400 firma 1200 araçla hizmet verecek

banner113

Ankara Lojistik Üssü 700 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Yaklaşık 400 firma ve 2 bin 500 çalışanın bulunduğu merkezde, günlük araç yoğunluğu ise bin 200’e ulaşıyor.

banner114
LOJİSTİK 09.11.2017, 15:58 09.11.2017, 16:21 Taşıma Dünyası
400 firma 1200 araçla hizmet verecek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Lojistik Üssü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ankara Lojistik Üssü’nün örnek bir proje olduğunu belirten Baran, “Ankara bu modern tesiste sağlayacağı lojistik hizmetleriyle Türkiye’yi dünyaya taşır” dedi.

Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine Ankara Lojistik Üssü’ne giden ATO Başkanı Baran’a, ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Üyeleri Vecdet Fehmi Şendil ve Ülkü Karakuş eşlik etti. Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz’ün üs hakkında detaylı bilgiler verdiği ziyarette, Baran ve beraberindeki heyet, üste ve bu üs içerisinde bulunan Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

AVRUPA STANDARTLARINDA BİR LOJİSTİK ÜSSÜ

Ankara Lojistik Üssü’nün, Türkiye’nin Avrupa standartlarında ilk uluslararası taşımacılık üssü olduğunu belirten Başkan Gündüz, 700 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan üste, Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik Merkezi’nin de taşınmasıyla birlikte, yaklaşık 400 firma ve 2 bin 500 çalışanın bulunduğunu, günlük araç yoğunluğunun ise bin 200’e ulaştığını anlattı. Gündüz, “Ankara Lojistik Üssü’nü demiryolu ve havayoluyla entegre etmek istiyoruz, bu yönde çalışmalarımız var” dedi. Lojistik konusunun dış ticaretteki yerine de değinen Gündüz, lojistiğin Ankara ihracatına katkısının yüzde 20 seviyesinde olduğunu söyledi.



“LOJİSTİK SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETTE KİLİT ROL OYNUYOR”

ATO Başkanı Baran da burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin lokasyon olarak Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa arasında bir köprü konumunda olduğunu hatırlatarak, “Türkiye Balkanlar, Ortadoğu, Kafkasya ve Doğu Akdeniz'deki ekonomik ve demografik merkezleri birbirlerine bağlayan bir köprü konumunda. Ankara ise bu köprünün orta noktası” dedi.

Lojistik sektörünün dış ticarette kilit rol oynadığının altını çizen Baran, şunları söyledi:

“Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için coğrafi avantajını lojistik sektör açısından da iyi değerlendirmeli. Ankara, Türkiye’nin ortasında ve lojistik için modern ve tam donanımlı bir tesise sahip. Şehrimizin coğrafya itibariyle etrafında ulaşabileceği insan sayısı 2 milyarı, bu ülkelerin toplam gayrisafi milli hasılası ise 23 trilyon doları buluyor. Lojistik sektörü, artık büyümede stratejik sektör olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin özellikle de Ankara’nın coğrafi avantajının üzerine Ankara Lojistik Üssü’nün sağlayacağı fiziksel altyapı avantajını kullanarak büyük başarılara imza atılabilir. Ankara bu modern tesiste sağlayacağı lojistik hizmetleriyle Türkiye’yi dünyaya taşır.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159