Alışan 30. yılında 30 Tırsan Treyler aldı

banner113

17 Mart Salı günü Tırsan’ın Adapazarı Fabrikası’nda gerçekleşen teslimat törenine Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Damla Alışan, Operasyonlar Direktörü Jan Devrim, Tırsan İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Daf -Tırsan Genel Müdürü Ferda Özmen ve Satış Müdürü Ertuğrul Erkoç katıldı.

banner114
LOJİSTİK 23.03.2015, 15:59 23.03.2015, 16:07 Taşıma Dünyası
Alışan 30. yılında 30 Tırsan Treyler aldı
ALIŞAN LOJİSTİK YÖNETİM KURULU ÜYESİ DAMLA ALIŞAN

30 yılı geride bıraktık 
Lojistik sektöründeki önemli firmalardan biri olduklarını ve 30 araç alarak filoyu genişlettiklerini dile getiren Alışan, “Tırsan Türk sermayeli bir firma; yıllardır çözüm ortağımız, sonuna kadar güvendiğimiz partnerlerimizden. Biz yeni yatırımlarda da Tırsan ile beraber yürüme kararı aldık. Önümüzdeki aylarda filomuzu yeni araçlarla güçlendireceğiz. Alışan Lojistik olarak, bugüne kadar insana ve çevreye saygı çerçevesinde, yüksek standartlı ekipmanlarla, depolarla hizmet ürettik. Buna paralel olarak çevre dostu araçlarla filomuzu genişlettik. Bu yatırımımızı ilk defa 36 aylık kiralama modeli ile gerçekleştirdik, dolayısıyla bizim için de yeni bir modeldi. Tırsan’ın üretimden bakım onarımına, uzmanlığı içindeki bu paket bize olumlu geldi” dedi. 

Lojistik sektörüne inancımız tam 
Damla Alışan, 2015 yılının zor bir sene olmasını beklediklerini ancak lojistik sektörüne olan inançları ve Tırsan’ın güçlü desteğiyle hedeflerini gerçekleştireceklerini söyledi: “Uluslararası nakliye, yurtiçi dağıtım, depoloma, likit, enerji ve katma değerli hizmetlerde büyümeye devam edeceğiz. Bu sene için keskin hedeflerimiz var. Tırsan bu anlamda önemli güvenilir çözüm ortağımız. Zor bir sektörün içindeyiz ama Türkiye çok hızlı büyüyor. Çok geniş bir coğrafyada hizmet üretiyoruz. İçinden geçtiğimiz dönemde mazot fiyatları ile kurdaki oynamalar, ihracat rakamlarındaki dalgalanmalar nedeniyle geçen seneden biraz daha farklı bir ortamda yaşıyoruz. Buradan, çalışarak planladığımız şekilde çıkacağız. Dolayısı ile kararlarımızı alıp hayata geçirirken, belki bir kere daha düşünerek geçiriyoruz. Lojistik sektörü tüm sektörlere hitap ediyor. Otomotivden inşaata, gıdadan tekstile aklınıza gelen sektörlerin ortasında duruyor. Dolayısı ile bu sektörler hayatına devam ettiği müddetçe lojistik de büyüyecek. Teknoloji, çok hızlı değişiyor ve her geçen gün, bunu takip eden çözüm ortaklarımız bize daha hafif, daha güvenli dorseler sunuyorlar. Hem likit tarafta hem likit enerji tarafında hem de ambalajlı yük tarafında büyüme stratejimiz devam edecek. Burada biz bu 30 aracı başlangıç olarak görüyoruz. Umut ettiğimiz planladığımız şekilde ilerlersek, aynı şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz. Rekabetçi bir ortamda yaşıyoruz. Ama aracı alırken tek kriterimiz de fiyat değil. Araçta insan ve çevre faktörünü önemsiyoruz. Satış sonrası servis de önemli. Tırsan bunları bir bütün halinde sunuyor. Tırsan bu paketin sonunda çift çizginin altında en iyi alternatifi sunan, nakliyecinin, lojistikçinin yanında bir çözüm ortağı olarak, bir adım öne çıktı. Dolayısıyla Tırsan ile çalışmak noktasında bir karara vardık.” 

