100 Actros 1845 aldı, 130 daha alacak

banner113

Orkun Group’un hedefi: 1000 araçlık filosunu Mercedes’e dönüştürmek. Filo teslimatlarına bir yenisini daha ekleyen Mercedes-Benz Türk, 100 adet Mercedes-Benz Actros 1845 LSnRL aracı Orkun Group’a teslim etti. Bu, Türkiye çekici pazarında Euro 6 geçişi sonrası yapılan en yüksek adetli Euro 6 çekici teslimatı oldu. Şirketin filosundaki Mercedes marka kamyon sayısı 290 adede yükseldi.

banner114
LOJİSTİK 10.05.2017, 09:44 10.05.2017, 10:04 Taşıma Dünyası
100 Actros 1845 aldı, 130 daha alacak
HABER: ERKAN YILMAZ

Mercedes-Benz Türk, 50’nci yılında da dev teslimatlara imza atıyor.  Orkun Group, 100 adet Mercedes-Benz Actros 1845 LSnRL çekiciyi Çatalca Tepecik’teki tesisinde 9 Mayıs Salı günü gerçekleşen törenle teslim aldı. 

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Genel Müdürü GerhardGross, Finansal Hizmetler Pazarlama ve Satış Direktörü Gökmen Önbulak, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Kara, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Genel Müdür Turan Dik ve Kamyon Satış Müdürü Onur Güldik’in de katıldığı teslimat törenine Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Başkanvekili Orkun Karadeniz ve Uluslararası Nakliye Genel Müdürü Yavuz Karadeniz ev sahipliği yaptı.

3 yılda 400 Mercedes 
Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Mercedes alımlarına,3 yıl önce başladıklarını ve 100 alımla birlikte bu süreçte  400 adetlik bir alım gerçekleştirdiklerini belirtti: 400 adetlik alımdan, 25’ini takaslı, 375 aracı ise takassız aldım. Ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde takassız araba almak çok ciddi iştir. 40 milyon Euro’luk bir yatırımdan bahsediyoruz. Bundan sonra da yatırımlara devam edeceğiz. Yıl sonu için 130 araç konuşuyoruz. 

Satış sonrası hizmetlerde Mercedes farkı 
Birçok marka ile çalıştığını, ancak Mercedes-Benz Türk’ün satış sonrası hizmet kalitesini hiçbir markada göremediğini belirten İlhan Karadeniz, “Ben Mercedes-Benz Türk’ü kendi şirketim gibi gördüm. Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyordu, kimsenin cesaret edemeyeceği bir dönemde bu yatırımı yaptım. Sayın Süer Sülün ile el sıkışarak, Mercedes siparişlerini verdim ve hepsini teslim aldım. Satış sonrası hizmet nakliyecinin tercihini belirleyen en önemli etkendir. Araba almak, satmak değil, önemli olan satış sonrası hizmet. Satış sonrası hizmette ticaretten çok daha önemli bir şey var. Bir insanın bir insanı sevmesi lazım. Sayın Süer Sülün ile anlaşamadığımız hiçbir konu yok. Gerçekten abi-kardeş gibiyiz. Şu ana kadar hiçbir isteğim geri çevrilmedi. Bende onların hiçbir isteğini geri çevirmedim Mercedes ailesini çok seviyorum. Yanımızdan eksik olmadılar, her zaman destek verdiler. Sayın Süer Sülün ve ekibine Has Otomotiv sahipleri ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

1000 araçlık Mercedes filosu
İlhan Karadeniz, “Bir anlaşma yaparak, 1000 adetlik filomuzun tamamının Mercedes markasından oluşturmak istiyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3’üncü Havalimanı işindeyiz. Yeni projelerde var. Rize Havalimanı inşaatında olacağız. Her yeni proje yeni yatırımları da beraberinde getirecek. Tek bir marka ile çalışmanın getireceği çok önemli avantajlarda olacak. Bu devirde bu yatırımı yapmanın gururunu yaşıyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Gerçekten çok güzel araba
“Ben arabacılığı, son teknolojisine kadar çok iyi bilirim”açıklamasında bulunan Karadeniz, “Mercedes’i ziyaretimde bu arabayı gördüm. Bindim ve kullandım. Bu arabalar gerçekten çok güzel. Araçların içinde şoför için her türlü konfor var. Bu yatırım sürecinde kararları alırken ekibimle birlikte karar aldık” dedi.İlhan Karadeniz, yeni araçların Fransa, İspanya ve Almanya ile diğer ülkelere çalışacağını söyledi. 

Mercedes’ten kredi 
Araçlar için Mercedes-Benz Finansman’dan kredi kullandıklarını da belirten Karadeniz,  “Türkiye’deki bankalardan çok daha zor Mercedes-Benz Finansman’dan kredi kullanmak. Mercedes bize kredi verip, finanse ediyorsa biz çok iyi çalışıyoruz ve güvenilir bir firmayız” dedi.

