Anadolu Isuzu’dan Hakmar Şirketler Grubu’na 20 Tora, 18 NPR Kamyon

banner113

Hakmar Şirketler Grubu’nun Kurtköy’deki Filo Yönetim Merkezi’nde düzenlenen törenle 20 Tora ve 18 NPR Kamyon teslim edildi. Şirketin filosundaki Isuzu sayısı bu teslimatla 87 araca ulaştı.

banner114
LOJİSTİK 24.04.2017, 16:02 24.04.2017, 16:12 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu’dan Hakmar Şirketler Grubu’na 20 Tora, 18 NPR Kamyon
18 Nisan Salı günü düzenlenen törene Hakmar Şirketler Grubu Filo Müdürü Yetkiner Satılmış, Arslan Satılmış Anadolu Isuzu Satış Direktörü Tunç Karabulut, Kamyon Satış Yöneticisi Atakan Gürler, Kamyon Bölge Satış Sorumlusu Ozan Şimşek, Reklam ve Halkla İlişkiler Uzmanı İlke Ergün, Çelik Dizel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, Satış Müdürü Süleyman Cambaz katıldı. 

Hakmar Şirketler Grubu Filo Müdürü Yetkiner Satılmış, teslim alınan 20 Tora ve 18 NPR kamyon ile filolarında Isuzu kamyon sayısının 87 olduğunu belirterek, “Filomuzda 555 araç var. 2016 yılında Isuzu alımlarına başladık. Grup içerisinde 14 şirketimiz var. Adapazarı’nda 20 bin metrekarelik yeni bir depo alanı hizmete açıyoruz. Toplam 5 depo alanımız var. 600 mağazamız var. Depo sayısı arttıkça yeni araç alımları da gerekli hale geliyor” dedi.

Isuzu araç sayımızı 300’e çıkarmayı hedefliyoruz 

Isuzu tercihlerini de açıklayan Yetkiner Satılmış, “30 yıldır bu işin içindeyim. Kullandığım bir aracın nasıl yapıldığını görmeden inanmıyorum. Biz kiralık araç kullanmıyoruz. 2016 yılında ilk iki aracı alınca Tokya’ya gittik. Fabrika da Isuzu’nun üretimini gördük. Üretim süreçlerini görünce, bu araca inandık ve güvenilir bir araç olduğunu gördük. Daha önce farklı marka araçlar kullandık ve sürekli sıkıntılar yaşadıkça biz Isuzu’ya dönme kararı verdik. Şu anda çok memnunuz. Servis ve yedek parça ağı ile bizim için ideal bir araç. Çok karışık marka araç kullanmanın maliyet getirdiğini gördük. Kullandığımız marka sayısını 3’e indirme kararı aldık. Bu da yedek parça anlamında maliyet avantajı getirdi. Önümüzdeki süreçte iki markaya düşüreceğiz.. Filomuzdaki Isuzu araç sayısını 300’eulaştırmayı planlıyoruz. Biz araç alırken şoförlerimizin fikirlerini de dikkate alıyoruz. Araçlarımızı 5 yılda bir yeniliyoruz. Bir araç yılda 50-60 bin km yapıyor. İkinci el değerini korumasına da önem veriyoruz. Sürekli ikinci eli de takip ederim. İkinci elde değer kaybetmediğini de gördük. Yakıt tüketimi de iyi. Bakım avantajı çok önemli. Anadolu Isuzu satış sonrası hizmetler noktasında çok başarılı. Anadolu Isuzu müşteriyi çok iyi dinliyor. Bu müşteri için çok hoş. Ürettiği bir malın arkasında duruyor. Bir malı ucuz veya pahalı almanız önemli değil. Satış sonrası hizmet çok önemli” dedi. 

