banner69

8 yılda 667 adet Mercedes araç aldı

banner113

Özbaylar Petrol 150 Mercedes Actros ve Arocs aldı.

banner114
LOJİSTİK 20.03.2018, 10:55 20.03.2018, 16:21 Taşıma Dünyası
8 yılda 667 adet Mercedes araç aldı

Özbaylar Petrol’e teslim edilen 150 adet Mercedes-Benz aracın 98 adedi inşaat kamyonu, 52 adedi ise çekicilerden oluşuyor. Özbaylar Petrol, 150 araç için 25 milyon Euro yatırım yaptı. 150 adet aracın satışını Gülsoy Anadolu Şubesi, Hastalya ve Gelecek Otomotiv gerçekleştirdi. Özbaylar Petrol, 100 adetlik araç yatırım planı bulunuyor.




Mercedes-Benz Türk, uzun zamandır işbirliği içerisinde olduğu Özbaylar Petrol ile filo teslimatlarına bir yenisini daha ekledi. Mercedes-Benz Türk, akaryakıt, inşaat, hafriyat ve gıda alanlarında hizmet veren İstanbul merkezli Özbaylar Petrol’e yaptığı 150 adetlik Arocs 4142 K, Arocs 4145 K, Arocs 3342 K ve Actros 1842 aracın satışı nedeni ile Sakıp Sabancı Müzesi’nde bulunan etkinlik merkezi The Seed’de 19 Mart 2018 Pazartesi günü teslimat töreni düzenledi. Özbaylar Petrol, Mercedes-Benz yıldızlarına sahip 150 adet yeni aracını inşaat alanında kullanacak.




Teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Grup Müdürü Haluk Burçin Akı ev sahipliği yaparken, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Gülsoy Otomotiv Anadolu Şube Genel Müdürü Serkan Açar, Satış Müdürü Murat Yerli, Özbaylar Petrol’den Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbay ve Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Arslan katıldı.




8 yılda 667 adetlik araç teslimatı
Mercedes-Benz Türk Kamyon Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Özbayır, Özbaylar Petrol ile uzun yıllardır işbirliklerinin olduğunu belirterek, “ Özbaylar yıllardır tanıdığımız, çok yakın ilişki içinde olduğumuz bizim için müşteriden daha öte iş ortağımız. Bugüne kadar Özbaylar Petrol’e 667 adetlik bir araç teslimatı gerçekleştirdik. Bugün Özbaylar Petrol’e teslim edilen 150 adet Mercedes-Benz aracın 98 adedi inşaat kamyonu, 52 adedi ise çekicilerden oluşuyor” dedi. Mercedes-Benz Türk olarak 1986 yılından beri Aksaray’da üretim yaptıklarını belirten Bahadır Özbayır, “Bugüne kadar Aksaray’a 500 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Geçtiğimiz günlerde 250 bininci kamyonu banttan indirdik. 250 binin kamyonun 43 bin adetini ihraç ettik. Türkiye’de üretilen her 3 kamyondan 2’sini Mercedes –Benz Türk üretiyor. Bayilerimiz ile birlikte 10 bin kişiyi aşan bir istihdam sağlıyoruz. Finansman şirketimiz Mercedes-Benz Türk Finansman A.Ş yatırıma destek sağladılar. İkinci el yapılanmamız TruckStore, doğrudan ikinci el hizmeti veriyoruz. Çok yaygın bayi ve servis ağımız var.

Aksaray’a 8.4 milyon Euro’luk yatırımla tamamlanacak AR-Ge merkezimizin temelini attık. Artık Daimler dünyasına mühendislik ihraç etmeye başlayacağız. Son 15 yıldır kamyon pazarında tartışmamız liderliğimizi sürdürüyoruz. Bu kamyonlarda emeği geçen Aksaray kamyon fabrikası çalışanlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum. Özbaylar Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Özbay ve ailesine tercihlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni araçlar hayırlı olsun, bol kazançlar sağlasın. Bu işbirliğini sağlanmasında çalışmalar yürüten ekibime, finansmanı sağlayan ekibe, satışı gerçekleştiren Gülsoy Otomotiv Anadolu Şubesine, Hastalya ve Diyarbakır Gelecek Otomotiv’e de teşekkür ediyoruz. Yıllardır Türkiye’de kamyon Mercedes-Benz’dir diyoruz. Bundan sonra bizi izlemeye devam edin” dedi.

İlk üç ay geçen yıla göre daha iyi

2018 yılının ilk üç ayının geçen yıla göre daha iyi bir seviyede gittiğine dikkat çeken Bahadır Özbayır, “Geçen yıl yüzde 40-45 daralma oldu. Bu yıl ilk üç ayda geçen yıla göre yüzde 25-30 daha iyi yüksek Pazar oluştuğunu görüyoruz. Bu bize umut veriyor. Asıl önemli olan nokta Türkiye her şart altında büyümeyi öğrendi. Sayın Mustafa Özbay gibi cesur yatırımcılar bu işe lokomotif oluyorlar. Kurlardaki yükseliş de etkiliyor ama bu yılın geçen yıldan daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz” dedi.




İşbirliğimiz 8 yıl önce başladı
Gülsoy Otomotiv Anadolu Şubesi Genel Müdürü Serkan Açar da yaptığı konuşmada, “Özbaylar Petrol ile 8 yıl önce başlayan işbirliğinden çok memnunuz. Yeni araçların bol kazanç getirmesini diliyorum. Bugün ki koşullarda bu kadar yüksek adetli yatırım yapmak kolay değil. Bu yatırımla birçok istihdam ve ticaret yarattı. Bunun için de gururluyuz” dedi.



100 araçlık bir yatırım daha
Özbaylar Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbay da yaptığı açıklamada, “sektörde sıkıntılara rağmen ciddi bir yatırım yaptık. Yatırımın tutarı 25 milyon Euro. İnşallah devamı gelecek. Nasip olursa yeni yatırımlara yönelik imzalar atacağız. Bu yatırımın miktarı 100 adet daha bir araç yatırımı daha yapacağız. Şu anda filomuzda 223 araç var. Mercedes-Benz marka araçlar; yakıt ekonomisinde avantajlı olmaları, düşük emisyon değerlerine sahip olmaları, standart olarak sunduğu güvenlik donanımlarıyla fark yaratmaları ve güçlü olmaları sebebiyle her zamanki gibi tercih sebebimiz oldu” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159