Doğu kapılarında hareketlilik arttı 
10 sene öncesine göre Doğu kapılarında taşımacılık hareketinin arttığını belirten Alışan, UND’nin sınır kapılarında yaşanan sorunları çözmek için yaptığı çalışmaların taşımacının hayatını kolaylaştırdığını dile getirdi: “Doğu kapılarından yapılan hareketler, Batı kapılarını yakaladı. Bu ticaretin Doğu’ya da kaydığını gösteriyor. Türkiye buradan da çok büyük pay alıyor. Biz de bu gelişmelere ayak uydurarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını takip edip ona uygun altyapımızı, ekipmanımızı, insan kaynaklarımızı planlayıp kendimizi hazır bir hale getiriyoruz. İran ile yaşanan problem çözüldü. Irak ile ilgili birtakım endişeler var. Mısır’da problem var, ama bunların geçici olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve UND ciddi çalışmalar yapıyor, sorunların hepsi geçici. Sivil toplum örgütlerinin desteği ile bu iş, eminim çok kısa zamanda çözülecek. Ticaretin önünde duramazsınız. Bir yerde ticaret varsa bir kapı kapalıysa başka bir taşıma modu mutlaka devreye girecek ve ticaret sürecektir.”  

Türkiye’ye güveniyoruz 
Alışan ekibinin 1000 kişiye ulaştığını ve ekibe güvenerek yatırım yaptıklarını kaydeden Damla Alışan, “Hepsi konularında uzman, bu konuya sonuna kadar adanmış, yaptığı işi sonuna kadar doğru yapan bir ekiple çalışıyoruz. Çözüm ortaklarımıza güveniyoruz. Bize her noktada destek olan, satış öncesi, satış sonrası sundukları ekipmanın hafifliği vs. her anlamda bize destek olan çözüm ortaklarımız var. Üçüncüsü Türkiye’ye güveniyoruz. Zor bir yoldan geçiyoruz. Daha çok çalışacağız ama bu dönem atlatılacak. Yaşadığımız ilk kriz değil veya ilk kriz söylentisi değil. Alışan Lojistik olarak, ticaretimizin yüzde 35, yüzde 40’ını Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler oluşturuyor. Geri kalan kısmını Avrupa pazarına gerçekleştiriyoruz” dedi. 


DAF TIRSAN GENEL MÜDÜRÜ FERDA ÖZMEN:

Alışan ile işbirliği sürecek 
Genel Müdür Özmen, Alışan Lojistiğin sektörün önde gelen firmalarından biri olduğunu belirterek, Tırsan ile Alışan’ın arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini söyledi: “Sürdürülebilir büyüme, sürdürülebilir başarı yakalamış ve lojistik sektöründe çok önemli işlere imza atmış  Alışan grubu ile işbirliğinden dolayı mutluyuz. Tırsan’ın 37 yıldır pazar lideri olmasındaki en önemli etken, müşterisi ile olan uzun soluklu işbirliğidir. Alışan firması ile bu ilişki, daha da güçlendirilerek devam edecek. Alışan’a teslim ettiğimiz, yük emniyet sertifikasına sahip 30 yarı römork aracımız, kataforez teknolojisi ile 10 yıl paslanmazlık garantisine sahip araçlar olarak üretildi. Kendilerine bol kazançlar diliyoruz.” 

Tırsan yıla iyi başladı
Tırsan olarak 2015 yılını iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Özmen, yurtiçi satışlarında yüzde 20 oranında artış beklediklerini belirtti. Yurtiçinde 7 bin 777 satış hedeflediklerini kaydeden Özmen, “Bu, bizim uğurlu rakamımız. Yurtdışı satışları ile birlikte 10 bin adedin üzerine ulaşırız. İlk çeyreği iyi kapatacağız. Hepimiz sektörün içindeyiz, zaman zaman ciddi zorluklar yaşıyoruz, ama Türkiye’nin zorlukları aşacağına inanıyorum” dedi. 

