50 MAN TGX çekici ile 500 araçlık filoya ulaştı

banner113

HNR Lojistik MAN’dan, 30 adet TGX 18.460 LLS-U (Euro 6C) ve 20 adet TGX 18.470 LLS-U (Euro 6D) satın aldı. MAN çekicilerin ilk 40 adedi, teslim edildi. Kalan 10 adet TGX 18.470 LLS-U (Euro 6D) aracın teslimi ise Aralık ayında gerçekleştirilerek.

banner114
LOJİSTİK 28.11.2019, 10:26 28.11.2019, 12:12 Taşıma Dünyası
50 MAN TGX çekici ile 500 araçlık filoya ulaştı
MAN’ın İstanbul, İkitelli’deki tesislerinde 26 Kasım Salı günü gerçekleşen törene, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, İstanbul Şube Kamyon Satış Müdürü İbrahim Altun, Uzman Müşteri Temsilcisi Özgür Tutumlu ev sahipliği yaptı. Törene, HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Hüner, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melisa Hüner, Genel Müdür Ercan Kulaksız ve Kara Nakliye Direktörü Sedat Geyik’in yanı sıra Antoto’dan Satış Müdürü Onur Ertaş ile Satış Yetkilisi Adnan Sarıyer de katıldı.


50 araçla kuruldu
2012 yılında 50 araçla kurulan ve bugün 500 araçlık bir filoya ulaşan HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Hüner, bu yıl filoda bir değişikliğe gitmek istediklerini ve burada da tercihlerinin MAN çekiciler olduğunu belirtti. 

Güçlü bir ikinci el yapılanması olduğunu da gördük
Arda Hüner, “Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İsviçre ve Avusturya pazarları ile çalışıyoruz. Çok fazla pazara açılmak yerine bulunduğumuz yerin en iyisi olmaya odaklanıyoruz. Bu doğrultuda çalıştığımız pazarlar içinde hap noktalara; Almanya ve İtalya’ya depolarımızı kurduk, ofislerimizi açtık. MAN dünyada kabul görmüş bir marka. MAN'ın ekibiyle bizim şirket kültürümüz örtüşüyor. Alımlarımızda bu çok etken oldu. Biz de kendi sektörümüzde verdiğimiz hizmete çok güvendiğimiz için iyi bir marka olan MAN'ı tercih ettik. Bu alımda takas imkanı da kullanıldı. MAN’ın güçlü bir ikinci el yapılanması olduğunu da gördük. Araçlarımızı peşin aldık. Finansman maliyetleri çok ağır. MAN yatırım kararını alırken, şoförlerimizin ihtiyaçlarını, taleplerini de göz önünde bulundurduk. MAN araçları, üstün nitelikleriyle birlikte işletme giderleri, yakıt ekonomisi açısından tasarruf sağlıyor, şoförlerimizin de temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Satın aldığımız MAN araçlarının tamamı, uluslararası lojistikte kullanılmak üzere dizayn edilmiş mega çekici modellerden oluşuyor. Buzdolaplı, novigasyonlu ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan konforlu paket araçlarımız bunlar. Bu işbirliğinin de devamının olacağına inanıyoruz” dedi.  

2020’de daha fazla çalışmamız gerekiyor
Piyasa şartlarına bakıldığında 2019 açısından iyi bir yıl geçirdiklerini belirten Arda Hüner, “2020’den çok umutlu değilim Yurtdışındaki müşterilerimizden aldığımız veriler doğrultusunda bunu söylüyorum ama biz yine yapmamız gereken çalışmaları yapacağız. 2019 yılında 2018’e göre daha fazla çalıştık. İstediğimiz oranları yakalamadık ama daralan piyasa da yine de yüzde 10 büyümek başarı. 2020 yılında da biraz daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi.  


50 aracın üstünde şoförlerin çocuklarının ismi var 
HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melisa Hüner, “Aldığımız MAN araçlarının üzerine, onları kullanacak şoförlerin çocuklarının, torunlarının isimlerini yazdırdık. Bu aslında, bu bir anlamda sosyal sorumluluk projelerimin başlangıcı olarak düşünebilir. Şoförlerin bindiği aracı daha da sahiplenmesi için kura çekerek araçlara çocuklarının veya torunlarının isimlerini yazdırdık. Gelen tepkiler inanılmaz güzel oldu. 400 şoförümüz arasından 50'sinin çocuklarının isimleri bu MAN araçların üzerinde olacak” dedi. 

Biz bildiğimiz işe yatırım yaptık 
HNR Lojistik’i kurarken Hüner Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hüner’in tepkisi ne şekilde oldu sorusuna Arda Hüner şu cevabı verdi: Bize verilen bütçeler vardı. Bu bütçelerle ne yaparsanız, yapın, isterseniz harcayın bitirin dendi. Biz sektöre yatırım yaptık. Biz bildiğimiz işi yaptık. Babam İbrahim Hüner, bizi bu sektöre doğru zorlamadı. Sektörde ikinci nesil çok yok. Birinci nesil bırakamıyor, ikinci nesil istemiyor.  Ama biz kardeşimizle birlikte bu işi seviyoruz. Sevdiğimiz için de başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz Hüner Lojistik’i geçmek değil, hedef sektörün önüne geçmek” dedi. 


