banner69

Toplu ulaşımda kamu sağlığı gereği radikal önlemler alınmalıdır

banner113

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, toplu taşıma araçlarında kamu sağlığı için radikal önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak yeni önerilerde bulundu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 02.12.2020, 14:22 02.12.2020, 14:31 Erkan YILMAZ
Toplu ulaşımda kamu sağlığı gereği radikal önlemler alınmalıdır

Dr. Suat Sarı’nın toplu ulaşımda kamu sağlığı gereği radikal önlemler alınmasına yönelik önerisini içeren yazısı şu şekilde:

Bilindiği üzere covid 19 virüsünden korunmanın en önemli argümanı MASKE KULLANIMIDIR. Bugün sabah ve akşam saatlerinde kullandığım, gerek metrobüslerde ve gerekse metroda maske kullanımlarının çokça ihlal edildiğine şahit oldum. Cep telefonlarının susmadığı ve birçok kişinin maskesini indirerek konuşma yaptığı bu durum, bulaş riskini tetikleyen en önemli faktörlerden. Yanısıra metro ve metrobüs istasyonlarındaki yiyecek ve içeçek otomatlarından satınalma yaparak araçların içinde bunları yer ve içerken maskesini indiren yolcuların bulaş riskini arttırdığını ifade etmeliyim

ÖNERİ;

Toplu taşım araçlarında KAMU SAĞLIĞI için cep telefonları ile konuşma yasaklanmalıdır. İstasyonlardaki yiyecek-içecek otomatları kaldırılmalı ve yiyecek içecek kullanımı toplu taşım araçlarında yasaklanmalıdır. İBB ‘nin Sağlık Bakanlığına ilettiği İSTANBUL KART’a HES kodlarının yüklenmesi uygulamasına biran evvel geçilmelidir. İBB’nin teknolojik altyapısını hazırladığı sistem vasıtası ile karantinayı ihlal edenler turnikelerden geçerken sinyal ile uyarılıyorlar. Karantinadayken Toplu taşım araçlarına binen riskli kişilerin, toplum sağlığını etkilememeleri için bu sisteme süratle geçilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159