Yeni dolmuşlar hizmete giriyor

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. Ortahisar dolmuş modernizasyonu kapsamında ilk araç, hizmete girdi.

banner114
Yeni dolmuşlar hizmete giriyor

Trabzon halkının daha güvenli ve konforlu seyahat edebilmesi adına Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından hayata geçirilen Ortahisar dolmuş modernizasyonu kapsamında ilk araç, Boztepe dolmuş durağında görücüye çıktı. 12+1 olarak hizmet verecek yeni dolmuşun engelli rampası ve iç dizaynı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri tarafından kontrol edildi. Kontroller sonucunda araç sahibine uygunluk belgesi verildi.

Yapılan denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak Ortahisar dolmuş dönüşüm sürecine başlamış bulunmaktayız. UKOME’de aldığımız kararla, dönüşümü pandemi nedeniyle 1 Mart tarihine kadar erteledik. Bu zamanda kadar araçlarımız gerekli dönüşümlerini tamamlayacaklar. Şu anda Boztepe durağındaki bir aracımız hazır hale getirildi. Ekiplerimiz gerekli incelemelerini yaptılar. Trabzon halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Dolmuş dönüşümü nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür eden şoför esnafı ise, “Otobüs sisteminden bizlerin istediği ile 12+1 sistemine onay veren ve koltuk parası talep etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızın ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat yolculuk yapabilmeleri için biz de şoför esnafı olarak elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandılar.

Yeni dolmuşu kullanan vatandaşlar da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘vatandaşımı güvenliksiz ve eski araçlara bindirmem’ dedi. Halkın konforunu düşündü. Kendisine bu dönüşüm için çok teşekkür ediyoruz. Yeni araç çok güzel olmuş. Artık rahat rahat yolculuk yapabileceğiz. Klimasız araçlardan, klimalı ve konforlu araçlara geçildiği için şoför esnafına da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159