HNR ile iş ortaklığını çok istedik 
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, HÜNER ve HNR Lojistiktik’in hedef müşterileri arasında olduğunu ve iş ortaklığı yapmayı çok istediklerini belirterek, “İş ortaklığını gerçekleştirmeyi hep planladık. Şartlar bir şekilde kesişti. Bugün HNR Lojistik’e 50 araçlık bir teslimat gerçekleştirdik. Bu iş ortaklığının uzun yıllar süreceğine inanıyoruz. Sadece satarken değil, satış sonrasında iş ortağımızın yanındayız. Toplam yaşam maliyetinde çok uygun bir marka olduğumuzu, en ekonomik marka olduğumuzu iddia eden bir markayız” dedi. 

Yakıt tasarrufunda yüzde 6’ya varan avantajlar  
HNR lojistik’e teslim edilen 50 araçlık filonun 30’u, 460 beygir gücünde Euro 6C motorlarıyla her açıdan kendini kanıtlamış TGX 18.460 LLS-U modeli olduğunu belirten Serkan Sara, “Kalan 20 adetlik bölümü ise henüz Eylül 2019 itibari ile üretilmeye başlanan Euro 6D normundaki TGX 18.470 LLS-U’lardan oluşuyor. Bu araçlar yeni nesil araçlar. MAN tüm dünyada bu araçları 1 Eylül itibariyle satmaya başladı. Euro 6D motora sahip çekiçlerde yapılan iyileştirmeler neticesinde bu araçlarda 10 BG ve 100 nm güç artırımı yapıldı ve toplam depo hacimleri ise 1090 lt’ye yükseltildi. Standart olarak gelen Michelin Lastik, 7” sahip multimedya ekrana sahip navigasyon, buzdolabı, XLX kabin, üst ve yan rüzgarlık seti, Turbo EVBec güçlendirilmiş motor freni, EfficientCruise ve EfficientRollgibi zengin donanımlara sahip. MAN Euro 6D motorunun en önemli katkısı ise; TÜV tarafından yapılan tespitlerde ve Türkiye’de de yaptığımız incelemelerde Euro 6C üretimi motorun sektörde ün yapmış yakıt cimriliğine göre yüzde 5 daha fazla tasarruf sağlıyor” dedi. 

Toplam satışta uluslararası nakliye payı yüzde 32 
Son 4-5 yılda uluslararası nakliyede elde ettikleri başarıyı rakamlarla da ifade etmek istediklerini belirten Serkan Sara, “ 2016-2017 yılında toplam satışlardaki uluslararası nakliye oranı yüzde 15 iken, 2018’de bu rakam yüzde 27’ye, 2019 yılında ise bu rakam yüzde 32’ye ulaştı. Sattığımız her 3 araçtan birini uluslar arası nakliyeye satıyoruz.  Çekici de bu pay daha yüksek yüzde 55-56’larda. Bu ciddi bir dönüşüm. Aslında MAN inşaat grubundaki araçların gücüyle, dayanıklılığı ile bilinen ve bu segmentte çok yüksek pazar payına sahip bir markadır. Biz son iki üç yılda koyduğumuz ciddi hedeflerle uluslar arası nakliye de ne kadar ciddi olduğumuzu ispatlamış durumdayız. Müşterilerimiz araçların toplam yaşam maliyetinden de memnun. Eminiz Hüner ve HNR Lojistik bu faydaları görecekler ve MAN yatırımlarına devam edecekler” dedi.

Çıkış başladı diyebiliriz
2019 yılının son 20 yıla bakıldığında kamyon pazarının en dip seviyesinin yaşandığı bir yıl olduğuna dikkat çeken Serkan Sara, “2001’de bir kriz yaşadık. 2008 ve 2009 krizlerini yaşadık. 2019 senesi de en düşük seviyelere geldiği bir yıl oldu. Sevindirici taraf ise çıkış başladı diye düşünüyorum. Önümüzdeki sene yüzde 50 civarında kamyon pazarında 2019’a göre bir artış bekliyoruz. Asıl çıkışı 2021 yılında bekliyoruz. 2021’de artık toplam pazarda 20 binli adetleri konuşacağımız bir yıl olacak diye düşünüyoruz. Nerden geldiğimize bakarsak, 2011’de 45 bin’leri gördük. Hala 20’binleri konuşuyor olmak kötü. Ama 40-45 binleri yakaladıktan sonra 8-9’binlere düşmektense 20-25 bin seviyelerinde stabil gitmesi çok daha iyi olur.  Ani iniş çıkışlarda işlerinizi ayarlamakta zorlanıyorsunuz. Avrupa pazarı son 3 yıldır büyüyerek gidiyor. Hem kamyon pazarı hem ekonomik anlamda. 2020’de Avrupa küçülüyor, geriye gidiş başlıyor. Avrupa’da minimum yüzde 10, hatta yüzde 20 kamyon pazarında düşüş bekleniyor. Sno 3-4 senede çok ciddi artış oldu. Bu yüzde 10’luk düşüşler ile ortalama yakalanacak” dedi. 


Takas olmazsa olmaz koşul 
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş İkinci El Direktörü Aydın Yumrukçal da, “Finansman maliyetlerinin çok ciddi farklar olduğu bir süreç yaşıyoruz. Finansman maliyetlerinin düştüğü ortamda kredi kuruluşlarının müşterilerini finanse etmediğini veya finanse etmekte çok zorlandığını görüyoruz. Böyle bir ortamda ikinci el çok önemli hale geliyor. HNR Lojistik iş ortaklığının olmazsa olmaz koşulu takastı. Biz MAN’ın hem Türkiye’deki ve Avrupa’daki gücünü kullanarak ikinci el araçları dünya pazarlarına satarak müşterilere destek veriyoruz. Bu ticarette herhangi bir kar amacı da yok. Bunun altını çizmek istiyorum” dedi.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159