Filo teslimatında rekor
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, bu teslimatın çok önemli olduğunu belirterek, “Bu teslimat, Türkiye’deki 2017 yılının Euro 6 segmentindeki en büyük filo teslimatı. Orkun Group’u, böyle bir yatırımı böyle bir dönemde yaptıkları için tebrik ediyorum.  Bizim işbirliğimiz artık satıcı tedarikçi ilişkisinden ayrı bir noktaya geldi. Orkun Group’u iş ortağımız olarak görüyoruz. Çok büyük operasyonlar yapıyor, bizde destekliyoruz. Hem ülkemiz için hem Orkun Group için bu teslimatın hayırla vesile olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Böyle bir yatırıma böyle bir teslimata ülke olarak da ihtiyacımız vardı. Zorlu bir dönemden geçiyoruz.  Bu ihtiyacı karşılayan Orkun Group’u canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Müşteri iltifatı, en güzeli 
İlhan Karadeniz’in satış sonrasına yönelik dile getirdiği memnuniyetin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Süer Sülün, “Sayın İlhan Karadeniz’den bunu duymak çok önemli. Satış sonrası hizmet ekibimi de tebrik ediyorum. Havaalanı operasyonu çok ağır şartlarda sürüyor. Bayiimiz orada operasyona hizmet vermek için bir servis açtı ve yedek parça stoklandı. Bu araçlar 7-24 çalışmalı ki verimli olsun. İlhan Bey zor bir müşteri ve operasyon verimliliğine çok önem veriyor. 3’üncü havaalanı içerisinde yaşıyor. Böyle bir ağır operasyon yapan müşteriden aldığımız iltifat, iltifatların en değerlisi. Satış sonrası hizmetlerimiz pazarda fark yaratan unsurumuz” dedi.  

Orkun Group ile bir aile olduk 
Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Orkun Group ile aile gibi olduklarını belirterek, “Öncelikle bu büyük yatırımı gerçekleştirdikleri için Sayın İlhan Karadeniz şahsında tüm çalışanlarına tebriklerimi sunuyorum. Bu yatırım sürecinde Sayın Süer Sülün’ün çok büyük destekleri oldu. Orkun Group çok köklü bir şirket.  Başarısının temelinde Sayın Karadeniz’in işinin başında olması, efektif operasyonlar yapması, verimliliğe inanması ve ileriyi görüp, çevreci, düşük yakıt tüketimine sahip araçlarla filosunu güçlendirmesi yatıyor. Bu işbirliği müşteri ilişkisinden çok, aile içinde gerçekleşiyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Tecrübe kazandık 
Orkun Group’la yapılan işbirliğinden tüm tarafların önemli bir deneyim elde ettiğine de dikkat çeken Karaali, “50 yıllık deneyim var. Sayın Karadeniz’in bütün bunları yaparken bir özelliği de teknik bilgisinin çok yüksek olması. Kamyonun geliştirilmesinde ciddi katkısı oldu. Teknik bilgisinden hepimiz faydalandık. Donanımı, bilgi birikimi, pazarlık tecrübesi ve pratik zekası var. Sayın İlhan Karadeniz sözle iş yapar, bu işbirliği sürecini başarırken bize de tecrübe kazandırdı. Bizi de haklı olarak zorlayan bir müşteri” dedi. 

İlhan Karadeniz 50 yıldır sahada
50 yıldır taşımacılık alanında faaliyet gösterdiğini ve ilkleri gerçekleştirdiklerini dile getiren İlhan Karadeniz, “Orkun Group yatırımlara açık ve uluslararası alanda deneyimi olan bir firma. Türkiye’de, zannediyorum en eski uluslararası taşımacılık yapan benim. 1969 yılında uluslararası taşımacılık işine başladım. Şirketimi taşımacılık sektörünün en ince noktalarından, sıfırdan bugüne getirdim. Bu güne kadar aralıksız olarak çalıştım. 18 yıl bir Alman şirketinin CEO’luğunu ve genel müdürlüğünü yaptım” dedi. Karadeniz, Orkun Group olarak 1993 yılında antrepoların açılmasını sağlayan ve ilk antrepoyu açan tek insanın kendisi olduğunu da açıkladı. 

Nepalli, Vietnamlı, Gürcü ve Azeri şoförler çalışıyor
Uluslararası nakliyede şoför sıkıntısı yaşamadıklarını, ancak hafriyat alanında şoför bulmaya yönelik gazetelere ilanlar verdiklerini belirten İlhan Karadeniz, “Türk şoförlerin bir zafiyeti var. Ailesi ile birlikte yaşamak istiyorlar. Biz de giriş-çıkışların önüne geçmek adına yabancı şoför çalıştırmaya başladık. Şu anda 3’üncü Havalimanı inşaatında Vietnamlı, Nepalli, Gürcü ve Azeri şoförlerimiz çalışıyor. 150 de yedek şoförümüz var. Araçların verimli şekilde çalışması çok önemli” dedi.


100 adet Actros 1845’ın teslimatı, bir başka özelliğiyle de önemliydi. Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz’in oğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orkun Karadeniz’in doğum günü pasta kesilerek kutlandı. 


Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, İlhan Karadeniz’e bir nazar boncuğu hediye etti. 


Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali de, Orkun Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orkun Karadeniz’e bir plaket sundu. 


Has Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Kara, Orkun Karadeniz’e doğum günü anısına klasik Mercedes otomobil maketi hediye etti.






Yorumlar (2)
ihsan bozgeyik 6 yıl önce
arabalarınız mükemmel nazar değmesin birgün sizinle çalışmak isterim gaziantepden sevgiler
Erol Çekiç 6 yıl önce
Nazardan saklasın allah'ım mars tan emekliyim bende burda hizmet etmek isterim ,!
banner117
15
açık
banner159