Şeffaf paneli olmayan toplu taşıma aracı kalmayacak

banner113

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın toplu taşıma araçlarında hem ulaşım esnafı hem de vatandaşın sağlığı için başlattığı ücretsiz şeffaf kabin uygulamasına ilgi giderek artıyor. EGO Genel Müdürlüğü son olarak 125 özel toplu taşıma aracına daha şeffaf kabin montajı gerçekleştirdi.

banner114
Şeffaf paneli olmayan toplu taşıma aracı kalmayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın toplu taşıma araçlarında hem ulaşım esnafı hem de vatandaşın sağlığı için başlattığı ücretsiz şeffaf kabin uygulamasına ilgi giderek artıyor. EGO Genel Müdürlüğü son olarak 125 özel toplu taşıma aracına daha şeffaf kabin montajı gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının başladığı ilk günden beri halk sağlığını korumaya yönelik önlemler almaya devam ediyor. Başkan Mansur Yavaş’ın toplum sağlığının korunması amacıyla Başkent’te başlattığı şeffaf panel uygulaması yoğun ilgi görüyor.

Kent genelinde bugüne kadar çok sayıda taksi, dolmuş, özel servis aracı ile EGO ve Özel Halk Otobüslerine takılan şeffaf kabin ücretsiz monte ediliyor. EGO Genel Müdürlüğü son olarak gelen talep doğrultusunda 125 özel toplu taşıma aracına daha şeffaf kabin montajı işlemini başlattı.

Şeffaf kabin montaj işlemleri kapsamında bugüne kadar toplam bin 450 EGO otobüsünden bin 250 EGO otobüsüne şeffaf kabin uygulaması yapıldı. Toplu ulaşımda koruyucu önlemler almaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir yandan EGO otobüsleri ile Raylı Sistemlerde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına öncelik verirken bir yandan da özel toplu taşıma araçlarında şeffaf kabin uygulamasını hayata geçirmeyi sürdürüyor. EGO otobüslerinde sürücü bölümüne yerleştirilen şeffaf panel ile yolcu ve şoför arasındaki temasın mümkün olabildiğince en aza indirilmesi hedefleniyor.

Günde ortalama 50 otobüse uygulanacak olan şeffaf kabin uygulaması sayesinde hem vatandaşların hem de sürücülerin güvenli ulaşım sağlamalarını amaçladıklarını belirten EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, şu bilgileri verdi: “EGO Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar birçok uygulamamız oldu. İlk önce dezenfektan ve maske dağıtımı ile başladık. Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu kararlar doğrultusunda sosyal mesafeyi anlatan çıkartmaları otobüslere yapıştırdık ve şeffaf kabin uygulamasına da devam ediyoruz. Ağustos ayında çıkan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararına istinaden özel toplu taşıma araçlarından da talepte bulunan 125 araca şeffaf kabin yapımına başlandı, en kısa sürede tamamlanacak.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159