Alışan ile uzun soluklu proje 
DAF Tırsan Satış Müdürü Ertuğrul Erkoç da Alışan ile uzun soluklu bir işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi: “Hem satış hem de 36 ay sonunda araçları tekrar yenileri ile değiştirecek şekilde bir anlaşmaya vardık. Alışan, Türkiye’deki en büyük, tehlikeli madde taşımasını yapan, lojistik firmalarımızdan biri. Bugün teslimatını yaptığımız 30 araç yük emniyet sertifikasına sahip, ADR deklarasyonuna uygun olarak üretildi. Bütün rakiplerine göre çok sağlam ve aynı zamanda da hafiflik avantajı sağlıyoruz. Tırsanın kalitesi ile bu projeden uzun soluklu bir işbirliği, ile çıkmamız bizim için en önemlisi idi. Bunu başardık, mutluyuz. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.” 

TIRSAN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI AHMET YILMAZ

28 milyon Euro modernizasyon yatırımı 
Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz, Adapazarı’nda gerçekleştirilen modernizasyon yatırımları ile ilgili bilgiler verdi: “2011-2013 yılları arasında sadece Adapazarı fabrikamızda toplam 28 milyon Euro modernizasyon yatırımı gerçekleştirdik. En son açılışını yapmış olduğumuz kataforez tesisi ve low-bed kapasite artırım yatırımları ile birlikte 2013 sonu 2014 başı itibarı ile bugünkü kapasitemize ulaştık. Yerli ve global nakliyecilerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz çözümlerle Avrupa’nın en geniş ürün gamını sunan treyler üreticisiyiz. 2018 yılı hedefimiz, yılda 20 bin adet treyler üreterek, bu rakamın yarısını yurtdışı pazarlarda satmaktır. Bu hedefimize paralel olarak yatırımlarımız devam ediyor. Bugün itibarıyla tek vardiyada her 10 dakikada bir, bir adet treyler fabrikamızdan çıkıyor. Ancak, mevsimsel değişimlerle birlikte yıl içerisinde 7 dakikada bir treyler üretimine de ulaşıyoruz. 2018-2020 perspektifinde Avrupa’da kalıcı olarak üçüncü büyük firma olma hedefi doğrultusunda, her zaman yurt içi ve uluslararası nakliyecinin yanında doğru ürünlerle yer alma konusunda, istikrarlı bir şekilde gelişimimizi sürdüreceğiz. Konteyner taşımacılığı ile ilgili doğru yerde olduğumuzu görüyoruz. Bizim Avrupalı rakiplerimizden bazılarının da o gruptaki üretimini azaltması sebebiyle biz de zaten 2015 yılında konteyner şasi imalatı, daha önceki yılların oldukça üzerinde seyrediyor. Yıl genelinde toplam bin adet konteynır şasi üretiyoruz.” ■

ALİŞAN LOJİSTİK OPERASYONLAR DİREKTÖRÜ JAN DEVRİM

ADR dönüşümleri için zaman, kaynak ve eğitim gerekiyor 
Jan Devrim, ADR mevzuatının tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde taşınması için yeterli olmadığını vurgulayarak, yaşanan kazaların tehlikeli madde taşıma ile değil, trafiğin güvenli seyretmemesi ile ilgili olduğunu dile getirdi: “Bu kadar kapsamlı bir dönüşümün bir iki günde olmayacağını hepimiz biliyorduk. Ülkemizde trafik kayıtlarına göre 800 bine yakın araç var. Bu araçların ADR mevzuatına dönüşümü için zaman, kaynak ve kapsamlı bir eğitim gerekiyor. Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğü bu konuyla ilgili çok boyutlu düşünmek zorunda. Bununla ilgili denetimler artacak. Ancak, ADR tehlikeli maddelerin karayolu ile taşınması mevzuatı, tehlikeli madde lojistiği ile ilgili yapılabileceklerin en alt limitidir. Bir vatandaşlık bilinci çerçevesinde bu konu ile ilgili kimya sanayicileri, enerji sanayicileri, lojistik şirketlerinin alıcıları, göndericileri, limanlar, muhakkak daha yüksek bir bilinç içerisinde davranmalı. ADR bir başlangıç. Biz taşımacılığı daha iyi ve daha güvenli nasıl yapabiliriz, bunu tartışmalıyız. Yasanın bakış açısı ile güvenli lojistik konusunu konuşamayız. Bu kazaların tehlikeli madde taşıma ile bir alakası yok. Önemli olan bizim trafiği nasıl yönettiğimiz.” 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159