Müşterimize en iyi çözümleri sunma çabası içindeyiz 

Anadolu Isuzu Satış Direktörü Tunç Karabulut; 2016 yılında iki araçla başlayan işbirliğinin çok önemli bir seviyeye ulaşmasının gururunu yaşadıklarını belirterek,  “Hakmar Şirketler Grubu’na Isuzu tercihleri için teşekkür ediyoruz. Gerek bayimiz Çelik Dizel ve Anadolu Isuzu’daki ekibimiz ilişki ağını çok güçlendirdi. Müşterimizden ürünümüzle ilgili güzel övgüler duymak bizleri gururlandırıyor. Çok profesyonel bir müşteri. Çok ince eleyip, sık dokuyor. 555 araç  önemli bir filo. 555 aracın  idaresi ve işletme maliyetini dikkate alıyor. Isuzu tercihlerinde sadece iyi ilişkiler değil, araçların ihtiyaçlarına uygun olması önemli bir kriter. Bizde Anadolu Isuzu ve bayimiz olarak en iyi çözümleri sunma gayreti içinde olacağız. 5-16 ton segmentinde Isuzu çok uzun yıllardır liderliğini sürdüren bir marka. Bu liderlik bir tesadüf değil, bu hem ürünün, hem firmanın, hem müşteri ilişkilerinin, hem bayi ve servis, yedek parça ağının  bir bütünün başarısı olarak değerlendirilmesi gerekiyor” dedi. 

Bu yıl pazar geçen yıla göre daha iyi olacak 

İlk 3 aylık pazar seviyesini de değerlendiren Karabulut, “Pazar geçen senenin ilk üç ayına biraz yakın olarak seyrediyor. Referandum sürecinin getirdiği bir bekleme dönemi vardı. Bundan sonraki süreçte tekrar Türkiye büyüme trendine girer, firmalarda yatırımlarına devam ederler ve bizde hem kamyon, kamyonet  ve otobüs tarafında istediğimiz pazar rakamlarına ulaşırız diye düşünüyoruz.  Biz bu sene geçen senenin rakamlarının yakalanacağını öngörüyoruz.  2015 ve 2014’leri belki daha sonraki yıllarda konuşacağız. Bu sene geçen seneden kötü olmayacak diye düşünüyoruz. Hatta bir çıt üzerinde rakam beklentimizi koyduk. Biz pazar payımızı koruyacağız. İlk üç ay beklentiler dahilinde geçti. Kötü bir üç ay değildi. Kamyonet tarafında biraz daha büyüyen bir pazar görebileceğiz. Pikap büyüyen bir pazar. Otobüs geçen senenin seviyelerinde. Bu yıl turizm beklentileri daha iyi. Midibüs ve otobüs tarafında daha olumlu rakamları çıkartacak. Toplu taşıma en hareketli olan bölüm. Hemen hemen bütün iller kentiçi ulaşımda dönüşüm projelerini başlattı. Bu yıl olacak ve gelecek seneye sarkacak işlerde olacak. Bu alanda iddialı olduğumuz bir alan. Tora ürünümüze de güveniyoruz ve geleceğinin çok iyi olacağına inanıyoruz” dedi. 

Kamyonda yeni ürün çalışmaları 

“Belli bir segmentte ürün gamını savunduk” açıklamasında bulunan Tunç Karabulut, “Tora geldiğimiz en üst sınıf. Bundan sonraki süreçte yeni ürün olarak orta ve ağır bir kamyon çalışmasını sürdürüyoruz ve gelecek yıllarda piyasaya sunacağız” dedi. 

Bu araçları alan firma zengin olur 

Çelik Dizel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, “Bende Sivaslı olduğum için ve Sivaslı hemşerilerimin yatırımı beni gururlandırdı. 60 yıldır otomotiv alanındayım. Bunun 34 yılı Isuzu’da geçti. NPR 10 rakipsiz bir araba. Bu araçları alan firma zengin olur. Parçası çok uygun. Aracımız çok güçlü. Alıcıyı hiçbir zaman mağdur etmez” dedi. ■





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159