye otobüslerinde bisiklet taşınması için de adım attı. İlk olarak Vadişehir-Otogar hattında denenecek uygulama kapsamında bisikletli vatandaşlar da otobüslere yerleştirilen aparatlar sayesinde bisikletleri ile otobüsleri kullanabilecek.

banner114
Otobüslerde bisikletli ulaşım dönemi başladı

Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde birçok yerel yönetimin destek verdiği 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası Eskişehir’de de alternatif sürdürülebilir kent içi ulaşım biçimleri konusunda yeni uygulamaları beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz günlerde 6 otoparkını bisikletlilere ücretsiz park konusunda açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de belediye otobüslerinde bisiklet ile ulaşım dönemini başlattı. Uygulama kapsamında Vadişehir-Otogar hattında seferler gerçekleştiren Siyah 63 numaralı otobüslerin ön bölümlerine bisiklet aparatları takıldı. Aparatlar sayesinde bisikletleri ile herhangi bir ilave ücret ödemeden otobüsle ulaşım gerçekleştirebilen bisiklet sürücüleri, uygulamadan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Uygulamanın olumlu sonuçlanması halinde farklı hatlarla da desteklenebileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bisikletli ulaşım konusunda yeni adımlar atmaya kararlı olduklarını belirttiler.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159